Hoppa till innehåll
Renholmen logotyp

Utbilda dig inom automation med anställning hos Renholmen!

Publiceringsdatum
28 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Sverige står inför en stor förändring inom drift, logistik och underhåll där företag ställer om mot en mer automatiserad verksamhet. Branschens behov av kompetens inom bland annat automationsteknik och roller som automationstekniker har därmed ökat markant. För att bidra till branschens kompetensförsörjning inom området har vi på Professionals Nord tagit fram en intensivutbildning för att skapa nästa generations automationstekniker. Efter utbildningen garanteras du en anställning hos oss och ett uppdrag hos vår kund Renholmen i Skellefteå.

Renholmen konstruerar, levererar, monterar och driftsätter världsledande, högteknologiska maskiner med automatiserade lösningar för virkeshantering till sågverk och andra virkesbearbetande anläggningar. Genom mekanisk kunskap och avancerad ingenjörskonst har Renholmen sedan starten 1952 arbetat för att utveckla sågverksindustrin genom att vara en stabil och branschledande aktör.

Information om programmet
Utbildningsprogrammet bygger på metoden Accelerated Learning, som består av kortare teoretiska delar i kombination med praktiska moment för att ge dig alla verktyg för att lyckas i rollen. Under utbildningen utvecklas du inom bland annat mekatronik, elteknik, styrsystem och programmering. Du genomgår en kostnadsfri och betald intensivutbildning på 12 veckor och får möjlighet till en raketstart på din nya karriär som automationstekniker!

Uppstartsevent: 4 oktober
Förstudieperiod:
7 oktober- 25 oktober

Utbildningsperiod: 28 oktober - 31 januari 2025

Ledig: 23 december - 3 januari 2025

Under utbildningen kommer du att till stor del befinna dig på plats på utbildningsorten, som är Stockholm. Resterande undervisningen kommer att ske digitalt.

Första dag som automationstekniker: 3 februari 2025

Omfattning: Heltid

Arbetsort efter avslutad utbildning: Skellefteå/Byske

Utbildningsprogrammet är ett nära samarbete mellan Professionals Nord och Renholmen. Efter avklarad examen anställs du av oss på Professionals Nord och under de första 18 månaderna arbetar som konsult hos vår kund Renholmen. Förutsatt att samarbetet har fungerat väl, är målsättningen och intentionen en fortsatt anställning hos Renholmen. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till emelie.steen@pn.se

Information om tjänsten
I rollen som automationstekniker hos Renholmen arbetar du tillsammans med dina kollegor i projekt runt om i Norden. Här har du möjligheten att kliva in i en bred roll där du tillsammans med dina kollegor programmerar och genomför projekt från start till slut. Renholmen konstruerar och levererar både mindre ombyggnationer till stora totalleveranser och du blir en viktig nyckelperson i att säkerställa högsta kvalitet innan kundens övertagande.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Programmering av PLCer, HMI, servon och frekvensomformare
  • Simulering och testning innan leverans till site
  • Uppstart och justering av maskinerna
Arbetet på kontoret är förlagt dagtid 7-16 måndag-fredag. Under projektuppstart och driftsättning reser du till site och jobbar då 10 dagar i rad för att därefter ha 10 dagar ledigt. Tjänsten innebär resor upp till cirka 100 dagar per år inom främst Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret finns i Byske, men arbetsplats erbjuds också på deras andra kontor i Skellefteå eller Vasa i Finland.

Vi söker dig som
  • Vill jobba som automationstekniker
  • Har ett tekniskt intresse
  • Har fyllt 18 år
  • Innehar B-körkort
  • Talar och skriver obehindrat på svenska såväl som engelska
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas under programmet och hos Renholmen långsiktigt. Arbetet innebär mycket dialoger och kundkontakt och därför ser vi att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga som gillar att jobba med människor. Du är engagerad i ditt arbete, drivs av förändring och utveckling och har en god förmåga att strukturera upp ditt arbete.

Vi vet av erfarenhet att dina personliga egenskaper är avgörande för din framgång. Därför välkomnar vi dig, oavsett tidigare kunskap, bakgrund eller utbildning, att bli Renholmens nästa automationstekniker!

Ansökan och rekryteringsprocess
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.

UTBILDNINGSSTART: Oktober 2024
ARBETSSTART: Februari 2025
OMFATTNING: Heltid
STAD: Skellefteå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Emelie Steen

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se.

#renholmen #automation #automationstekniker
Renholmen logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juli 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!