Hoppa till innehåll

Avdelningschef för it och teknik

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en tillitsfull ledare som ser din verksamhet i ett större sammanhang och som har förmågan att fatta beslut i komplexa frågor? Vill du ta en ledande roll inom Säkerhetspolisens verksamhet? Som chef för it- och teknikavdelningen gör du skillnad på riktigt och bidrar på strategisk och operativ nivå till att skydda Sverige och säkra framtiden för demokratin.

Vårt uppdrag är Sveriges säkerhet.


Det här är ditt uppdrag

It- och teknikavdelningen ansvarar för hanteringen av hela livscykeln för myndighetens it-system och andra tekniska lösningar samt för myndigheten it-säkerhetsarbete.

Som avdelningschef ansvarar du för att tillsammans med avdelningens ledningsgrupp ta fram strategier och arbetsmetoder som möter myndighetens behov av en balanserad förvaltning och utveckling inom de ramar som gäller. Du ingår i myndighetens ledningsgrupp och tillsammans med övriga chefer bidrar du aktivt till att utveckla och styra Säkerhetspolisens verksamhet ur ett helhetsperspektiv. I rollen ingår personal- och budgetansvar.

Ditt arbete berör många delar av myndigheten och samarbete och samverkan är centralt i din roll och en förutsättning för att lyckas med uppdraget. Fokus ligger också på att utveckla Säkerhetspolisens samarbete med andra myndigheter och organisationer, nationellt och internationellt. Som företrädare för Säkerhetspolisen kan du komma att representera myndigheten i externa sammanhang.

Din placering är på huvudkontoret i Solna. Resor inom och utanför Sverige förekommer. I tjänsten ingår beredskap.


De här kvalifikationerna söker vi hos dig

Du har följande kompetens:

  • Relevant akademisk utbildning
  • Erfarenhet av att leda genom andra chefer
  • Erfarenhet av verksamhetsutveckling och förändringsarbeten inom området
  • Erfarenhet av att utveckla samarbeten med andra myndigheter och organisationer
  • Kunskap om säkerhetsskyddsarbete
  • Kunskaper om regeringens styrning av staten och förståelse för den politiska kontext inom vilka myndigheter verkar
  • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift

Har du erfarenhet av att leda it- och teknikverksamhet inom en verksamhet som är känslig ur ett säkerhetsperspektiv är det meriterande liksom erfarenhet av en liknande roll vid en statlig myndighet eller inom övrig offentlig sektor.


Det här är kollegan vi söker

Som chef på Säkerhetspolisen utövar du ett ledarskap i enlighet med vår ledarskapspolicy. Chefer och ledare förväntas verka för helhetssyn, handlingskraft, goda relationer och lärande i ansvarstagande för myndighetens uppdrag och dess resultat. Det innebär bland annat att du har förmågan att se den egna verksamheten i ett större sammanhang och tar ansvar för din del av helheten. Du prioriterar och tar de beslut som behövs samt justerar dessa utifrån föränderliga förutsättningar. I din roll som chef agerar du som ett föredöme.

Du ger medarbetare handlingsutrymme att ta ett aktivt ansvar inom tydliga ramar samt agerar på problem som uppstår och undanröjer hinder. I din roll som chef stödjer du andra ledare och bidrar till ett enhetligt och tydligt ledarskap. Du främjar samarbete och har en positiv förväntan på andra samt skapar ett tryggt, öppet klimat med avsikt att förstå andras perspektiv och goda intentioner.

Du coachar, stödjer, utmanar samt ger återkoppling med personlig omtanke. Vidare är du lyhörd och reflekterar över det egna ledarskapet, delar kunskap, erfarenheter och motiverar andra att göra detsamma. I rekryteringen lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper.

För tjänsten är det också viktigt att du förstår och har förmågan att sätta dig in i de speciella förutsättningar som gäller för en säkerhetstjänst och utifrån dessa framgångsrikt leda verksamheten.


Anställningsvillkor

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Det här är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

På vår hemsida, www.sakerhetspolisen.se, kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss samt om våra förmåner.


Så tar du kontakt med oss

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa tfn 010-568 78 76 eller 010-568 84 85. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Så ansöker du

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se

Ansökan ska ha kommit in senast 2024-09-01.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och eventuella meriter. Beskriv också hur dina personliga egenskaper bidrar i rollen.

Urval och intervjuer sker löpande.


Övrig information

Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos Säkerhetspolisen för andra personer än dina närmast berörda. Det beror på att vi har tjänster som omfattas av sekretess.

I våra rekryteringar använder vi arbetspsykologiska tester.

Vi har redan gjort våra val av annonskanaler. Vi undanber oss därför samtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se