Hoppa till innehåll
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp

Ombudsman med avtalsansvar till Sveriges Ingenjörer

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Cecilia Strååt
Telefon
Ansök nu
Arbetsbeskrivning
Rollen som ombudsman på Sveriges Ingenjörer innefattar huvudsakligen områdena förhandling, rådgivning och utbildning. Det innebär att en stor del av arbetet utgörs av att företräda medlemmar och förbundet i förhandlingar med arbetsgivare och att ge kvalificerad rådgivning till medlemmar och förtroendevalda i frågor som rör arbetslivet. I rollen ingår också att hålla utbildningar och seminarier och du kan också komma att ingå i olika typer av projekt och utvecklingsarbeten.

Som ombudsman inom förhandlingsenheten Tjänstesektor har du även avtalsansvar för minst ett centralt kollektivavtal, vilket innebär att du har en drivande och aktiv roll vid kollektivavtalsförhandlingar samt att du ansvarar för kontakter med medparter och motparter inom avtalsområdet. Avtalsansvaret kan i vissa fall även innebära samarbete med samverkande akademikerförbund. Rollen som ombudsman innebär ett stort eget ansvar samtidigt som det finns goda möjligheter till att utbyta erfarenheter och rådfråga kollegor i samma roll som du. Du kommer att ha samarbeten med andra ombudsmän på förbundet och du kommer också att ha tät kontakt med rådgivarna och förbundsjuristerna.

Vem är du?
Vi söker dig som har en jurist- eller personalvetarexamen eller annan relevant akademisk examen där arbetsrätten då är en del av utbildningen. Du har flera års erfarenhet av förhandlingsarbete i en ombudsmannaroll eller motsvarande på en arbetstagar- eller arbetsgivarorganisation. Du har även deltagit aktivt i centrala avtalsförhandlingar, samt har praktisk erfarenhet av att stötta och utbilda förtroendevalda i deras roll och uppdrag. Vidare är du väl insatt i partsförhållandena på arbetsmarknaden, har mycket goda kunskaper inom arbetsrätt samt goda kunskaper i både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du en pragmatisk problemlösare med gott omdöme. Samtidigt som du är van vid att ta eget ansvar och att arbeta självständigt, är du en prestigelös lagspelare som gärna delar med dig av dina kunskaper. Då rollen innefattar många olika kontaktytor ser vi också att du är förtroendeingivande och har lätt för att skapa goda relationer. Vidare är du trygg i dig själv och har en god pedagogisk förmåga.

Du erbjuds
Du erbjuds ett varierande och stimulerande arbete i en dynamisk miljö där du direkt får ta ett stort eget ansvar. Som medarbetare på Sveriges Ingenjörer är du med och stöttar en av Sveriges viktigaste yrkesgrupper, ingenjörerna. Då Sveriges Ingenjörer är en central avtalspart inom många stora områden kommer du till ett förbund i centrum av den svenska arbetsmarknaden.

Det är högt i tak och som medarbetare uppmuntras du både att ta ansvar och initiativ, inte minst vad gäller din egen utveckling. Rollen som ombudsman innebär stort eget ansvar för dina egna ärenden i kombination med möjligheten att rådfråga kollegor i samma roll som du. Organisationen präglas av engagemang och nyfikenhet. Gemensamt för de som arbetar här är också stoltheten över medlemmar och kollegor.

Sveriges Ingenjörer som arbetsgivare erbjuder fina förmåner och som medarbetare hos oss har du möjlighet att till viss del arbeta på distans. Vi tillämpar Teknikavtalet och har därutöver lokala kollektivavtal som har upprättats på arbetsplatsen.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Sveriges Ingenjörer med Jurek Rekrytering & Bemanning. Du söker tjänsten via annonsen på jurek.se och eftersom urval och intervjuer kommer att ske löpande ser vi fram emot att få din ansökan så snart som möjligt. Observera att vi inte tar emot ansökningar via mejl. Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Cecilia Strååt på cecilia.straat@jurek.se alt 076-002 69 75 alternativt researcher Nina Hallin på nina.hallin@jurek.se 076-002 69 30. Under semesterperioden kan återkoppling komma att dröja något.

Övrigt
Fackliga företrädare är Sigrun Malm (Akademikerföreningen) samt Lotta Ljungqvist (Unionen). Båda nås via Sveriges Ingenjörers växel 08-613 80 00. På grund av semestertider så kan det ta längre tid än normalt att få kontakt/återkoppling.

Rollen är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Sveriges Ingenjörers kontor i centrala Stockholm. Resor i tjänsten kan förekomma.

Varmt välkommen med din ansökan!
Jurek Rekrytering & Bemanning AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!