Hoppa till innehåll

DHL Freight söker: Payroll & HR Administrator/Lönehandläggare

Publiceringsdatum
25 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

På DHL arbetar vi med att få våra kunders vardag att fungera. Som ett av de ledande företagen i världen inom logistik, ser vi till att våra kunder får leverans av varor och material. Utan transporter stannar samhället, vi har ett viktigt uppdrag - Förena människor, förbättra liv. Som medarbetare hos oss är du en viktig nyckelspelare.

Arbetsuppgifter och ansvar

På DHL Freights HR-avdelning arbetar idag 22 personer, varav åtta personer på lönekontoret. Vi hanterar ca 3200 löner åt fyra av DHL-bolagen i Sverige. Vi arbetar i, och ansvarar för driften av, SD Worx-systemen People, Time, Expense och Lön samt i vårt globala HR-system CHRIS.

I rollen som löneadministratör på Payroll kommer du vara delaktig genom hela löneprocessen vilket bland annat innebär att arbeta med:

  • hantering av våra medarbetares löner
  • administration kring nyanställningar, anställningsförändringar och avslut
  • administration och rapportering kring pension, försäkringar, förmåner, sjukanmälan mm
  • månatliga lönekörningar liksom årsskiftes- och semesterårsskifteskörningar
  • rapportering och statistik, bland annat till SCB
  • support till, och utbildning av, chefer och medarbetare
  • bistå med expertkunskaper inom området till organisationen genom tydlig och löpande kommunikation, såväl skriftlig som muntlig
  • visst arbete inom ekonomi och bokföring såsom kontoavstämningar, bokföringsunderlag, rapportering, semesterskuld och underlag för skattedeklarationer kan förekomma

Beroende på sökandes erfarenhet och intresse kan även ytterligare uppgifter bli aktuella.

Profil & Bakgrund

För att lyckas i den här rollen ser vi att du har minst ett par års erfarenhet av lönehantering, att du kan hela löneflödet och är självgående inom lön.

Nedan kännetecknar dig som person:

Du har förmåga att arbeta självständigt och i grupp.

Du trivs med att ha många kontaktytor inom organisationen.

Du är ansvarsfull, positiv och serviceinriktad.

Du har intresse för att effektivisera och utveckla rutiner och processer inom löneområdet.

Kommunicerar väl och tydligt.

Du behärskar svenska och engelska väl i tal och skrift.

Tjänsten är tillsvidare med 100 % tjänstgöringsgrad. Vi tillämpar provanställning. Tjänsten är placerad i Solna.

Vad erbjuder vi dig?

Vi på DHL trivs och många av oss har jobbat här länge. Vi är ett företag som ser våra medarbetares utveckling och potential – vi vågar satsa på våra medarbetare! I det stora globala, och internationella bolaget som vi är, har vi en härlig teamkänsla med familjär stämning där vi respekterar varandra. Här finns mycket medarbetarengagemang samt humor och vi tycker om att fira våra framgångar. Vi är certifierade i Top Employer vilket innebär att vi är en arbetsgivare som erbjuder den bästa arbetsmiljön för medarbetare att utvecklas både professionellt och personligt. Miljö och hållbarhet är viktigt för oss, vi arbetar ständigt med att utvecklas för att ligga i framkant, vilket uppmärksammas och ger resultat. Vi tar ansvar och blev bland annat utsedda till branschvinnare av Sustainable Brand Index B2B för tredje året i rad.

Vill du också vara med?

Välkommen med din ansökan senast 31 augusti, urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vid frågor, vänligen kontakta Märta Adolfsson på email: marta.adolfsson@dhl.com.

Häng med oss bakom kulisserna, följ oss på Instagram. Eller kika närmare på DHL - vårt varumärke, DHL Freight - globalt eller DHL Freight Sverige.

Enligt EU-direktiv (2009/52/EG) måste vi som arbetsgivare kunna påvisa våra medarbetares rättighet att arbeta inom EU. Vid en anställning på DHL måste du därför kunna uppvisa din rätt att arbeta inom EU genom medborgarskap (exempelvis pass) eller i annat fall uppvisa ditt arbetstillstånd. Vi genomför bakgrundskontroller på alla våra slutkandidater.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se