Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Insatsledare Flygplatsräddningstjänsten till Arlanda

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (24 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Är du på redo för ett nytt jobb och vill prova på arbetet på flygplatsen? Swedavia söker nu Insatsledare till Flygplatsräddningstjänsten på Stockholm Arlanda Airport! Hos oss får du ett varierande och meningsfullt arbete där du är med och påverkar den operativa flygplatsdriften.

Klicka på länken för att se mer om hur det är att jobba som insatsledare på flygplatsen: Vi på flygplatsen

Vad innebär rollen?

Vårt mål är att rädda liv, egendom och verksamhet enligt Lagen om skydd mot olyckor.
Flygplatsräddningstjänsten på Swedavia har till främsta uppgift att finnas för flyget men jobbar även mot egna byggnader och terminaler. Vi arbetar aktivt med att driva och påverka till adekvata förbättringar samt nå ut till organisationen för att sätta in åtgärder som förebygger och förhindrar olyckor och bränder.

Som Insatsledare kommer du att leda räddningsinsatser på flygplatsen och vara arbetsledare för brandmän, både på larm och i det dagliga arbetet. Du är även drivande i utbildning och övningar.

Tjänsten innefattar även att skriva tillstånd för Brandfarliga Arbeten vilket innebär att du samtidigt blir anläggningsskötare för det automatiska brandlarmet på flygplatsen. Du rapporterar till verksamhetens Brandchef, Operativa samordnare samt Airport Operations Centre Supervisor.

Vem är du?
Vi söker dig med relevant arbetslivserfarenhet och baskunskaper inom IT och Officepaketet. Eftersom du har ett brett kontaktnät både med interna och externa kontakter behöver du vara flytande i svenska och engelska i tal och skrift. I ditt arbete ingår att transportera dig runt på flygplatsen med bil och andra fordon, därför behöver du ha B-körkort samt C-körkort.

Vi ser det även som meriterande om du...
  • har tidigare erfarenhet som insatsledare inom flygbranschen
  • har tidigare erfarenhet som brandman inom flygbranschen/inom flygplatsräddningstjänst
  • har tidigare erfarenhet som räddningsledare A eller B/Styrkeledare eller motsvarande hos MSB
  • har flygplatskunskap
  • har tidigare erfarenhet av kommunal räddningstjänst
Vi följer AFS 2007:7 Rök- och Kemdykning samt AFS 2019:3 Medicinska kontroller i arbetslivet för tester vid anställning då vi arbetar inom en räddningstjänst.


Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder dig ett viktigt och spännande uppdrag på en unik arbetsplats med internationell miljö. Här är pulsen emellanåt hög och flygplatsen kan liknas med en mindre stad med stor variation av byggnader och anläggningar varpå din vardag kommer att se mycket olika ut. Som ledare hos oss arbetar du tätt med såväl medarbetare som andra kollegor och samarbetspartners på Swedavia

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Niclas Tongring, niclas.tongring@swedavia.se

Sista ansökningsdag är den 22 september och vi ser fram emot din ansökan!

Hur är det att arbeta på Swedavia?
Vårt fokus är att möjliggöra hållbart resande och uppmuntra nytänkande för att skapa en välkomnande, trygg och inkluderande arbetsgemenskap där du kan växa och göra verklig skillnad - läs mer här! Jobba hos oss Om Swedavia

Då flygplatser är en säkerhetsklassad verksamhet genomgår samtliga kandidater som går vidare i rekryteringsprocessen en bakgrundskontroll. För vissa tjänster även en säkerhetsprövning.
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.