Hoppa till innehåll

Affärsdriven Ekonomichef/CFO till växande IT-företag

Publiceringsdatum
08 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Teleservice söker nu en affärsinriktad och analytisk ekonomichef i en spännande fas för vårt ekonomiteam. Som ekonomichef innehar du en nyckelposition för den fortsatta utvecklingen på Teleservice. Ditt uppdrag blir att utveckla en effektiv ekonomistyrning som aktivt bidrar till företagets tillväxt och lönsamhet. Du tar ett helhetsansvar för Teleservice redovisning, bidrar aktivt med ekonomiska analyser, nyckeltal och kostnadsmedvetenhet. Samtidigt leder du förändringsprojekt och skapar de bästa förutsättningarna och utvecklar det ekonomiteam som du är ansvarig för.

Teleservice är en koncern som förändras och växer och som kännetecknas av korta beslutsvägar, hög ambitionsnivå och stort kundfokus. Vi består av flera bolag som bedriver olika verksamheter och har olika ekonomiska flöden; försäljning av tjänster och produkter, investering i anläggning, projektredovisning och uppföljning av tjänsteavtal. Vi strävar efter datadrivet beslutsfattande och utvecklar denna uppföljning kontinuerligt.

Om rollen

Som ekonomichef kommer du att vara ett viktigt bollplank och stöd för styrelse, VD, ledningsgrupp och övriga chefer i styrningen av verksamheten. Både genom att du ansvarar för redovisning och rapportering, tar fram relevanta KPIer och analyser, samt bidra med ekonomiskt fokus och kostnadsmedvetenhet ut i organisationen.

Då vi just nu står inför byte och uppgradering av flera verksamhets- och ekonomisystem, kommer du även att ha en avgörande roll i detta arbete.

Ekonomiavdelningen består av ett team på tre medarbetare som du är ledare för. Avdelningens främsta ansvarsområden är;

  • Löpande redovisning, analys, uppföljning, rapportering
  • Månads- och årsbokslut, årsredovisning inklusive hållbarhetsrapport
  • Budget- och prognosarbete med månadsvis uppföljning
  • Controlling; analys och uppföljning av verksamhet
  • Likviditetsplanering
  • Driva projekt för att utveckla processer och rutiner med stort fokus på att byta ekonomisystem.
  • I ansvaret ingår även hantering av företagets lönehantering, företagsförsäkringar samt fordon.

Rollen är av både strategiskt långsiktig karaktär där du tillsammans med övriga i ledningsgruppen utvecklar verksamheten och ansvarar för att koncernen når sina mål, och även med operativa inslag där du stöttar upp med uppgifter tillsammans med dina medarbetare i teamet.

Du rapporterar till vår VD och ingår i företagets ledningsgrupp.

Om dig

För att trivas i rollen har du ett stort intresse för ekonomistyrning och agerar naturligt som en drivkraft kring dessa frågor. Du är en person som tar stort ansvar för ditt arbete, trivs med ordning och reda, är noggrann och analytisk. Du har intresse för statistik och kan presentera samband på ett pedagogiskt sätt. Att driva förändringar och inneha en god förmåga att se förbättringar och utvecklingsmöjligheter är andra egenskaper du har. Du har ett intresse för och förmågan att skifta fokus mellan strategiskt och operativt.

I din roll som ledare tror du på ett coachande ledarskap och att skapa goda förutsättningar för att andra ska nå sin fulla potential. Att leda andra och se andra växa och lyckas är alltså något du också verkligen brinner för. Du är trygg i ditt ledarskap, skapar lätt förtroende och är bra på att kommunicera med din omgivning.

Kompetenser och erfarenheter

Du är en erfaren ekonom med en akademisk ekonomiutbildning och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter som ekonomichef, CFO, controller eller revisor.

Du är en naturlig ledare som har haft en ledande roll några år eller känner dig redo att ta nästa kliv och formellt anta en ledarroll.

Du har goda kunskaper i externredovisning. Erfarenhet av K3-regelverket och koncernredovisning är värdefullt.

Rollen kräver mycket goda kunskaper i Excel och en IT-systemförståelse. Har du arbetat med uppbyggnad av rapporter och analys av data i Qlik Sense, Power BI eller annat BI-verktyg är det meriterande. Erfarenhet av byte av ekonomisystem ger dig ett bra försprång.

Vi erbjuder dig

På Teleservice råder en stark, enkel och personlig kultur med ett nära ledarskap. Vi värnar om goda samarbeten, starka team och korta beslutsvägar. Hos oss vill vi att alla medarbetare ska kunna utvecklas och utmanas i sin yrkesroll och samtidigt ha en bra balans mellan privatliv och karriär. Vi tror att goda resultat går hand i hand med när vi har roligt tillsammans på jobbet. Vi ska därför se till att vara grymt duktiga på det vi gör, men vi ska också se till att ha riktigt kul på vägen!

Naturligtvis erbjuder vi ett attraktivt förmånspaket och ett stort utbud av aktiviteter både på och utanför jobbet.

Är du vår nya kollega? Ansök då redan idag eller senast den 2 juni 2024.

Vi tillämpar löpande urval så tveka inte utan lämna gärna din ansökan redan idag! Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Patrik Andersson, VDpå mail patrik.andersson@teleservice.net

För den aktuellarollen utför vi bakgrundskontroll på slutkandidat.

Om Teleservice

Teleserviceär ett expansivtIT- företagsom hardrivit digitaliseringen framåt i 50 år.Våra affärsområden –IT, fiber ochbredband implementerar dagligen ny modern teknik till privat- och företagskunder.Vi har tagit fram lösningar efter våra kunders behov sedan starten 1973 - alltidmed fokus på ständig utveckling och exemplarisk service.Idag är vi sammanlagt över 160 medarbetare på vårakontor i Sjöbo, Ystad och Malmö

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
02 juni 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se