Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Spännande arbete som förvaltningsledare inom flygplatsverksamhet

Sista ansökningsdag
30 september 2024 (13 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vi söker nu en förvaltningsledare för att förvalta och vidareutveckla vårt flyginformationssystem som är hjärtat i vår flygplatsverksamhet.

Vad innebär rollen?
Som förvaltningsledare ansvarar du för förvaltning och vidareutveckling av våra system som stödjer resenärsprocessen bland annat av vårt kritiska flyginformationsystem, kömätningssystem och flera egenutvecklade system för koordinering.

Vi arbetar med en variant av förvaltningsmodellen PM3. Ditt uppdrag är att verkställa förvaltningsplanens mål på ett kostnadseffektivt sätt samt tillgodose verksamhetens behov av lämpliga IT tjänster och IT-system och säkerställa att de är aktuella, relevanta och tillgängliga enligt överenskommen nivå.

Vidare arbetar du med att:
  • leda och styra förvaltningen för förvaltningsobjektet
  • utarbeta förvaltningsplan inklusive budget-och resursförslag tillsammans med verksamhet
  • prioritera och fatta beslut inom ramen för förvaltningsplanen
  • delta vid förvaltningsledningsmöten och styrgruppsmöten
  • ställa krav på berörda projekt ur förvaltningssynpunkter
Vem är du?
Du har:
  • högskoleutbildning inom IT
  • kompetens inom verksamhetskritiska IT-system
  • generell erfarenhet av systemutveckling och IT lösningar
  • några års erfarenhet av systemförvaltning
  • mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • grundläggande kunskaper i engelska i tal och skrift
  • meriterande om du arbetat i förvaltningsmodellen PM3
Som person är du social och gillar att samarbeta med andra. Du är kommunikativ och skapar goda kontakter med både interna och externa parter. Ditt arbetssätt är strukturerat och du formulerar dig väl i tal och skrift. För att trivas i rollen är det bra att du är flexibel och kan uppskatta när inte allt går enligt planerna.

Vad erbjuder vi dig?
Arbete på vår IT-avdelning som genomsyras av ett öppet och välkomnande arbetsklimat i en utvecklande och rolig roll där du får möjlighet att utvecklas och ta ansvar!

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Mia Bystedt, mia.bystedt@swedavia.se

Urval sker löpande och sista ansökningsdag är den 30 september, vi ser fram emot din ansökan!

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.