Hoppa till innehåll
Swedavia AB logotyp

Fordonstekniker till Stockholm Arlanda Airport

Publiceringsdatum
10 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vill du arbeta på en unik och spännande arbetsplats med ny teknik och tunga fordon? Då är detta den perfekta arbetsplatsen för dig!

Enheten Swedavia Fordon arbetar på uppdrag av Swedavias flygplatser och har ett strategiskt uppdrag att serva, reparera och underhålla Stockholm Arlanda Airports fordonspark med noll fossilt koldioxidutsläpp, elektrifiering och automation i fokus. Vår utmaning är att flygplatsens utrustnings- och fordonspark skall fungera utan driftstörningar, dygnet runt - året runt.

Till vår verkstad söker vi en driven och engagerad Fordonstekniker med erfarenhet av service och reparationsarbeten på fordon och maskiner. Vår verkstad har ett brett arbetsområde som sträcker sig från vanliga gräsklippare till specialfordon som bara finns på flygplatser. Hos oss får du arbeta i en härlig miljö som präglas av flygpuls, förväntan och internationell atmosfär!

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Fordonstekniker ansvarar du bland annat för att utföra förebyggande, avhjälpande och planerade underhållsåtgärder samt reparationer på flygplatsens fordon, maskiner, redskap och utrustning.

Du och ditt team ansvarar även för fordonen i vår fordonspark som till stor del består av flygplatsspecifik utrustning anpassad för snö- och halkbekämpning, tunga fordon som till exempel lastbilar, bussar, brandbilar, dumprar, och entreprenadmaskiner. Det finns även eltruckar, bagagevagnar, flygplanstrappor, lätta transportfordon, och personbilar.

Vi erbjuder ett arbete med varierande arbetsuppgifter där du blir en del i ett sammansvetsat team om tio tekniker. Du kommer att få arbeta i en ny och toppmodern verkstad på 5000 kvm med arbetsmiljö och säkerhet i fokus.

Din profil

Vi söker dig som har:
  • gymnasiekompetens som fordonstekniker
  • flerårig erfarenhet av att arbeta som mekaniker med tunga fordon
  • kunskap om fordonselektronik, hydraulik och pneumatik
  • goda kunskaper i svenska i tal och skrift
  • god datorvana
Som person är du tekniskt intresserad och arbetar bra tillsammans med andra. Du är flexibel och kan prioritera viktiga och akuta arbetsuppgifter samt kan strukturera upp ditt arbete. Du behöver ha servicekänsla och kunna föra en god kommunikation med våra olika kunder på flygplatsen. För tjänsten är B och C-körkort ett krav.

Varmt välkommen med din ansökan!
Swedavia AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juni 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Swedavias uppdrag är att äga, driva och utveckla flygplatser. Tillsammans bildar flygplatserna ett nätverk som knyter samman Sveriges regioner, samtidigt som de också är en bro till och från världen utanför. Bolaget bildades 2010 och är helägt av svenska staten. Under 2020 hade Swedavias flygplatser 10,3 miljoner resenärer, jämfört med 40,2 miljoner 2019. Det är en minskning med 74%. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Under 2020 nådde Swedavia målet att den flygplatsverksamhet som Swedavia driver i egen regi ska vara helt fri från utsläpp av fossil koldioxid. Som första flygplatshållare i världen är Swedavia först att nå ett sådant mål.