Hoppa till innehåll

Key Account Manager

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Det nybildade livsmedelsföretaget Protos är en sammanslagning mellan Svenskt butikskött och Gotlands Slagteri. Bolaget har cirka 160 anställda och omsätter 1 015 miljoner kronor. Verksamheten bedrivs i Visby och i Solna. Företaget är känt bland annat för sitt regionala varumärke ”Smak av Gotland” och är även störst i Sverige på KRAV-kött. Protos bedriver nu ett flertal utvecklingsprojekt med målet att fortsätta vara Sveriges intressantaste livsmedelsföretag med hållbarhet i fokus. Detta bland annat genom investeringar i metanreducerat kött, utveckling av ett växtbaserat affärsområde och satsning på nya varumärken. 

Om tjänsten:

Vi letar efter en engagerad Key Account Manager som kommer att vara en central del av vårt försäljningsteam med ansvar för att vårda och utveckla långsiktiga kundrelationer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar försäljning och förhandling med nyckelkunder, samarbete med produktutvecklingsavdelningen, budget- och resultatansvar samt rapportering och analys av försäljningsdata.

Tjänsten är placerad på vårt kontor i Solna och du rapporterar till försäljningschefen.

Ansvarsområden:
  • Utveckla och stärka vår position inom dagligvaruhandeln och food service i hela Sverige.
  • Vårda och utveckla kundrelationer.
  • Säkerställa en lönsam tillväxt för våra produkter och vårt företag.
  • Kravställa/driva internt förbättringsarbete för att säkerställa smidig försäljningsprocess mot kund.
  • Budget och resultatansvar / Rapportering & analys.
  • Försäljning & förhandling.
  • Arbeta strategiskt med centrala avtal för att säkerställa långsiktiga och fördelaktiga relationer med nyckelkunder.
  • Samarbeta med produktutvecklingsavdelningen för att förstå kundernas behov och översätta dem till produktförbättringar eller nya produktidéer.
Vi erbjuder
  • En attraktiv roll med nationellt fokus inom dagligvaruhandeln och food service.
  • Goda förutsättningar för framgång i hela Sverige.
  • Lokalt producerade produkter med tydligt ursprung och korta transportvägar.
  • En fast heltidsanställning med konkurrenskraftiga villkor.
  • Möjligheten att arbeta i en dynamisk miljö med motiverade kollegor.
  • En företagskultur präglad av hållbarhet och inkludering.
Om dig:

Vi söker dig som har:

  • Erfarenhet av kundinriktat arbete med dokumenterad framgång inom utveckling av kundrelationer och kommersiella resultat.
  • Starka förhandlingsegenskaper och förmåga att förstå och tillgodose kundbehov.
  • En eftergymnasial utbildning inom försäljning, marknadsföring, ekonomi eller liknande område.
  • Fördelaktigt med erfarenhet från livsmedelsbranschen, både inom foodservice och dagligvaruhandeln.
  • Flytande kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom dagligvaruhandeln/food service och en dokumenterad förmåga att arbeta mot uppsatta mål. Du är van vid att självständigt planera och genomföra dina arbetsdagar och har kunskaper i Officepaketet och affärssystem. Vi letar efter en person som är nyfiken, lösningsorienterad och serviceinriktad. Du bör ha en stark drivkraft för att uppnå resultat och en vilja att kontinuerligt utvecklas och förbättra dig själv och ditt arbete.

Du har en stark förmåga att bygga och underhålla affärsmässiga relationer, både internt och externt. Som lagspelare är du samarbetsvillig och engagerad i att bidra till teamets framgång. Din tävlingsinriktning och förmåga att arbeta i ett högt tempo gör dig lämpad för rollen. Du är kommunikativ, serviceinriktad och har en passion för mat.

Ansökan:

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan annonseringens slut. Så skicka in din ansökan redan idag!

I denna rekrytering samarbetar vi med Per Sävje och Maggie Klingenstierna på Wise Group. För att du som kandidat skall få bästa möjliga kandidatupplevelse, ber vi dig ödmjukt att söka tjänsten i ett första steg så kommer ansvariga rekryterare ta kontakt med dig om du har en matchande profil för tjänsten. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt. Wise Group får inte längre ta emot eller hantera ansökningar som inkommer via mail då detta strider mot direktiven i GDPR. För att din ansökan ska behandlas måste du skicka in din ansökan via Ansök här i annonsen. Om du har frågor eller funderingar om tjänsten, tveka inte att kontakta Per på per.savje@salesonly.se eller Maggie på maggie.klingenstierna@kimm.se.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se