Hoppa till innehåll

Sektionschef till personskyddet

Publiceringsdatum
24 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en erfaren ledare med god förmåga till helhetsperspektiv? Är du driven och förutsättningsskapande, med förmåga att se utvecklingsbehov på kort- och långsiktiga för den operativa- såväl som för den strategiska verksamheten?

Säkerhetspolisens personskydd arbetar förebyggande för att skyddspersonerna ska kunna genomföra sitt uppdrag tryggt och säkert, samtidigt som de ska kunna röra sig fritt och ha nära kontakt med allmänheten. Som sektionschefs på personskyddet har du möjligheten att vara med och skydda Sverige och vår demokrati.

Vårt uppdrag, Sveriges säkerhet.


Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2024-08-18


Det här är ditt uppdrag

Personskyddet har huvudansvar för Säkerhetspolisens uppdrag gällande säkerheten kring den centrala statsledningen. Uppdraget är komplext och består av flera delar där behovsanpassning och omprövning av åtgärder sker fortlöpande för att säkerställa att säkerheteten är anpassad efter aktuell situation. Den yttersta skyddsåtgärden är livvaktsskydd.

Aktuell sektion har ett ansvar som är avgörande i stödet till att personskyddet ska kunna genomföra sitt uppdrag framgångsrikt. Sektionen består av ett flertal grupper med bland annat administratörer, analytiker och handläggare. Medarbetarna på sektionen utgör ett nav i personskyddsenhetens informationshantering och skapar förutsättningar för ett analys- och underrättelsebaserat personskydd. De ansvarar för att handlägga och samordna ärenden, skriva bedömningar, ta fram hotbildsanalyser och producera lägesbilder.

Som sektionschef har du personal- och arbetsmiljöansvar för din sektion, områden du arbetar aktivt med. Du koordinerar sektionens arbete och uppdrag på indirekt nivå samt innehar arbetsgivaransvar för ett antal chefer på din sektion. Du utgör ett tydligt stöd för cheferna på sektionen samtidigt som du har ett helhetsperspektiv för såväl enheten som hela myndighetens uppdrag.

Vidare är du en del i enhetens ledningsgrupp och ansvarar tillsammans med övriga i ledningsgruppen för att verksamheten bedrivs med en tydlig mål- och resultatinriktning. Du arbetar aktivt med att skapa de bästa möjliga förutsättningar för det operativa arbetet och du har ett strategiskt såväl som ett operativt utvecklingsansvar. Som sektionschef tillser du att arbetssätt och metoder ständigt utvecklas och följs upp samt att resurser används på bästa sätt i syfte att uppnå myndighetens operativa mål.

Arbetet utförs i nära samverkan med företrädare för skyddspersonernas organisationer.

Din placering är på huvudkontoret i Solna men resor inom och utanför Sverige förekommer.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

  • Akademisk examen inom relevant område eller polisexamen
  • Aktuell erfarenhet av arbetsledning på direkt nivå
  • Erfarenhet av arbetsmiljöansvar
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i såväl tal som skrift

Du som söker kan också ha kompetens som tillför bredd och kompletterande perspektiv. Kan du bidra med något eller flera av följande är det meriterande:

  • Erfarenhet av arbete i ledningsgrupp
  • Erfarenhet av analysverksamhet
  • Erfarenhet från underrättelse- och/eller säkerhetsarbete
  • Erfarenhet av personskyddsarbete
  • Erfarenhet från andra delar av Säkerhetspolisens verksamhet
  • Erfarenhet av metod- och utvecklingsarbete
  • Chefsutbildning, direkt- eller indirekt ledarskap


Det här är kollegan vi söker

Som chef på Säkerhetspolisen utövar du ett ledarskap i enlighet med vår ledarskapspolicy. Chefer och ledare förväntas verka för helhetssyn, handlingskraft, goda relationer och lärande i ansvarstagandet för myndighetens uppdrag och dess resultat.

Det innebär bland annat att du har förmågan att se den egna verksamheten i ett större sammanhang och tar ansvar för din del av helheten. Du prioriterar och tar de beslut som behövs samt justerar dessa utifrån föränderliga förutsättningar. I din roll som chef agerar du som föredöme.

Du ger medarbetare handlingsutrymme att ta ett aktivt ansvar inom tydliga ramar samt agerar på de problem som uppstår och undanröjer hinder. I din roll som chef stödjer du andra ledare och bidrar till ett enhetligt och tydligt ledarskap. Du främjar samarbete och har en positiv förväntan på andra samt skapar ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner.

Du coachar, stödjer, utmanar samt ger återkoppling med personlig omtanke. Vidare är du lyhörd och reflekterar över det egna ledarskapet, delar kunskap, erfarenheter och motiverar andra att göra detsamma.

Säkerhetspolisen ställer höga krav på säkerhet och sekretess, därför förutsätter vi att du har ett högt säkerhetsmedvetande.


Anställningsvillkor

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

På vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se, kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss samt om våra förmåner.


Så tar du kontakt med oss

Du är välkommen att ringa rekryterande chef, tfn 010-568 73 36. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-08-18.


I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer kommer ske löpande.


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
18 augusti 2024 (22 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se