Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Rikshemvärnsstaben söker stabsofficer till stabsavdelningen

Publiceringsdatum
26 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Är du officer och söker nästa steg i karriären till ett arbete där du leder och administrerar en verksamhet med stor bredd? Trivs du med att ta stort eget ansvar, arbeta lösningsfokuserat och är en utpräglad lagspelare som vill och vågar tänka utanför boxen? Rikshemvärnsstaben söker en stabsofficer till stabssektionen, en av två sektioner inom RHS stabsavdelning. Avdelningen består av professionella och framåtlutade medarbetare med fokus på resultat genom samarbete och lösningsfokus. Välkommen med din ansökan!

Hemvärnet

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och utgör nästan hälften av personalen. Rikshemvärnsstaben är Rikshemvärnschefens stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen samt utveckla stridskraften Hemvärnet. Stridskraften Hemvärnet består av olika typer av krigsförband och verksamheter med stridsskola, fyra militärregioner med staber, militärregionförband, 40 hemvärnsbataljoner samt territoriella förband. Stridskraften är under stark tillväxt där antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000 under år 2024.

Om enheten

Rikshemvärnsstaben utvecklas kontinuerligt, så även stödet till Rikshemvärnsstabens ledning och Rikshemvärnschefen. Stabsavdelningen består av två sektioner där ledningssektionen utgör chefsstödet till Rikshemvärnscheferna och stabssektionen är stöd för ledning och koordinering av Rikshemvärnsstaben. Staben är under utveckling och lagandan är stark och präglas av gott samarbete, prestigelöshet, strävan efter enkelhet, öppenhet och högt i tak.

Friskvård och fysisk träning är en naturlig del av arbetet för all personal i Försvarsmakten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
  • Du funktionsleder och fördelar arbetet inom stabssektionen
  • Du genomför lottning av ärenden, beredning och uppföljning av uppgifter, samt tillser att stabens verksamhet sker strukturerat och får kontinuitet
  • Du verkar för att ta fram och implementera effektiva och kvalitetssäkrade arbetsrutiner
  • Du stödjer stabschefen med arbetsmiljöuppgifter, organisationsutveckling, intern styrning och kontroll (ISK)
  • Administrativt stöd som t.ex. beredning av underlag
  • Ansvarar för RHS beredskapsplanering i samtliga beredskapsnivåer
  • Stödjer i intern och extern kommunikation
  • Samordnar stödsystem och utbildning
  • Du löser särskilt tilldelade uppgifter/projekt på uppdrag av stabschefen
  • Du övertar de flesta uppgifter stabschefen har vid dennes frånvaro, som exempelvis att fördela och/eller omfördela resurser för uppgifters lösande
  • Du genomför vid behov samverkan med andra staber och förband
Försvarsmakten är under starkt tillväxt och att arbetsuppgifterna kan komma utvecklas över tid.

KRAV

Kvalifikationer
  • SO 8 alternativt SO 7 med god prognos mot SO 8. (OF 1-2 samt Reservofficer är också välkommen med din ansökan)
  • Aktuell och relevant erfarenhet av att leda administrativt arbete
  • God erfarenhet av att arbetsleda personal i stab eller motsvarande
  • Aktuell och relevant erfarenhet av stabsarbete på minst bataljonsnivå
  • Kunskap om militär stabsmetodik
  • Goda kunskaper i Office, MS365
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
  • B-körkort
Personliga egenskaper

För att du ska trivas i rollen behöver du kunna arbeta självständigt och på ett noggrant samt strukturerat sätt planera, genomföra och slutföra ditt arbete. Du har förmågan att kunna hantera flera uppgifter parallellt samt att prioritera ditt arbete. Du har stort resultatfokus, är leveranssäker och du är prestigelös och positiv inför nya arbetsuppgifter. Du bidrar till en tydlig riktningskänsla, fokus på målet och en förtroendeskapande och stabil atmosfär. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Relevant erfarenhet från Hemvärnet
  • Erfarenhet av arbete i Försvarsmaktens olika stödsystem som Emilia, PRIO och Vidar
Övrigt

Upplysningar om befattningen: Stabschef Ylva Pekkari 070-995 72 86. Upplysningar om rekryteringsprocessen: HR-Specialist Anna Aurell-Nylander 076-610 52 34.

Fackliga företrädare
OFR/O HKV Arne Nilsson
SACO HKV Camilla Robertsson
OFR/S HKV Kjell Tetzlaff
Ovanstående nås på telefon 08-788 75 00

SEKO Thomas Klasson telefon 08-584 540 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 30 april 2024. Din ansökan bör innehålla både CV och personligt brev.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Hemvärnet är en del av Försvarsmaktens insatsorganisation och i stark tillväxt.

Hemvärnet verkar i fred, kris och krig och som krigsförband är dess huvuduppgift att skydda, bevaka, ytövervaka samt stödja samhället. På många sätt är Hemvärnet en nationell stomme för försvaret och skyddet av Sverige. Antalet fast anställda ska vara ca 800 och de frivilliga i hemvärnsförbanden ska vara ca 25 000.

Rikshemvärnsstaben är rikshemvärnschefens centrala stab för att leda och inrikta förbandsproduktionen av stridskraften hemvärnet. Rikshemvärnschefen ansvarar för att utveckla och vidmakthålla stridskraften hemvärnet som består av fyra militärregioner med staber, utbildningsgrupper, territoriella förband och hemvärnsförband, Hemvärnets stridsskola HvSS samt musikkårer.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren