Hoppa till innehåll
Talify AB logotyp

Legal Counsel till LeasePlan Sverige AB

Sista ansökningsdag
08 november 2024 (56 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Kontaktperson
Björn Nilsson
Email
Om LeasePlan Sverige
LeasePlan Sverige AB är en del av *Ayvens Group, som idag är världsledande inom fullserviceleasing av fordon. LeasePlan/Ayvens erbjuder ett omfattande utbud av hållbar fullserviceleasing, flexibla tjänster och fleet management för företag och privatpersoner över hela världen. Vi har ett starkt fokus på att tillhandahålla våra kunder skräddarsydda leasinglösningar och finansiella alternativ som tillgodoser kundens egna unika behov. Vi hjälper våra kunder att hitta rätt leasingfordon och ekonomisk plan, med målsättningen att våra kunder ska kunna frigöra tid och energi för sin egen verksamhet. Vår ambition är att, med flexibilitet och kvalitet, till varje kund tillhandahålla professionell rådgivning, en sömlös kundupplevelse och ett pålitligt partnerskap.

Sedan 2023 är LeasePlan en del av Ayvens Group (tidigare ALD Automotive Group). Med 15 700 anställda världen över och en fordonsflotta på över 3,3 miljoner fordon i 44 länder, har Ayvens en marknadsledande position inom operationell billeasing och fleet management, såväl som en oöverträffad samlad kunskap och erfarenhet inom branschen.

LeasePlan Sverige AB och systerbolaget ALD Automotive AB kommer under 2025 att gemensamt anta och introducera det nya namnet och varumärket Ayvens också på den svenska marknaden.

*Ayvens är noterat på Compartment A på Euronext Paris (ISIN: FR0013258662; Ticker: ALD). Société Générale är majoritetsägare till ALD Automotive | LeasePlan.

Om rollen
I rollen som Legal Counsel på LeasePlan blir du en del av det lokala juristteamet och rapporterar till chefsjuristen.

Juristteamets fokusområde ligger inom affärsjuridiska uppgifter, men vårt uppdrag omfattar att bistå bolagets alla avdelningar och funktioner med legal rådgivning och stöttning inom alla rättsområden kopplade till bolagets dagliga verksamhet, såsom kommersiella avtal, civilrätt, konsumenträtt, konkurrensrätt, insolvensrätt, lokal och internationell regelefterlevnad och tvistlösning.

Som Legal Counsel i det lokala juristteamet är du också en del av det globala juristteamet, som styrs från våra huvudkontor i Paris och Amsterdam. Då våra kunder ofta är stora internationella bolag, kommer du kontinuerligt att arbeta i en internationell kontext och samarbeta med kollegor i många olika länder världen över.

I rollen som Legal Counsel kommer tyngdpunkten för ditt ansvar kretsa kring att stötta den lokala verksamheten i upprättande, förhandling och granskning av kund- och leverantörsavtal, vilket ställer höga krav på affärsmässighet, integritet och kommunikationsförmåga. Som en del av den lokala juristfunktionen kommer du även att ansvara för att löpande stötta bolagets alla olika avdelningar med juridisk rådgivning inom de rättsområden som träffar verksamheten. Då LeasePlan är verksamt som finansiellt institut och försäkringsförmedlare, träffas vi av både nationell och internationell lagstiftning på området för bank- och finansieringsrörelse respektive försäkringsföretag. Meriterande är därför tidigare erfarenhet från juridiskt arbete inom bank och försäkring.

Rollen som Legal Counsel omfattar även ansvar för bolagsstyrningsuppgifter, samt att följa utvecklingen inom affärsjuridikens områden, både på nationell och EU-nivå.

Bolaget står för närvarande inför planerade organisatoriska förändringar, där du som en del av LeasePlan Sverige har chans att vara med och påverka och forma grunden till det som tillsammans med ALD Automotive Sverige ska bli Ayvens Sverige.

Vem vi söker
Vi söker dig med juristexamen och med minst tre års erfarenhet från självständigt juridiskt arbete inom främst affärsjuridik, avtalsrätt, och allmän bolagsrätt, på byrå eller bolag. Andra meriterande områden är bland annat bank och finans, försäkringsrätt, EU-rätt, regulatoriska frågor och bolagsstyrning.

Du bör vara en person som trivs med att arbeta i ett högt tempo och nära verksamheten, både självständigt och i grupp, då du kommer att ha en rådgivande och relationsskapande funktion. Du bör ha ett genuint intresse för affären i kombination med juridiken. Arbetet kräver initiativförmåga och vana att självständigt styra och prioritera uppgifter och arbete inom en stor variation av uppdrag och frågor. Du kommer att vara en viktig del i affärsprocessen och behöver därmed vara bekväm i rollen att bistå med rådgivning till kollegor från alla delar av organisationen och på alla nivåer.

