Hoppa till innehåll
Scania logotyp

Metodingenjör inom fordonsdiagnostik -Scania R&D

Ansök nu
Introduktion

Är du mekaniker och på fritiden programmerar eller är ingenjör och har ett stort fordonsintresse? Eller kanske har du någon annan liknande tjänst som förenar ett stort fordonsintresse/kunskaper med programmeringsintresse/kunskaper?
Då kan det vara dig vi söker!


Vi söker dig som är serviceinriktad och gillar att blanda teori, praktik och problemlösning. Du kommer att ansvara för diagnostik- och felsökningssupport för Scanias produkter, med huvudfokus på ett eller flera områden såsom drivlina, batteri, chassi, och hyttsystem, inklusive felsökning av uppkopplade fordonstjänster, avancerade förarassistanssystem, elektrisk lastbil och buss och autonoma fordon.

I denna rollen erbjuder vi;

En omväxlande roll, där teori varvas med praktiskt arbete, och du är aktiv i alla faser av projekten.

Tillsammans med dina kollegor som är systemutvecklare förbättra Scania Workshop Suite, som blir mekanikernas nya verktyg. Du kommer att vara med och ta felsökningsstödet i den nya plattformen till nästa nivå. Titta gärna på filmen om SWS, https://www.dreambroker.com/channel/obm66010/9mmya3m9

Stödjande team där vi gör det möjligt för varandra att ha en hälsosam balans mellan arbete och privatliv. Vi har ett öppet klimat och har roligt tillsammans, uppmuntrade av våra chefer.

Vad ska du göra

För att kunna underlätta att vårt verkstadsverktyg kan användas av alla Tratons varumärken utökar vi nu våra båda våra team - Chassi, Cab and Body diagnostics, EYSPE and Powertrain diagnostics, EYSPD

Din roll innebär att utveckla diagnostik- och felsökningsstöd i nära samarbete med system- och funktionsägare. Som diagnostisk utvecklingsingenjör är du tjänstemarknadens och verkstädernas röst i utvecklingsprojekt. Dina leveranser har en direkt inverkan på mekanikerns dagliga arbete och är en viktig förutsättning för lönsamheten för Scania och våra kunder.

Rollen är omväxlande, där teori varvas med praktiskt arbete, och du är aktiv i alla faser av projekten. Du utvecklar dina diagnosmetoder och implementerar och testar dem på riggar och i fordon. Du kommer att röra dig i gränslandet mellan mekatronik, mjukvaruutveckling och affärsbeslut.

Vi har precis lanserat vårt nya molnbaserade system, SWS, vilket innebär stora möjligheter att vara med tillsammans med Scanias systemutvecklare och förbättra det som kommer att bli mekanikernas nya verktyg. Du kommer att vara en del av att ta felsökningssupporten i den nya plattformen till nästa nivå.

Vem söker vi

På Scania är vi dedikerade till att bygga en mångsidig, inkluderande och autentisk arbetsplats, så om du är exalterad över den här rollen men din erfarenhet inte stämmer perfekt överens med alla kvalifikationer i arbetsbeskrivningen, uppmuntrar vi dig att ansöka ändå. Du kanske är den rätta kandidaten för denna eller andra roller! Vi anställer på inställning och tränar för kompetens!

För att lyckas i denna roll behöver du vara driven, nyfiken, initiativtagande och kvalitetsmedveten. Då tjänsten innebär många gränssnitt fordras det att du har lätt för att skapa kontakter, vara lyhörd och förstå vad som är viktigt för kunden. Du är strukturerad och är bra på att prioritera och planera ditt arbete.

Du behöver för denna rollen ha:

Lägst B-körkort

Du skriver och talar flytande svenska och engelska

Gediget fordonsintresse

Vi tror också att du har en kandidat- eller masterexamen inom området eller motsvarande arbetslivserfarenhet samt att du har någon form av kunskap alternativt intresse av att arbeta med JavaScript, HTML

Arbete hands-on med fordon eller arbeta på Scania är meriterande

Våra team

Vi är idag två team med totalt 22 utvecklingsingenjörer, 4 tekniska skribenter och två gruppchefer. Vi strävar efter att ha en blandning av olika personligheter och erfarenheter med olika bakgrund vilket gör oss till ett kompletterande och mångsidigt team.

Scania erbjuder

Vi kan erbjuda dig en dynamisk arbetsplats med varierande och utmanande arbetsuppgifter i ett hybrid arbetsupplägg, vilket innebär att du kan arbeta hemifrån eller på vårt kontor på Scania Sergel några dagar i veckan om jobbet tillåter. Vi kommer självklart att förse dig med en utvecklingsplan, så att du kan nå dina mål och få rätt stöd på vägen. Scania erbjuder många möjligheter att utveckla din karriär både inom landet och internationellt. Professionell utveckling av våra medarbetare är en prioritet för oss, så utbildning via interna och externa kurser uppmuntras och stöds.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

Information

Tveka inte, kontakta gärna Maria Edlund, Gruppchef Powertrain Diagnostic +46 8 553 52631 eller Jonas Legnell Gruppchef Cab and Body Diagnostics, +46 8 553 83960.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, som ska innehålla ditt cv samt eventuella examensbevis. Vi kommer ha ett löpande urval och intervjuer och därför kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstidens slut som är den 22 september.

Vänligen notera att för dessa positioner kan bakgrundskontroller komma att genomföras.
Scania logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 september 2024 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi förändringen mot ett hållbart transportsystem. Under 2022 levererade vi 80 238 lastbilar, 4 994 bussar samt 13 400 industriella och marina kraftsystem till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till över 170 miljarder kronor, varav 21 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är nu verksamt i mer än 100 länder och har cirka 57 000 anställda. Forskning och utveckling är främst koncentrerad till Sverige. Produktionen sker i Europa och Latinamerika med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com