Hoppa till innehåll
Vardaga logotyp

Aktivitetspedagog till Polhemsgården i Solna

Publiceringsdatum
08 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Nu söker vi på Polhemsgården i Solna en aktivitetspedagog som både utvecklar och utför meningsfulla aktiviteter med våra boende. Du arbetar generellt dagtid mån-fred men kan komma att behöva arbeta en del helger och kvällar vid särskilda event.

Vi erbjuder utbildning och flera förmåner. Sök tjänsten senast 2024-05-15.

Inom Vardaga är vi i ständig utveckling. Hos oss kan du växa som person samtidigt som du gör skillnad för andra. Vår kultur genomsyras av våra värderingar - respekt, ansvar, enkelhet och kunskap.

Från oss till dig:
  • Utbildning via vår egen utbildningsorganisation Lära
  • Förmånsportal med rabatter och erbjudanden
  • Coachande och stöttande chefer nära dig
  • Tydliga arbetssätt för att ge den bästa omsorgen till våra boende
  • Karriär- och utvecklingsmöjligheter
  • Friskvårdsbidrag, skobidrag och arbetskläder
  • Kollektivavtal
Om rollen
Rollen innebär att driva utvecklingsarbete och projekt inom hälsa och friskvård för äldre, med utgångspunkt i aktuell forskning och evidens och på så sätt vara med och påverka och utveckla verksamheten.

Du har en viktig roll i att leda vårt aktivitets-råd där samtliga aktivitetsombud från enheterna deltar. Där planerar vi gemensamma högtider, musikarrangemang och aktiviteter. Sedan stöttar du även dina kollegor att utföra mindre aktiviteter ute på enheterna. Du samarbetar med samtliga medarbetare i verksamheten för att på bästa sätt erbjuda de boende en meningsfull dag. Du har stor kännedom om verksamhetens avtal och ansvarar tillsammans med verksamhetschefen för att planera för och utföra det vi lovar i vårt koncept och avtal. Din närmsta chef är verksamhetschefen.

Du ingår också i ett nätverk med aktivitetsansvariga i regionen/landet och håller dig uppdaterad kring omvärlden i stort. En viktig del är att ansvara för våra sociala medier; till exempel Facebook och Instagram samt hålla dem uppdaterade med aktuell info och bilder. Som aktivitetsansvarig knyter du kontakter och utvecklar goda samarbeten med både lokala organisationer, skolor, kommuner, volontärer, media osv.

Du får vara med och påverka genom att du tar initiativ till aktiviteter i verksamheten. Det kan tex innebära att du leder spännande projekt för att gynna boendet och söker stimulansmedel/stipendier för detta.

Om Polhemsgården
Polhemsgården i Solna består av 80 lägenheter med demensinriktning, varav fem platser är korttids-och växelplatser. Polhemsgården har natur och trädgård som profil. Utevistelse och aktiviteter i natur, park och trädgård är naturliga delar av vår vardag. Vi arbetar utifrån olika naturtema året om. Vi har sjuksköterskor i tjänst dygnet runt, året runt.

Demenscertifiering

Vi är ett demenscertifierat boende, vilket betyder att alla vi som arbetar här är utbildade i demens och bemötande via Silviahemmet.

Ung Omsorg

Vi har ett samarbete med företaget Ung Omsorg. Det innebär att ett team av ungdomar i åldrarna 14-18 år besöker oss på helger och lov. Ung Omsorg gör olika aktiviteter tillsammans med oss som arbetar här, för att sätta guldkant på tillvaron för de boende.
Din erfarenhet och kunskap
Vi tror att du som söker dig till oss:

... lockas av ett arbete som är varierat och kräver stor kunskap om vård och omsorg men även en talang för att möta människor i olika situationer.
... kan inspirera och skapa motivation hos kollegor och våra boenden.
... är en kreativ person som vågar tänka själv och ta ansvar.
... tycker om att leda andra utan att vara chef.
... kan driva projekt samtidigt som du gör dina kollegor delaktiga.
... lyckas knyta fina kontakter som resulterar i goda samarbeten med externa aktörer.

Vi önskar att du har en högskoleutbildning inom hälsofrämjande arbete t ex hälsopedagog, kultur, folkhälsoarbete eller motsvarande utbildning/erfarenhet. Det är meriterande om du kan spela gitarr eller annat instrument, god datorvana, erfarenhet av att arbeta med sociala medier samt söka stipendier/stimulansmedel.

Övrigt
Lön: Vi tillämpar individuell lönesättning
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2024-05-15
Registerkontroll: Utdrag ur belastningsregister skall uppvisas vid en eventuell anställning. Har du frågor? Kontakta gärna Marie Dorisca, verksamhetschef, marie.dorisca@vardaga.se. Observera att det inte går att ansöka via E-post.

Facklig kontakt: Vision, Magnus Sällström, vision@ambea.se

Om du vill veta mer om hur det är att jobba på Vardaga så läs gärna mer och träffa några av våra medarbetare här.

Ansökan
Välkommen att ansöka via knappen "Skicka ansökan" nedan. Vänta inte med att ansöka då vi gör urval löpande.

Om du blir kallad till en intervju behöver du kunna styrka att du har rätt att arbeta i Sverige, genom att uppvisa att du har medborgarskap inom EU/EES eller ett giltigt arbetstillstånd.

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se
Vardaga logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 juni 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

På Vardagas drygt 100 boenden runt om i Sverige erbjuder vi en äldreomsorg där varje dag är lika viktig. Hos oss möter du expertis och trygghet på varje äldreboende, korttidsboende, i hemtjänst och dagverksamhet. Vi ska vara kvalitetsledande i allt vi gör och vår vision är att göra världen lite bättre, en människa i taget. Våra medarbetare arbetar med varje individs livskvalitet och trygghet i fokus. Vardaga ingår i företagsgruppen Ambea. www.vardaga.se