Hoppa till innehåll

Redovisningsekonom/Controller till Epta Sweden i Kista

Publiceringsdatum
21 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Epta Sweden förstärker nu sitt team i Sverige med en affärsinriktad och professionell redovisningsekonom. Du kommer att vara en viktig del av Eptas team i Sverige och arbeta i gränssnittet mellan redovisning och controlling. Detta är en intressant och utmanande roll i ett växande, kundorienterat internationellt företag. Det är en central position med stora möjligheter att påverka lönsamhetsoptimering och utveckla dina redovisningsförmågor mot mer controlling.

Epta Sweden är marknadsledare inom kommersiell kylteknik och levererar kyllösningar och tjänster till kunder över hela Sverige.

Epta Sweden är en del av ett italienskt familjeföretag och internationell koncern med nästan 1000 anställda i Tyskland som varje dag ser till att maten i din lokala stormarknad eller glassen i din favoritglassbar är optimalt kyld. Från planeringen av nya stormarknader till utvecklingen av hållbara kylenheter. Företaget stödjer även kunderna genom att installera och underhålla kylsystem och kylenheter. Hos Epta Sweden kan du inte bara hålla huvudet kallt på sommaren, utan också vara en del av ett mångsidigt team som består av kollegor med många års yrkeserfarenhet och unga talanger. På företaget läggs största vikt vid ömsesidig uppskattning och arbetsglädje.

Nu söker vi dig som vill vara med och bidra till att säkerställa att kakan på ditt favoritcafé fortfarande kommer att vara perfekt kyld i morgon.

Arbetsuppgifter

Du är ansvarig för att noggrant övervaka enhetens ekonomiska ställning. Du tar fram, bearbetar och analyserar finansiella rapporter, löner, budgetar, prognoser, skattefrågor och liknande. Du tillhandahåller beslutsfattarna i företaget med adekvat finansiell information för att stödja dem att fatta rätt beslut. Du rapporterar till den regionala finanschefen i Italien och du arbetar nära ansvarig för Epta Sweden.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

  • Koordinering och nära samarbete med shared services center (SSC), externa löneleverantörer och HR
  • Underhåll, hantering och analys av finansiella rapporter, löner, budgetar, skatt- och momsrapportering
  • Utveckling och effektivisering av företagets kontrollprocedurer och rutiner
  • Cash-flow analys och rapportering
  • Kontakt med bank, revisorer och försäkringsbolag
  • Deltagande i budgetering, prognostisering och månadsrapportering, inklusive ansvar för att ladda upp konsoliderade finansiella resultat i den centrala ledningsrapporteringsdatabasen
  • Finansiellt stöd till ledningen gällande ekonomiska frågor i andra områden såsom kundrapportering, försäljning och marginal, serviceverksamhet, projekt, kvalitetskostnader, kostnadskontroll för fasta kostnader med mera.

Kvalifikationer

Du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom redovisning och affärsstyrning och du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande samt en önskan att vidareutvecklas i din roll mot controlling och uppföljning.

Du har god kunskap om ekonomiska flöden och har självständigt arbetat med redovisning från ax till limpa. Du är vidare van vid att arbeta nära verksamhet för att kontinuerligt analysera, rapportera och optimera resultat och identifiera möjligheter att påverka lönsamhetsoptimering. Utöver detta är du en mycket erfaren användare av olika affärssystem, SAP FI/CO är meriterande. Du har avancerade kunskaper i excel. Du uttrycker dig väl på både svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vem är du?

Du är känd för att vara en utmärkt lagspelare med öga för detaljer. Vi söker en analytisk person som också är engagerad och har starkt förändringsdriv. Du är noggrann och ansvarsfull. Du kan se "helheten" samtidigt som du har drivet och förmågan att vara praktisk och operativ. Du tycker om att samarbeta både inom det lokala teamet och över gränserna internationellt.

Du är en utpräglad doer som levererar i god tid inför deadline och ditt arbete håller alltid högsta kvalitet. Du har en ambition att ständigt lära nytt och utvecklas. Att du har ett genuint intresse och nyfikenhet runt företagets verksamhet och affär är slutligen mycket viktigt.

Mer om Epta

Du bli en del av ett starkt sammansvetsat familjeföretag, där du kommer att uppleva en fantastisk blandning av ny teknik och en modern arbetsplatskultur.

  • Epta går längre än så och erbjuder 30 + 3 ("klämdagar") dagars betald semester per år. Du får mer tid att koppla av, ladda om och göra det mesta av din välförtjänta ledighet!
  • Som Epta anställd har du rätt att nyttja ett friskvårdsbidrag på 3 000 kr per år.
  • När du börjar på Epta får du en värvningsbonus för andra bra kandidater som du rekommenderar att företaget anställer.
  • Det är dags att festa! Ha kul med dina kollegor på personliga teamevenemang.
  • Balansera arbete och privatliv perfekt med flexibla arbetstider.
  • Har du ett husdjur som du vill ta med till kontoret? Fråga ditt team om företagets djurvänliga policy och ta med din lurviga vän till jobbet.
  • I denna tjänst får du en möjlighet att hjälpa till att göra världen till en bättre plats och delta i företagets volontäraktiviteter.

Mer om tjänsten

  • Direktrekrytering med goda anställningsvillkor
  • Tillsättning: omgående eller enligt överenskommelse
  • Omfattning: heltid
  • Placering: Kista

Andara ansvarar för hela rekryteringsprocessen. Vid frågor, kontakta vår rekryteringsansvariga Linda Gadd på linda.gadd@andara.se. Bifoga ditt CV och personligt brev så hör vi av oss så fort vi kan. Urval kommer att ske löpande.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se