Hoppa till innehåll
Europcar Sverige logotyp

Europcar söker en vikarierande HR Business Partner

Sista ansökningsdag
25 oktober 2024 (15 dagar kvar)
Publiceringsdatum
09 oktober 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker en driven, nyfiken och ambitiös HR Business Partner. Har du kunskap och erfarenhet från ett brett HR-arbete med såväl administrativa som operativa frågor och trivs med ett arbete i ständig förändring? Har du dessutom ett intresse för strategisk HR och ett brinnande IT- och systemintresse kan detta vara den perfekta rollen för dig!

Om tjänsten
Som HR Business Partner hos oss är du ett viktigt stöd i det dagliga arbetet och en diskussionspartner för såväl chefer som medarbetare i HR-relaterade frågor. Tillsammans utvecklar vi och driver personal-, organisations- och ledarskapsfrågor samt synliggör HR-perspektivet kopplat till organisationens utmaningar och behov. Vi anpassar, utvecklar och implementerar policys, processer och riktlinjer efter behov.

Under 2025 kommer vi dessutom påbörja implementeringen av ett koncerngemensamt HR-system, en ny plattform för medarbetarundersökningar samt processer och rutiner för rapportering enligt CSRD samt Lönetransparensdirektiv.

Vår vision är att tillsammans skapa ett lönsamt företag med motiverade och engagerade medarbetare och säkerställa att Europcar är den mest attraktiva arbetsgivaren i branschen.

Tjänsten är ett vikariat under ordinarie befattningshavares föräldraledighet med start omgående till och med februari 2026. Vårt huvudkontor finns i Södertälje där vi både delar lokaler med och har ett nära samarbete med vårt moderbolag Volkswagen Group Sverige AB. Vi arbetar med ett koncept som heter Smart Working som innebär att du >50 % av arbetstiden är på HK för att på ett naturligt sätt kunna samverka med kollegor i bolaget men även inom Volkswagen Group. Som komplement har du samtidigt möjligheten att kunna arbeta på distans beroende på arbetssituation.

Om oss
Europcar är det gröna mobilitetsföretaget och är Europas ledande biluthyrningsföretag. Allt fler upptäcker vägen till hållbar mobilitet genom ökad elektrifiering och fordonsdelning men har också krav på ökad flexibilitet genom att kunna välja transportmedel efter tillfälle och aktuellt behov. I Sverige drivs Europcar av Europeisk Biluthyrning AB som är ett helägt dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB. Vi har ett franchiseförhållande med Europcar Mobility Group som i sin tur sedan sommaren 2022 kontrolleras av ett konsortium med Volkswagen AG som majoritetsägare. Utvecklingen av mobilitetsområdet genom Europcar är en central del av Volkswagen Groups globala strategi. I Sverige har vi f n ca 170 utlämningspunkter och 6 000 bilar och vi är mitt uppe i en spännande utvecklingsfas. Våra värderingar speglar det vi tror på och det vi står för: Driv, Integritet och Hållbarhet.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet av arbete inom HR. Du har erfarenhet inom arbetsrätten, fackliga förhandlingar och kollektivavtal. Du kan agera chefsstöd i allt från rekrytering till utbildning och rehabilitering. Du har förmågan att arbeta självständigt och ett genuint intresse för människor och att göra skillnad för våra medarbetare.

Erfarenhet av Agda samt vårt kommande HR-system SuccessFactors är meriterande. Du har goda kunskaper i Excel och PowerPoint, är kommunikativ samt har goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du proaktiv, strukturerad och lösningsorienterad. Du har ett utpräglat sinne för detaljer och ordning och reda är viktigt för dig! Du trivs i en internationell och händelserik miljö. Du är en lagspelare med en stor dos integritet och som vill vara med och bidra till Europcars utveckling till en ledande position som leverantör av hållbar delad mobilitet.

Ansökan
Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag.

Varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt, eller senast 2024-10-25.

Har du frågor om tjänsten kontaktar du HR-chef Pernilla Andersson, pernilla.andersson@europcar.se.
Europcar Sverige logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 oktober 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Europcar är det ledande biluthyrningsföretaget i Europa och verkar inom både fritids- och företagsuthyrning.

I
Sverige drivs Europcar av Europeisk Biluthyrning AB med säte i
Stockholm, ett svenskt hyrbilsbolag som grundades i Stockholm 1967 av VW importören ägd av Scania.

Vi har 15
egna stationer placerade i Stockholm och Göteborg samt är ca 130 anställda. Därutöver har vi flera representanter från Trelleborg till Kiruna som gör att vi totalt har 170 stationer och utlämningsställen.

Vi
är ett helägt dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB, Sveriges största bilimportör, som i sin tur är ett helägt dotterbolag till
Europas största biltillverkare Volkswagen AG.

Därför erbjuder vi biluthyrning av främst märkena Volkswagen, Audi, SEAT, Cupra och Skoda.

Vår
ambition är att med vår verksamhet bidra till att minska det totala bilägandet i Sverige, genom att erbjuda mobilitet i en hyrlösning.
Bilarna används endast när ett behov finns, i stället för att en bil är stillastående en stor del av dess livslängd. Detta resursförvaltande medför dessutom att bilarna i vår flotta är moderna och säkra, samt kontinuerligt sänker sina utsläpp genom effektivare förbränningsmotorer och en allt högre andel elbilar och laddhybrider. Vi har även våra övergripande mål som innefattar att öka andelen miljöbilar, samt att minska mängden CO2-utsläpp per km. Vi arbetar samtidigt ständigt utifrån försiktighetsprincipen, det vill säga att motverka och före­bygga skada på miljö och hälsa, genom vårt arbetsmiljö- och miljöarbete.