Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Infrastrukturhandläggare

Publiceringsdatum
17 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten befinner sig i en expansionsfas och på en omfattande tillväxtresa. Här ges du möjlighet att arbeta i ett engagerat och sammansvetsat team där du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till organisationens utvecklingsresa. Låter detta som någonting för dig? Läs vidare!

Markstridsskolans (MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt. MSS löser även uppgifter för hela Försvarsmakten såsom utveckling och anskaffning av soldatburen utrustning, eldhandvapen och understödsvapen. Inom ramen för detta utbildar Markstridsskolan Försvarsmaktens blivande chefer med hjälp av avancerade utbildningsanläggningar och med en gedigen kunskap.

Befattningen erbjuder:
I rollen som infrastrukturhandläggare är du en del av Markstridsskolans stab som leder och inriktar arbetet inom Markstridsskolan. Som infrastrukturhandläggare arbetar du med infrastrukturen vid alla våra arbetsplatser. Hos oss får du stort eget ansvar, ett kompetent och välkomnande arbetslag och personlig kompetensutveckling.

Markstridsskolan leder och samordnar en omfattande verksamhet både nationellt och internationellt. Nu söker vi en medarbetare med ansvar för all vår infrastruktur. Vi söker Dig som har ett utpräglat intresse för att verka inom infraprojekt att samordna. Markstridsskolans stab är för närvarande ca 20 medarbetare fördelade på 7 avdelningar.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Stödja chefen MSS med långsiktig behovsplanering av infrastruktur.
  • Stödja verksamheten med specialistkompetens inom funktionen infrastruktur.
  • Planera och delta i utveckling, anskaffning, vidmakthållande och avveckling av infrastruktur.
  • Bereda ärenden, utarbeta dokument, presentera och implementera resultatet i verksamheten.
  • Vid behov företräda MSS i alla typer av Infra projekt.
  • Vid behov delta i utredningar.
  • Vid behov medverka vid inspektioner och kontroller.
Kvalifikationer:
  • Eftergymnasial utbildning inom fastighetsområdet, bygg och anläggning eller reell kompetens inom samhällsplanering, fastighet och/eller infrastruktur eller annan relevant arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren kan bedöma likvärdig.
  • B-körkort.
Personliga egenskaper:
Som person är du driven och har god förmåga i att skapa goda relationer och kontakter med andra. Du behöver kunna arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra i grupp. Ditt tidigare arbete präglas av noggrannhet och ansvarstagande. Du har förmåga att uttrycka dina åsikter i tal och skrift, är tydlig och kommunikativ. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet

Meriterande:
  • Erfarenhet av arbete med Försvarsmaktens infrastrukturprocess till exempel vid Lokalplaneringsenhet eller Fortifikationsverket.
  • Erfarenhet av arbete i högre stabsnivå med Försvarsmaktens infrastrukturprocess, till exempel vid Högkvarteret, stridskraftsstab ellerFortifikationsverket.
  • Några års erfarenhet av relevant arbete i en stor komplex organisation.
  • Aktuell erfarenhet av att vara delaktig i utvecklingsarbete.
  • Kännedom om fastighetsjuridik och miljölagstiftning.
Anställningen:
Tjänsten är en civil befattning
Tjänstföringsform: Tillsvidareanställning med ev en provanställning på 6 månader.
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: 2024-09-01 eller enligt överenskommelse
Tjänsteresor: Är vanligt förekommande.
Intervjuer kommer att påbörjas under pågående annonsering.

Kontakt vid frågor gällande tjänsten och rekryteringsprocessen:
Avdelningschef Mj Marko Tillaeus. marko.tillaeus@mil.se, tfn 073-055 17 57
Victoria Jungert, HR-Generalist victoria.jungert@mil.se, tfn 070-265 54 69

Fackliga representanter
Officersförbundet, Freddy Wozny, tfn 0500-465 000
Försvarsförbundet, Britt Dahlman, tfn 0500-465 000
SEKO, David Vinberg, tfn 0500-465 000

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-05

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 juni 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren