Hoppa till innehåll

Europcar söker en Head of Sales & RCM

Publiceringsdatum
03 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Har du erfarenhet inom en ledande befattning och sälj och vill vara med påEuropcars resa inom mobilitetsbranchen? Då kanske du är vår nya Head of Sales & RCM.

Om rollen

Som Head of Sales & RCM (Revenue & Capacity Management) kommer du att ansvara för bolagets direkta- och indirekta försäljning. Du kommer att utveckla och genomföra strategiska försäljningsplaner för att driva intäktstillväxt, ökade marknadsandelar, främja starka relationer med kunder och identifiera nya affärsmöjligheter. Dessutom kommer du att ha ett nära samarbete med andra bolag inom koncernen samt avdelningar som marknadsföring, produktutveckling och ekonomi för att säkerställa tvärfunktionell optimering och effektivitet.

Head of Sales & RCM ansvarar även för den strategiska inriktningen, planeringen och optimering av intäkter och kapacitetshantering. Detta kräver en djup förståelse för marknadsdynamik, prissättningsstrategier och efterfrågeprognoser för att maximera intäkter och lönsamhet samt säkerställa optimalt kapacitetsutnyttjande. Därtill analysera marknadstrender och konkurrenters prissättning.

Om tjänsten

Tjänsten avser en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt och är placerad på Europcar Sverige huvudkontor i Södertälje där vi delar lokaler med vårt moderbolag Volkswagen Group Sverige AB. Vi arbetar med konceptet Smart Working som innebär att du delar av arbetsveckan kan arbeta hemifrån eller på något av våra hub-kontor i Stockholm. Personliga egenskaper

Befattningen kräver starkt ledarskap, stark strategisk planering och analytisk förmåga, god kommunikationsförmåga, stresstålighet och hög integritet med bibehållen god samarbetsförmåga, även effektivt tvärfunktionellt över avdelningar. Du har driv och vilja att förändra och få medarbetare att känna motivation. Du ser digitaliseringen och effektivisering som en naturlig väg framåt och du lär dig snabbt nya arbetssätt. Har ett strategiskt tänkesätt med fokus på att driva resultat och ständiga förbättringar.

Vidare har du en förmåga att bearbeta mycket information samtidigt och trivs i ett högt tempo där du ofta tvingas göra prioriteringar. Vi tror att du som person är strukturerad, lösningsorienterad och handlingskraftig. Har en förmåga att tolka komplexa finansiella data och ge strategiska rekommendationer.

Kunskaper i säljledningsverktyg, CRM-system och RCM-system är meriterande. Samt flexibilitet att resa efter behov.

Om ossEuropcar är Europas ledande mobilitetsföretag och vi finns representerade i stora delar av världen. I Sverige hittar du Europcar på mer än 170 platser, utspridda över hela landet, från Kiruna i norr till Trelleborg i söder. Europcar erbjuder kunder ett bredd utbud av tjänster, boka bil från några timmar upp till ett år och välj fordon som passar utifrån både behov och tillfälle. Europcar har ett brett produktutbud med mikromobilitet och personbilar hela vägen upp till transportbilar och husbilar, där ett stort fokus de senaste åren legat på att elektrifiera fordonsflottan. I Sverige drivs Europeisk Biluthyrning AB som är ett dotterbolag till Volkswagen Group Sverige AB med huvudkontor i Södertälje. Inom Europcar Sverige arbetar idag cirka 300 medarbetare varav ca 100 på våra egna stationer i Stockholm & Göteborg, 50 på vårt Huvudkontor. Resterande 150 arbetar hos våra representanter. Våra värderingar speglar det vi tror på och det vi står för: Driv, Integritet och Hållbarhet.

Ansökan Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

Har du frågor om tjänsten kontakta rekryterande chef Mickael Bogered, mickael.bogered@europcar.se

Varmt välkommen med din ansökan senast 2024-05-24.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se