Hoppa till innehåll
KSU logotyp

Infrastrukturtekniker - Kärnkraftssäkerhet och utbildning

Publiceringsdatum
29 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer. KSU verkar under samlingsnamnet Training Service Provider såväl nationellt som internationellt. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift. Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligger i Nyköping samt från våra träningsanläggningar som ligger i nära anslutning till kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. I Forsmark har vi även Teknik och träningscenter, TTC, där vi har en unik möjlighet att bedriva verkslik utbildning. KSU, med ca 170 anställda, ingår i Vattenfallkoncernen.

Du kliver in i en spännande tid och får möjligheten att var en viktig kugge att skapa KSUs framtid för att bidra till fossilfri framtid och kompetens för framtidens kärnkraft.

Jobbeskrivning

Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en Infrastrukturtekniker med placering i Nyköping, Oskarshamn, Ringhals eller Forsmark.

Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. I denna tjänst kommer du att tillhöra IT-enheten som är placerad i Nyköping

Arbetsuppgifter

Som Infrastrukturtekniker är du en nyckelspelare för IT-enheten på KSU. IT avdelning ansvarar för utveckling och drift av IT-infrastruktur, digitala utbildningshjälpmedel och onlinetjänster.

Tillsammans med erfarna kollegor med hög kompetens inom området tar du fram systemlösningar och ansvarar för att driftsatt utrustning har en hög tillgänglighet och du följer teknikutvecklingen inom området och föreslår förbättringar.

Rollen innebär:

  • att svara för drift och utveckling av KSUs IT-nätverk inklusive switchar, routrar, brandväggar, LAN, WAN, WLAN, VPN, Distanslösningar, onlinetjänster etc
  • att arbeta i KSUs 2nd-line support med felsökning och problemlösning (Problem Management enl. ITIL)
  • Inköp och installation av IT-infrastruktur
Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete med infrastruktur för företag. Du har kanske tidigare arbetat som IT-specialist/-konsult eller motsvarande Du har bred kunskap av olika IT-system (t.ex VMware, Microsoft Backoffice) och kan genomföra avancerade felsökningar. Vi tror att du har flera års arbetslivserfarenhet och/eller relevant utbildning av detta eller närliggande arbetsområde. Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Intresse och kunskap av ny teknik såsom krypteringslösningar, autenticeringslösningar, VR och AI samt systemkunskap är meriterande. Körkort är ett krav.

Som person är du handlingskraftig och tycker om att samarbeta med andra i ditt team samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt. Du tycker om att vägen inte alltid är helt utstakad då detta ger dig möjlighet att vara med och bygga upp nya lösningar från grunden. Du är engagerad i ditt arbete och tycker om att bredda och utveckla din kompetens.

Ytterligare information

Placeringsort i första hand: Nyköping, alternativt på något av våra lokalkontor i Oskarshamn, Ringhals eller Forsmark. Nyköpingskontoret är beläget ca 5 min promenad från tågstationen. Det finns möjlighet till distansarbete ett par dagar i veckan.

Rollen innebär 5-10 resdagar om året.

För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta chef Björn Friberg, bfg@ksu.se. Har du frågor om rekryteringsprocessen vänligen kontakta rekryterare Sofia Berggren sofia.berggren@vattenfall.com.

Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, mikael.stenmark@ksu.se (Unionen), Johan Kjellberg, johan.kjellberg@ksu.se (Ledarna), Ingemar Eriksson, ingemar.eriksson@vattenfall.com (SEKO) samt Rolf Ohlsson, rolf.olsson@vattenfall.com (Akademikerna).

Välkommen med din ansökan med cv och personligt brev senast den 27 april 2024. Urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via vår webbplats.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning. Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering här.

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Förutom säkerhetsprövning genomförs även drogtest.

KSU logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 april 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren