Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Miljöhandläggare till Hemvärnets Stridsskola

Publiceringsdatum
10 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Försvarsmakten är en av Sveriges största myndigheter med mer än 50000 medarbetare och frivilliga. Försvarsmakten är ständigt beredd att hävda Sveriges territorium, genomföra internationella insatser, samt att stödja samhället vid större kriser. Ytterst är Försvarsmaktens uppgift att värna demokrati och mänskliga rättigheter. Hos oss kan du göra skillnad. Försvarsmakten eftersträvar mångfald eftersom det berikar vår verksamhet.

I Försvarsmakten finns en värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa lyfts fram. Försvarsmakten erbjuder många interna karriärmöjligheter, friskvårdsmöjligheter och en rimlig balans mellan arbete, privat- och familjeliv.

Hemvärnets stridsskola, HvSS, har uppgiften att leda chefsutbildning, utbildningssamordning och kvalitetsuppföljning avseende all utbildning riktad mot hemvärnsförband samt utveckling av utbildningsmetoder, organisation samt taktik och stridsteknik. Skolan är belägen i naturskönt område mellan Mälaren och Bornsjön ca 1,2 mil norr om Södertälje. Körkort och bil är en nödvändighet då vi saknar förbindelser med kollektivtrafik.Om Hemvärnets Stridsskola och Stödenheten
Hemvärnets ökande betydelse innebär ökade krav på förmågor och krav på både chefer och förband. Mot bakgrund av detta ställs också höga krav på utbildning, övning och utveckling av Hemvärnets chefer. Hemvärnets Stridsskola, HvSS, ansvarar för detta och arbetar med att utveckla chefernas förmåga till ett modernt och utvecklande ledarskap. HvSS är indelade i 4 enheter och en stab vi är ca 44 medarbetare som består av både militära och civila specialister.

Befattningen Miljöhandläggare ingår i HvSS stödenhet som är en av fyra enheter vid skolan. Enhetens huvudsakliga uppgifter är drift och underhåll av skolans övningsfält och fastigheter. Enheten är också ansvarig för miljöarbete, materiel, service och konferensverksamhet. Du blir en del av ett positivt, engagerat och inkluderande arbetslag om 7 personer och en chef.


Huvudsakliga arbetsuppgifter

Arbetet innebär handläggning av ärenden inom miljöbalkens område, både kopplat till miljö- och hälsoskyddsfrågor vid HvSS. Detta innebär t. ex uppföljning av miljötillstånd, övningsplanering, samverkan med tillsynsmyndigheten och andra intressenter samt utredningar och föredragningar för förbandschefen. Du deltar vid inspektioner för Försvarsinspektören för hälsa och miljö (FIHM) samt säkerhetsinspektion.

Rollen är både bred och självständig och du arbetar med förbandets egenkontroll, miljöbedömningar, riskanalyser, uppföljning av verksamheten, avfallsdirektiv, energikartläggning, klimat- och sårbarhetsanalyser samt håller du i miljöutbildningar vid förbandet. Du ansvarar även för miljörutiner och anvisningar samt hantering av kemiska produkter. Som del av ett arbetslag kommer du även medverka i enhetens övriga arbetsuppgifter. Sist men inte minst är du även ett administrativt stöd till chefen stödenheten.

Som miljöhandläggare vid HvSS ingår du även i en arbetsgruppen verksamhetssäkerhet tillsammans med arbetsmiljöhandläggaren, marksäkerhetsofficeren, flygsäkerhetsofficeren samt trafiksäkerhetschefen.


KRAV
Kvalifikationer

  • Akademisk examen med miljöinriktning, naturvetenskap, miljöjuridisk eller motsvarande högskoleutbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
  • Goda kunskaper i miljölagstiftningen
  • Goda kunskaper i svenska och engelska
  • Goda kunskaper i MS Office
  • B-körkort
Personliga egenskaper
För att både trivas och passa i rollen som Miljöhandläggare ser vi att du är strukturerad, prestigelös och har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du är van vid och trivs med att arbeta självständigt med stort eget ansvar samtidigt som du är en lagspelare som gärna bidrar i teamet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


MERITERANDE

  • Erfarenhet av att delge din miljökunskap för andra
  • Arbetslivserfarenhet inom kvalificerat miljöarbete
  • Erfarenhet av arbete med tillståndsprövning, förorenad mark, projektledning eller tillsyn.
  • Tidigare erfarenhet av arbete i Försvarsmakten, företrädesvis inom miljöområdet.
Övrigt
Anställningsform: Tillsvidare med en inledande provanställning på 6 månader.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Befattningsnivå: Civil
Arbetsort: Vällinge (Salems kommun)
Tillträdesdatum: Snarast

För upplysningar om befattningen kontakta:
C Stödenheten Fj Mikael Olofsson
Nås på telefon 072 156 09 82

Fackliga företrädare:
OFR-S Lennart Klingare
SACO-S Karin Gällmo
SEKO Jörgen Stehn

Nås via Försvarsmaktens vxl. 08-58454000

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2024-05-10. Din ansökan ska innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren