Hoppa till innehåll

Arbetsmiljöingenjör

Publiceringsdatum
08 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Företagsbeskrivning

Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20 000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt och vi driver på övergången till ett hållbart energisystem.

Jobbeskrivning

Vill du, tillsammans med oss, bygga vägen som tar oss framåt mot fossilfrihet?

Nu har du en unik möjlighet att söka tjänsten som Arbetsmiljöingenjör hos oss på Vattenfall.

Vårt team Health & Safety Sweden/Denmark/Finland är en stabsfunktion för arbetsmiljö och hälsa, som ger kvalificerad strategisk och operativ support till verksamheten inom arbetsmiljö, hälsa och rehabilitering. Vi är ett team som i dagsläget består av 9 specialister in Arbetsmiljö, Hälsa och Rehabilitering.

Om tjänsten och dina ansvarsområden

Följande arbetsuppgifter kan bli aktuella för dig:

  • Övergripande support till verksamheten inom arbetsmiljö och hälsa, inklusive ledningssystem (certifierat), för den svenska delen av koncernstaberna
  • Fortsatt utveckling av arbetsmiljöarbetet i Vattenfall
  • Lagbevakning
  • Nätverksarbete
  • Samverka med verksamheterna, skyddsombud och fackliga företrädare i olika forum
  • Planera och leda utbildning inom arbetsmiljö och hälsa
  • Delta i gemensamma projekt inom Sverige, men också Vattenfall globalt, inom området arbetsmiljö och hälsa

Kravspecifikation

Vi söker dig som är genuint intresserad av arbetsmiljöfrågor och är väl förankrad i din yrkesroll. Du har relevant universitets- eller högskoleutbildning och minst fem års dokumenterad erfarenhet av området i relevanta anställningar/uppdrag. Du bör vara generalist dvs. ha arbetat med alla delar av arbetsmiljö. Vi ser gärna att du uppfyller följande krav också:

  • Ha erfarenhet av att arbeta med ledningssystem ex. OHSAS 18001, ISO 45001
  • Ha erfarenhet av att arbeta med organisatorisk och social arbetsmiljö
  • Erfarenhet av internrevision
  • Kunna hålla utbildningar
  • Kunna samordna och driva projekt
  • Hög IT kompetens (ex. system, statistik)
  • Kunna formulera dig obehindrat i såväl tal som skrift både på svenska och engelska

Meriterande är erfarenhet av att utveckla och implementera arbetsmetoder och processer, genomförande av revisioner samt att planera, utveckla och leda utbildning.

Vid rekrytering för denna tjänst kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din lämplighet för uppgiften.

För att lyckas i arbetet behöver du vara van att jobba strukturerat och vara en god administratör, då du kommer att arbeta självständigt med ett flertal arbetsuppgifter parallellt. Vi ser gärna att du är lösningsfokuserad, ansvarstagande och arbetar proaktivt och på ett självgående sätt för att uppnå goda resultat, samt har förmågan att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Det är viktigt för oss att du har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa förtroendefulla relationer genom att ha ett reflekterande förhållningssätt med god förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut.

Placeringsort är Solna.

Ytterligare information

Har du någon fråga om tjänsten, välkommen att kontakta rekryterande chef Åsa Sundberg som nås på asa2.sundberg@vattenfall.com . Har du någon fråga om vår rekryteringsprocess så ringer du vår rekryterare Catalina Roa Rodriguez, 070-00 26 802.

Fackliga representanter:

Fackliga representanter: Rolf Ohlson (Akademikerna), Inger Strandberg (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når dem via Vattenfalls växel: 08 739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan, sista ansökningsdag är 11:e augusti. Obs! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Annonseringsperioden är förlängd med anledning av sommarledighet och vi kommer att gå igenom inkomna ansökningar efter sista ansökningsdatum.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
07 augusti 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se