Hoppa till innehåll

Avdelningschef Operativ ledning väg och järnväg

Publiceringsdatum
18 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Inom Trafik jobbar du i händelsernas centrum för att få vårt transportsystem att fungera för alla Sveriges tusentals resenärer - dygnet runt, året runt. Vi planerar, leder och övervakar trafiken på 98 500 km statliga vägar och 14 200 km statliga järnvägar. Vår uppgift är att bidra till att vägarna är framkomliga, att tågen kommer i tid och att trafikinformationen är aktuell.

Verksamhetsområde Trafik på Trafikverket genomför nu en betydande omorganisation för att stärka strategisk styrning och leveranser till kunderna. Med renodlade avdelningar och effektivare samarbete över gränserna fokuserar vi på att möta externa förändringar proaktivt. Vår målsättning är att säkerställa operativ effektivitet och beredskap både nationellt och regionalt, oavsett utmaningar. Vi söker nu sju engagerade och kompetenta avdelningschefer som vill vara med och leda denna utveckling vidare!

Om avdelning Operativ ledning väg & järnväg

Avdelningen har ett nationellt ansvar för operativ ledning och övervakning av trafiken på vägar och järnvägar ur ett nationellt och internationellt perspektiv. Avdelningen består av ca 190 medarbetare.

Avdelningschef Operativ ledning väg och järnväg

Arbetsuppgifter

Som avdelningschef leder, planerar samt följer du upp avdelningens arbete så att denna bedrivs effektivt och kvalitetssäkrat mot de satta verksamhetsmålen. I rollen som chef skapar du förutsättningar för en positiv arbetsmiljö som uppmuntrar till samarbete och kreativitet, där dina medarbetare kan fullgöra sitt uppdrag samt att du stödjer och utvecklar du dina medarbetare genom ett synligt, tydligt och coachande ledarskap. Som chef förväntas du driva förändringar vad gäller arbetssätt, värdegrund och kulturarbete.

Avdelningens huvudleveranser innefattar:

  • Ledning och övervakning av trafiken på vägar och järnvägar ur ett nationellt och internationellt perspektiv
  • Styra, samordna, uppgiftsleda och stödja operativa verksamheterna drift väg och järnväg för att upprätthålla det operativa driftläget till rätt kvalitet enligt produktionsplan och operativ störningshantering
  • Bereda och kvalitetssäkra produktionsunderlag (produktionsplan, risker, och planerad störningshantering etc.) inför drift som möjliggör rätt dimensionering och god kvalitet i produktionen
  • Sammanställa och kommunicera nationell och geografiskt avgränsade lägesbilder över trafik, infrastruktur och andra påverkande faktorer till op. verksamhet, ledning, berörda parter
  • Arbetet på avdelningen innefattar även att arbeta aktivt med beredskap och krisincidenter för hela Trafikverket

Du rapporterar till Trafikdirektör för verksamhetsområdet Trafik och utöver avdelningens arbete har du också en viktig uppgift i avdelningens ledning och företräder avdelningen och Trafikverket både internt och externt. Du leder en organisation med fem enheter och en stab.


Övrig information

Anställningen inom Trafikverket är tillsvidare men chefsförordnandet är tidsbegränsat, inledningsvis på 4 år. Du arbetar nationellt, därför är resor inom Sverige ett naturligt inslag i ditt arbete.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

I denna rekrytering samarbetar Trafikverket med Jefferson Wells. Vid frågor eller en intresseanmälan är du välkommen att kontakta Jefferson Wells konsulter Anna Arborelius, tel. 072 537 50 11, mail anna.arborelius@jeffersonwells.se eller Pär Gårdbro, tel. 070 268 80 76, mail par.gardbro@jeffersonwells.se.

Kvalifikationer

Som chef i Trafikverket drivs du av att få människor att växa genom ett närvarande ledarskap. Du skapar tillit och bygger förtroende med din problemlösande och kommunikativa förmåga. Du levererar resultat och driver samhällsutvecklingen framåt genom delaktighet och engagemang. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar. Att inspirera, klargöra riktning och vara mottaglig för nya möjligheter och lösningar är en förutsättning för att lyckas.

Vi söker dig som har:

  • högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 hp/120 p inom ett för uppdraget relevant område. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med vad Trafikverket bedömer som för tjänsten relevant erfarenhet
  • flera års erfarenhet från chefsroll med personalansvar, resultatansvar, prognostisering och uppföljning
  • aktuell erfarenhet av att vara chef över andra chefer[
  • erfarenhet av strategiskt förändrings- och utvecklingsarbete[
  • erfarenhet av god dialog med arbetstagarorganisationer (ATO)
  • erfarenhet av att driva operativ verksamhet och snabb beslutshantering

Det är meriterande om du har:

  • Erfarenhet av beredskapsfrågor
  • Erfarenhet av dialog med andra myndigheter,
  • Erfarenhet av att arbeta nära och i dialog med kunder
  • Erfarenhet av samhällsviktigt arbete

För att lyckas i uppdraget är du en utvecklingsorienterad ledare som är duktig på att skapa en kultur som främjar ständiga förbättringar samt att du som chef har en förmåga att skapa tillit och engagemang hos medarbetarna. Eftersom verksamheten påverkar många människors vardag ställs höga krav på ett kund- och resultatorienterat arbetssätt.


Ansökan

Sista ansökningsdag är 2024-09-02. Du kan söka tjänsten via Trafikverkets hemsida alternativt kan du skicka in en intresseanmälan via hemsida: www.jeffersonwells.se

Vänligen bifoga ditt CV då det ligger till grund för urvalet i den här processen.

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
02 september 2024 (37 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se