Hoppa till innehåll

Chefsjurist till Humanakoncernen

Publiceringsdatum
10 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Vill du jobba på ett företag där du varje dag bidrar till att ge andra människor ett bra liv? Söker du efter ett jobb med frihet under ansvar i en välkomnade och hjärtlig kultur med högt i tak och goda utvecklingsmöjligheter? Då ska du söka jobb hos Humana. Nu söker vi en chefsjurist som leda den centrala juristfunktionen på koncernnivå.

Om tjänsten
I rollen som chefsjurist kommer du att stötta och ge råd till koncerngemensamma funktioner, koncernens landsområden samt till koncernledningen. Du kommer att arbeta brett med fokus på att stötta inom avtals- och affärsjuridisk rådgivning, både i specifika projekt och med proaktivt arbete och utbildning. En spännande roll där du ges möjlighet att påverka och styra arbetet mot uppsatta mål. I rollen kommer du att rapportera till koncernens Head of Group Quality and Compliance som är placerad i Göteborg. Tanken är att chefsjuristen ska vara placerad i Stockholm. Den centrala juristfunktionen består för närvarande av fem jurister som är utspridda över landet. 

I arbetsuppgifterna kommer det bland annat att ingå att:

- Ansvar för att leda och driva koncernens legala arbete inom ramen för funktionen Group Quality and Compliance. 
- Utveckla den centrala juristfunktionen och arbetet med implementering av central compliancefunktion genom bland annat framtagande av rutiner, riktlinjer och stödjande dokument samt med utbildning och implementation. 
- Agera bollplank till främst vd och koncernledning men även centrala koncernfunktioner och landschefer.
- Löpande arbeta med frågor som rör informationsgivning, insiderfrågor och därtill kopplade frågor. 
- Löpande hantera bolagsrättsliga frågor och stötta i börsbolagets årsstämmoarbete.
- Stötta koncernen i avtalsjuridiska frågor, infattande att granska och förhandla leverantörsavtal och andra kommersiella avtal. 
- Bistå vid olika typer av kontakter och ärenden vid myndigheter. 
- Stötta vid M&A-transaktioner och integration av nya dotterbolag. 

Vem är du?

Kvalifikationer 

- Jur. kand /juristexamen med minst 8 års erfarenhet av kvalificerat affärsjuridiskt arbete från advokatbyrå eller bolag.
- Mycket goda kunskaper i svenska och engelska såväl muntligt som skriftligt.

Meriterande 

- Erfarenhet av bolagsrättsliga frågeställningar, förvärv och/eller tidigare arbete på börsnoterat bolag.
- Erfarenhet av compliancearbete.
- Tingstjänstgöring

Vi söker dig som gillar att arbeta ”nära frågorna” och som har förståelse och förmåga att analysera och presentera juridik på ett lättförståeligt sätt. Du är prestigelös, affärsmässig och noggrann samt har god samarbetsförmåga. Du är också öppen, pragmatisk och lösningsorienterad. Vid tillsättning av denna tjänst kommer stor vikt att läggas vid dina personliga egenskaper.

Att jobba på Humana
Humana är ett ledande nordiskt omsorgsföretag som erbjuder tjänster inom individ- och familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och bostäder med särskild service enligt LSS. Humana har 16 000 engagerade medarbetare i Sverige, Norge, Finland och Danmark som utför omsorgstjänster till 9 000 människor. Vi arbetar efter visionen ”Alla har rätt till ett bra liv” och drivs varje dag av viljan att ge våra kunder ökad livskvalitet och en bra vardag. Humana är börsnoterat på Nasdaq Stockholm och har huvudkontor i Stockholm.

Humanas ledord Engagemang, Ansvar och Glädje genomsyrar allt vi gör. Hos Humana erbjuds du ett meningsfullt jobb med goda anställningsvillkor. Vi har en prestigelös arbetsmiljö där vi uppmuntrar varandra till delaktighet och att sprida glädje på jobbet. På Humana är vi ansvarstagande och vi arbetar ständigt för att förbättra kvaliteten i vår verksamhet.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss på Humana https://www.humana.se/jobb

Vad händer nu?
Sista ansökningsdag är 14 juni 2024. Vi ser gärna att du ansöker snarast då vi går igenom urvalet löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdag. 

Vid frågor om tjänsten kontakta Amanda Bergerståhl, avgående chefsjurist på, amanda.bergerstahl@humana.se eller 070-245 09 37 eller Damir Bandic, Head of Quality and Compliance på damir.bandic@humana.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har gjort vårt val kring annonseringsalternativ för rekryteringsprocessen och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se