Hoppa till innehåll

Framtida ledare till Scanias Motortillverkning

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Antal tjänster
2
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Scania genomgår nu en omvandling från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till att bli en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär och utforska en ny bransch? Får du energi av att motivera, inspirera och utveckla dina medarbetare och ser en inkluderande arbetsmiljö som nyckeln till framgång?

Vi på Scanias Motortillverkning söker nu framtida ledare med ett genuint intresse för människor och en passion för motiverande och inspirerande ledarskap. Vi välkomnar dig som inte nödvändigtvis har erfarenhet från fordonsindustrin men som med nya perspektiv och idéer vill vara med och bidra till vår gemensamma framgång. Här får du ta del av ett gediget introduktionsprogram, skräddarsytt för att komplettera dina tidigare erfarenheter och ge dig bästa förutsättningar för en ledarskapsroll i ett av våra team.

Bli en del av en bransch i en spännande utvecklingsfas

Transportindustrin är i ett historiskt skifte. Resan mot en hållbar värld är både självklar och nödvändig. Samtidigt behöver viktiga leveranser nå fram för att vårt samhälle ska fungera. På Scania genomgår vi en omställning från tillverkare av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta hållbara transportlösningar. Det är en spännande tid att bli en del av vår bransch, och på Scania får du förutsättningarna och resurserna att göra skillnad.

Om oss på Motortillverkning

På Motortillverkning tillverkar och utvecklar vi strategiska komponenter till våra lastbilars motorer, både för Scania men även för övriga varumärken inom Traton Group, så som MAN, Navistar och Volkswagen. Vår expertis ligger inom tillverkningsprocesserna skärande bearbetning och gjutning. I nära samarbete med Scanias forskning- och utvecklingsteam spelar vi en viktig roll i att minimera utsläpp och förbättra bränsleeffektiviteten i våra lastbilar.

Vi tror på lagarbete och att varje röst är viktig. Här får du möjlighet att växa och utvecklas i en inkluderande, dynamisk och framåtblickande arbetsmiljö där öppenhet, prestigelöshet och glädje på jobbet är viktiga värderingar.

Ett citat från en av våra nyligen anställda chefer:

"...Våren-24 som nyanställd på Scania kan jag sammanfatta som: utvecklande, utmanande och rolig. Kollegor och ett team med lång erfarenhet, mycket kunskap och stort intresse för motortillverkning har resulterat i en inspirerande och lärorik första tid. Introduktionsprogrammet är en fantastisk möjlighet för en framtida ledare på Scanias Motortillverkning! "

– Sofia Jansson, Gruppchef QA

Vad innebär en ledarskapsroll hos oss?

Som ledare för ett arbetslag coachar och vägleder du ett team om ca 20 medarbetare inom ett av våra produktionsområden, både inom det dagliga arbetet men också med långsiktig utveckling. Inom vår organisation är du aldrig ensam utan stöttas av och samarbetar med dina chefskollegor och flera lokala stödfunktioner.

Vem är du?

Vi tror att du är sugen på en ny utmaning där du tar ditt ledarskap till nästa nivå. Kanske arbetar du idag inom restaurang- eller servicebranschen, vård & omsorg, pedagogisk verksamhet, försvarsmakten eller liknande där standardiserade arbetssätt, rutiner och skiftjobb är en del av vardagen. Du har erfarenhet av ledarskap med eller utan personalansvar, T.ex. som skiftledare, arbetsledare, team ledare eller projektledare. Alternativt är du en inofficiell ledare med framtida potential. Är du till exempel den som kollegorna vänder sig till för vägledning och support, som kan inspirera och få saker att hända? Då är du den vi söker!

Du har en gymnasieutbildning, och det är även meriterande med någon typ av eftergymnasial utbildning (t.ex. YH, Folkhögskola eller privat sektor) eller likvärdig erfarenhet inom områden som tex. investeringsarbete, prognoser, strategisk planering och projektledning.

Personliga egenskaper som lyhördhet, kommunikationsförmåga och förmågan att förstå andra perspektiv värdesätter vi starkt.

Vår ständiga strävan är att öka mångfalden och inkluderingen inom vår arbetsplats och därför välkomnar vi särskilt ansökningar från underrepresenterade grupper.

Om programmet

Din resa hos oss börjar med ett skräddarsytt program anpassat efter dina egna meriter och kunskaper. Under programmet, som kan variera från några månader till ett år beroende på just dina förutsättningar, får du möjlighet att bygga upp din förståelse för Scanias produktion och arbetssätt, rotera inom flera funktioner vid Scanias Motortillverkning och gå sida vid sida med våra gruppchefer. Vi erbjuder både praktiska och teoretiska ”first line" manager ledarskapsutbildningar med våra erfarna chefer och via vår utbildningsenhet Scania Academy, och under programmets gång hjälper vi dig även att bygga upp de tekniska kompetenser du behöver för att lyckas i din framtida roll.

Vi strävar efter att hjälpa dig att utvecklas till en framgångsrik ledare som kan sätta tydliga mål, fatta strategiska beslut och bygga starka och hållbara team. Både under programmets gång och i din efterföljande roll kommer du ha tillgång till en mentor och en trygg miljö för att utforska nya färdigheter och utveckla personliga egenskaper.

Ytterligare information om tjänsten

Vänligen kontakta:

Jon Karlsson, jon.karlsson@scania.com

Malki Gabriel: gabriel.malki@scania.com

Ansökan

Varmt välkommen att ansöka nu för att bli en del av Scania-teamet och vara med på vår resa mot en mer hållbar morgondag! Din ansökan bör inkludera ett CV, ett personligt brev och kopior av dina betyg. Vi använder logik- och personlighetstester i vår urvalsprocess och en bakgrundskontroll kan genomföras för denna tjänst.

Sista ansökningsdatum är den 31 augusti 2024. På grund av den industriella semestern på Scania kommer urval och intervjuer att äga rum från och med vecka 33.

Rekvisition 6131

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se