För den här rollen är det därför avgörande att du är skicklig på att kommunicera på ett sätt som är anpassat till mottagaren, för att din rådgivning ska vara praktiskt användbar, skapa värde och få önskad effekt. Då LeasePlan verkar både i en nationell och internationell kontext, måste du ha utmärkt förmåga att uttrycka dig på såväl svenska som engelska, både i tal och i skrift. Vana från tvärfunktionellt och internationellt samarbete är därför mycket meriterande.

Som person är du social, driftig och kommunikativ. Du trivs med att arbeta i ett högt tempo och är inte rädd för att ta egna initiativ eller att sätta dig in i nya ämnesområden. Du är van vid att arbeta självständigt och har vana från att lämna juridisk rådgivning till mottagare med icke-juridisk bakgrund. Du är flexibel och affärsmässig, har integritet och förstår vikten av ett väl fungerande samarbete med kollegor från alla bakgrunder och nivåer.

Vad vi erbjuder
LeasePlan Sverige är en del av Ayvens Group och kommer den närmaste tiden genomgå flera stora förändringar, både på nationell nivå och globalt inom koncernen, i arbetet med att utveckla bolaget i sin position som världens främsta leverantör av mobilitetstjänster.

Hos oss får du chans att vara med och påverka forma grunden till det som ska bli Ayvens Sverige, och bidra till både det lokala bolagets och hela koncernens fortsatta tillväxt och utveckling.

Vi vill att våra medarbetare ska känna engagemang och trivas på jobbet, och vi värnar om balansen mellan arbete och privatliv.

Placering
LeasePlan har kontor på Råsundavägen i Solna, med Hagaparken bara runt knuten. Du förväntas arbeta huvudsakligen fysiskt på plats på kontoret.

Ansökan
Denna rekryteringsprocess hanteras av Talify AB och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Talify.

Vi tillämpar löpande urval och kommer att avpublicera annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen.

Mer om LeasePlan

Bli en del av en dynamisk affärsverksamhet och hjälp oss att leverera framtidens fordonsleasing
För att kunna erbjuda bästa möjliga 'Car-as-a-Service' till våra kunder, transformerar vi varje del av vår verksamhet. Vår målsättning är att vara marknadsledande inom hållbara fordonsleasingtjänster, både vad gäller kunskaps- och servicenivå och för att skapa mesta möjliga effekt för våra kunder. Vi vill leverera framtidens tjänster till våra kunder.

Vad vi eftersträvar
Vi har ambitiösa målsättningar om vår marknadsposition, och för det krävs medarbetare som vill och kan tänka och arbeta proaktivt, nytt och kreativt, och med fokus på framtiden. Vi verkar inom en bransch i stor förändring och behöver hålla brett fokus och agera med hög hastighet, samtidigt som vi måste vara ansvarsfulla i vårt risktagande. Låter det här som en miljö för dig? Då ska du hålla ögonen öppna efter öppna tjänster inom LeasePlan!

Vad vi kan erbjuda
Kompetenta och bra medarbetare är nyckeln till framgång. Därför gör vi vårt bästa för att hitta rätt medarbetare till rätt roll, och därifrån hjälpa dem att uppnå sin fulla potential, genom att erbjuda utbildnings- och utvecklingsmöjligheter. Vi eftersträvar en arbetsmiljö som uppmuntrar till nya idéer och goda initiativ, och som ger utrymme för en hälsosam work/life balance.

Varför LeasePlan?
Med över 3.3 miljoner fordon i över 44 länder, erbjuder *Ayvens Group fullserviceleasing, flexibla abonnemangstjänster, fleet management-tjänster och multi-mobilitetslösningar till kunder av alla storlekar, alltifrån stora internationella koncerner till små lokala bolag och privatpersoner.

I vår unika marknadsposition kan vi verka för att driva branschen mot netto-noll och anta en nyckelroll i arbetet med att forma den digitala transformationen av branschen. Vi är väl rustade för att möta våra kunders mobilitetsbehov utifrån deras förutsättningar och krav i tider av utveckling och förändring. Vi erbjuder våra kunder de lösningar de behöver för att kunna blomstra.

Vi på LeasePlan tror att vår egen framgång drivs av vår strävan efter och engagemang för nöjda kunder. Våra medarbetare har som målsättning att leverera innovativa lösningar och digitala lösningar som bidrar till att våra kunder kan hålla fokus på sin egen verksamhet. Vi vill vara en självklar leverantör av hållbara mobilitetstjänster, och har gjort miljötänket till en del i vår ryggrad. Vi strävar efter att fostra en organisation som är diversifierad både vad avser medarbetare och idéer, där man kan vara sig själv och utvecklas inom sin roll, oavsett vem man är och varifrån man kommer.

Följ med oss på vår spännande resa!

*LeasePlan Sverige AB är en del av Ayvens Group. LeasePlan och ALD Automotive byter till det gemensamma namnet och varumärket Ayvens inom alla våra 44 verksamhetsländer under 2024-2025.
Talify AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 november 2024 (56 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Talify AB är ett rekryteringsföretag som matchar kandidater med jobbmöjligheter, och hjälper företag att hitta rätt kompetens för sina behov.