Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Vill du jobba med strategiska dagvattenfrågor i en spännande miljö?

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker nu en engagerad Miljöspecialist inom vatten till vår flygplats, Stockholm Arlanda Airport.

Här får du arbeta i en utvecklande roll där du bidrar till att minimera spridning av föroreningar via vatten från flygplatsverksamheten!

Vad innebär rollen?
Du arbetar med ett brett spektrum av vattenfrågor, främst inom dagvatten men även grundvatten och övriga vattenfrågor, till exempel länshållning av vatten. Du agerar stödjande inom ditt expertisområde till de i verksamheten som önskar specialiststöd, vilket gör tjänsten varierande och utvecklande. Du arbetar verksamhetsnära och besitter förmågan att på ett pedagogiskt sätt öka kunskap och förståelse för de regelkrav som ska omhändertas.

Våra flygplatser är tillståndspliktiga miljöfarliga verksamheter och i rollen ingår att löpande och på ett stödjande sätt följa upp att krav efterlevs. Du är med i förberedande utvecklingsarbeten, stöttar i beställningar av konsulter, och varvar löpande uppföljning samt kontroll med att delta i djupare utredningsarbeten inför exempelvis tillståndsprövningar, villkorsändringar och anmälningar enligt miljöbalken.

Du arbetar med utveckling och uppdatering av kontrollprogram med avseende på vatten samt följer löpande upp och rapporterar vid såväl interna som externa sammanhang. Då arbetet sker i en operativ verksamhet kan det tidvis vara högt tempo och kort framförhållning.

Vem är du?
Vi söker dig som är lösningsinriktad, en bra lagspelare, god kommunikatör och kan driva arbetet framåt på ett engagerande och serviceinriktat sätt.

Du har:
  • naturvetenskaplig eller teknisk högskoleutbildning
  • flera års erfarenhet av arbete med vattenfrågor med anknytning till miljöfarlig verksamhet, antingen inom/för en verksamhet eller från myndighetssidan
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
  • B-körkort för att ta dig runt till de olika anläggningarna på flygplatsen
  • god kunskap i miljölagstiftningen
  • vana att omsätta analysresultat till övergripande strategier och långsiktiga planer
Meriterande med erfarenhet:
  • från verksamheter med omfattande miljöpåverkan
  • av att samordna och projektleda arbeten så som utredningar kopplat till vatten
Du har ett strukturerat arbetssätt och van att planera din arbetstid. Du trivs med att driva flera olika uppgifter samtidigt och kan varva djupare analysarbete med löpande uppgifter. Då du har kontakt med tillsynsmyndigheter ser vi att du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vad erbjuder vi dig?
Vi är i en spännande fas i klimatomställningen och i denna tjänst får du möjlighet att vara med och påverka i en bransch där klimatfrågan är av största vikt. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan och sedan utgången av 2020 är Swedavias egna flygplatsverksamhet helt fossilfri.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Therese Ahlin, therese.ahlin@swedavia.se.

Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 22 september, vi ser fram emot din ansökan!

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.