Hoppa till innehåll
Publiceringsdatum
25 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Eklunds är idag Sveriges största bildemontering, var med oss och utvecklas och arbeta med den senaste tekniken inom bildemontering, däribland el- & hybridfordonsteknik. Vi är auktoriserade för Lexus & Toyota, men en betydande del av vår bilpark består också av bland annat Volvo, BMW, Volkswagen & Audi. På Eklunds arbetar 35 personer.

Vi söker nu en CE-chaufför. Arbetet består i att hämta/bärga krockskadade fordon från skadeverkstäder till vår demontering i Skövde. Upphämtningsområdet är i hela Västra Götaland, Smålands län och södra Värmland. Lastbilen som ska bemannas är en Scania årsmodell 2020 med Tijhof påbyggnad som lastar 9 bilar.

Du ska ha erfarenhet av jobb som yrkeschaufför sedan tidigare, gärna med inriktning maskintransporter, bärgning, timmerbil, kranbil eller liknande. Arbetstiderna är måndag – fredag utan jour, kvälls eller nattjobb. Du tar fullt ansvar för lastbil & byggnation och håller den ren, snygg och i god ordning. Du lastar och lossar dig själv.

Du kommer träffa och tala med våra kunder dagligen och det är av stor vikt att du har ett trevligt, glatt och serviceinriktat bemötande.

Vi har frågat en av våra duktiga medarbetare om hur han trivs och varför han tycker Du ska söka jobb hos oss!

Hur hamnade du på Eklunds? Jag studerade till fordonstekniker på gymnasiet och sedan såg jag en annons i tidningen, att Eklunds sökte folk. Jag fick komma på en intervju en fredag och på måndagen ringde de och frågade om jag ville komma in och jobba. Nu har jag varit här i över tio år.

Hur kommer det sig att du valde den här branschen? Jag har alltid tyckt att det varit roligt att skruva med bilar. Det har jag hållit på med sedan jag var liten, jag och pappa grejade alltid med det.

Du arbetar i demonteringen, vad gör du där? Nu arbetar jag med att sanera och skruva isär de större fordonen som inkommer till oss. Det kan vara skåpbilar, husbilar och pickuper. Det har jag gjort i fem år nu, men jag har arbetat på de andra stationerna innan också.

Vad är det bästa med Eklunds Bildelslager? För det första är det en säker bransch att arbeta i, folk kommer (tyvärr) alltid att krocka så det kommer alltid finnas jobb. Men Eklunds är en väldigt rolig arbetsplats, det är aldrig jobbigt att gå till jobbet. Jag arbetar ju med något som jag tycker är kul och gör det tillsammans med folk som jag trivs med. Vi har alltid kul på jobbet.

Kalle, fordonstekniker

Kvalifikationer

Du som söker ska kunna arbeta självständigt och ta ansvar för att lägga upp dina dagar och rutter själv. Du är en problemlösare som ser lösningar före problem, vi kör till fordonsverkstäder och du behöver ta hänsyn till våra kunder och deras förutsättningar, det är ofta trångt där vi hämtar fordonen. Vidare är du ordningsam och noggrann.

Krav
  • Erfaren & kunnig chaufför
  • Problemlösare & lösningsorienterad
  • CE-körkort
  • YKB
  • Flexibel & initiativtagande

Meriterande
  • Van truckförare
  • Van vid att köra hjullastare
  • Du talar & kan läsa svenska

Tjänsten är en heltidstjänst. Vi tillämpar sex månaders provanställning och därefter tillsvidareanställning.

Vi har kollektivavtal och är anslutna till IF Metalls Motorbranschavtal.

Urval och intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.
Eklunds Bildelslager i Skövde AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 augusti 2024 (55 dagar kvar)

Om arbetsgivaren