Hoppa till innehåll
Vattenfall logotyp

Enhetschef till Forsmarks kommunikationsavdelning

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och vi producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Kärnkraften har mycket låga fossila avtryck och sedan 1980 har våra tre produktionsanläggningar levererat klimatsmart el varje dag, året runt.

På Forsmark arbetar nära 1200 medarbetare och vi ingår i Vattenfallkoncernen som verkar på en europeisk arbetsmarknad med möjlighet till fantastisk utveckling för dig som anställd. Vår arbetsplats är vackert belägen längs sköna Roslagskusten. Vi som arbetar här bor till stor del i närliggande kommuner, med pendlingsavstånd till Östhammar, Gävle och Uppsala.

Bussar till och från Forsmark är anpassade efter dagtidspersonalens arbetstider. Vi erbjuder även arbetsbussar med trådlöst nätverk på sträckorna Gävle-Forsmark och Uppsala-Forsmark som ger dig möjlighet att använda restiden som arbetstid när/om arbetet tillåter. Du har också möjlighet att använda våra distansarbetsplatser i Gävle och Uppsala alternativt arbeta viss del hemifrån om/när arbetet tillåter.

Vår medarbetarkultur präglas av kompetens, kunnande och positiva människor som vill dela med sig av sina kunskaper. På Forsmark arbetar vi ständigt med att utveckla vår verksamhet och vårt arbetssätt för att kunna nå de krav som kunder och omvärld ställer på oss. Därför ser vi individens utveckling som en viktig del av företagets framgång. Hos oss erbjuds du personlig utveckling på en arbetsplats med många möjligheter.

Läs gärna mer om Forsmark

Jobbeskrivning

Vår nästa enhetschef i kommunikationsavdelningen känner lite extra för att Forsmark ska ha en riktigt bra kommunikation internt och externt och bidra till att möjliggöra energiomställningen.

Är det dig vi söker?

Vi arbetar tillsammans för fossilfrihet - en framtid där det är möjligt för alla att transportera, producera och leva fossilfritt. För att nå vårt mål behöver vi engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat på vår planet. Vår verksamhet är spännande och sträcker sig långt in i framtiden.

Kommunikationsavdelningen i Forsmark söker nu en enhetschef till det lokala teamet.

Om jobbet

Kommunikationsavdelningen är gemensam för Forsmark och Ringhals kärnkraftverk. Inom avdelningen finns lokala presschefer samt en enhet i Forsmark och en enhet i Ringhals. Enheterna samarbetar och samverkar nära för att hitta kreativa och effektiva arbetssätt och lösningar som går att använda på båda kärnkraftverken.

Som enhetschef på kommunikationsavdelningen arbetar du tillsammans med ett team av sex kompetenta, kreativa och engagerade medarbetare som tar stort ansvar för att leverera bra kommunikationslösningar och utveckla dem.

I din roll ingår du i avdelningens ledningsgrupp och ansvarar där, tillsammans med avdelningschefen och övriga chefskollegor, för avdelningens gemensamma utveckling och resultat. Omvärldens förtroende är en förutsättning för att driva kärnkraftverk och allt vi gör på kommunikationsavdelningen bidrar på något sätt till att behålla och stärka vårt förtroende. Vi har en viktig uppgift .

Övergripande arbetsuppgifter:

  • Leda och utveckla personal och verksamhet
  • Driva och hantera intern och extern kommunikation i vardag och i kris för ett starkt förtroende
  • Se till att strategier, processer och kanaler finns för ett effektivt kommunikationsflöde inom organisationen
  • Stötta kommunikationschefen i att leda avdelningen
  • Delta i Forsmarks haveriberedskapsorganisation
Kvalifikationer
  • Högskole- eller universitetsexamen inom media och kommunikation eller liknande utbildning, alternativt omfattande kommunikationserfarenhet
  • Svenska, mycket god i tal och skrift
  • Körkort

Ditt ledarskap präglas av aktivt intresse och vilja att motivera och inspirera dina medarbetare. Du leder med god tillit till ditt team och med ett möjlighetsorienterat förhållningssätt. Du har mod att, tillsammans med dina medarbetare, identifiera och driva utvecklingen av såväl verksamheten som individerna och dig själv. Din förmåga att både ha helhetsperspektiv i kombination med att kunna föra arbetet framåt och fatta beslut om något oväntat inträffar, kommer göra att du både trivs och lyckas i den här rollen.

Du ser kommunikationsavdelningens uppdrag som ett lagarbete som sker tillsammans med övriga delar av organisationen och arbetar därför med god kommunikation och främjar öppen dialog. Du ser fördelarna i samarbete och samverkan och strävar efter att utveckla formerna för detta.

Vi ser gärna att du har tidigare chefserfarenhet med dig in i rollen, har arbetat i större företag och har kunskap om kriskommunikationsarbete.

Ytterligare information

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle erbjuder vi dig ett utvecklande och omväxlande arbete med många kontaktytor. Vattenfall och Ringhals är en trygg arbetsgivare som tar ansvar och lyssnar på sina medarbetares behov. Vi har även en hel del personalförmåner som exempelvis arbetstidsförkortning, förmånliga tjänstepensionsavtal, föräldraledighetstillägg. Läs mer om våra förmåner här

Placeringsort
Forsmark

För mer information om själva tjänsten kontakta rekryterande chef Charlotta Eldelind, +46-761068614.

För frågor om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Sofia Berggren, sofia.berggren@vattenfall.com

Våra fackliga representanter är: Elisabeth Wellander - Akademikerna. Ingela Samuelsson - Ledarna. Jeanette Manfredsson - Unionen. Conny Nordström - SEKO. Samtliga nås på telefon 0173-81 000.

Välkommen med din ansökan senast 1 maj. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt, inkluderande och attraktivt företag och strävar efter att vara goda förebilder. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här

Då säkerheten för Vattenfall och dess anställda är avgörande kommer vi innan varje anställning genomföra en ”pre-employment screening”. Dessa kontroller baseras på din roll som du kommer att fylla inom Vattenfall. Kontrollerna kommer att utföras av en tredje part, Validata.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vi ser framemot din ansökan!

Vattenfall logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren