Hoppa till innehåll

Hållbarhetscontroller

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du en noggrann och analytiskt person med brinnande intresse för hållbarhetsfrågor? Då är denna nyinrättade tjänst något för dig. Vi på Humana söker nu en engagerad och erfaren controller för att driva utvecklingen av vår hållbarhetsrapportering. I arbetet ingår att utveckla struktur och presentation av hållbarhetsinformation i årsredovisningens enligt CSRD och hantera såväl social som miljömässig hållbarhetsdata. Du kommer ha en framträdande roll i arbetet med klimatberäkningar, utveckla leverantörsutvärderingar och leverantörspåverkan samt utbilda kollegor i olika funktioner i rapportering och internkontroll inom hållbarhetsområdet.  

Humana arbetar utifrån en affärsmodell där hållbarhet är själva kärnan i erbjudandet – för individen och för samhället. Vår strategi bygger på fyra målområden: kvalitativ omsorg, attraktiv arbetsgivare, lönsam tillväxt och ansvarstagande samhällsaktör, där respektive målområdet handlar om att skapa hållbarhet ur olika perspektiv: för våra kunder och klienter, för medarbetarna, för bolaget och för samhället omkring oss. Som hållbarhetscontroller kommer du att ha en viktig uppgift i att skapa beslutsunderlag för att driva bolagets strategi framåt och ditt bidrag kommer utgöra en viktig hörnsten i utvecklingen av hållbarhetsarbetet.

Du kommer rapportera till Humanas hållbarhetsansvarig och ingå i Humanas Group Finance team.

I rollen som hållbarhetscontroller kommer du att

- Strukturera, kvalitetssäkra, samla in, analysera och rapportera hållbarhetsdata
- Leda och genomföra koncernens hållbarhetsrapportering enligt CSRD, inklusive EU-taxonomin
- Säkerställa XBRL-taggning av den lagstadgade hållbarhetsrapporteringen
- Samordna externa revisioner på hållbarhetsområdet
- Ta fram beslutsunderlag, KPI:er, data och rapporter till interna och externa intressenter
- Arbeta med koncernens klimatberäkningar och klimatmål
- Implementera systemstöd för hållbarhetsrapportering
- Utbilda organisationen i kraven för hållbarhetsrapportering
- Arbeta med leverantörsutvärdering och leverantörspåverkan utifrån hållbarhetsperspektiv (särskilt utifrån CSDDD och Åpenhetsloven)
- Analysera nya regelverk och vad det får för konsekvenser för Humana
- Delta i implementeringen av nya regelverk inom hållbarhetsområdet
- Delta i internkontroll av policyefterlevnad
- Engagera dig i och driva olika projekt utifrån Humanas hållbarhetsagenda

Vem är du?
Du som söker är en engagerad person med ett brinnande intresse för hållbarhetsfrågor. Du är positiv, nyfiken och ser möjligheter och lösningar där andra ser hinder. Med din kommunikativa förmåga är du en lagspelare som enkelt entusiasmerar och stöttar andra, samtidigt som du kan driva ditt eget arbete framåt på ett självständigt sätt.

Vi söker någon som tar ansvar och levererar arbete av hög kvalitet. Du har en stark förmåga att utföra både kvantitativa och kvalitativa analyser samt en gedigen förståelse för finansiella och operationella processer. Då rollen kräver noggrann datainsamling och analys värdesätter vi din analytiska förmåga och ditt intresse för siffror.

Rollen innebär många olika kontaktpunkter, både internt och externt och du arbetar koncernövergripande. Det är därför viktigt att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Tidigare erfarenhet och kunskaper
Vi söker dig med en akademisk utbildning inom hållbarhet, ekonomi, juridik eller motsvarande. Du ska ha tidigare erfarenhet av finansiell rapportering, redovisning och/eller controlling och också ha arbetat med hållbarhets-/ESG-rapportering. Dina Excel-kunskaper är mycket goda och du har erfarenhet av dataanalys och har varit involverad i systemimplementationer. Erfarenhet av GHG-protokollet, GRI-rapportering, CSRD/ESRS, Science-based targets, TCFD samt Power BI är meriterande för rollen.

Placeringsort för tjänsten är Stockholm.

Arbeta på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 20 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor.

Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. Här drivs vi av utveckling och arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet, där du som medarbetare är en viktig del i detta arbete. Våra värdegrundsord - engagemang, glädje och ansvar är ledande i vårt dagliga arbete. I rekryteringsprocessen innebär det att vi värdesätter egenskaper som dessa hos dig.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på vår hemsida: https://www.humana.se/jobb

Ansökan
Vi behandlar ansökningar löpande vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Sökande till tjänsten kan komma att få genomgå våra rekryteringstester ACE och OPTO. 

Vid frågor, kontakta Humanas hållbarhetsansvarig Maria Jansson. 

Varmt välkommen med din ansökan senast den 19 maj.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
19 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se