Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Radiokemist till Forsmark!

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

En utvecklande och samhällsviktig verksamhet väntar dig som blir radiokemist hos Forsmark! Här erbjuder vi dig som har ett intresse för radiokemi att inta en ansvarstagande roll hos en av Sveriges största elproducenter. Varmt välkommen in med din ansökan!Om tjänsten

Forsmarks kärnkraftverk är en av de största elproducenterna i Sverige och producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. För dig som har ett intresse för radiokemi finns här en unik möjlighet att utvecklas i en samhällsviktig verksamhet där du får arbeta både praktiskt, analytiskt och administrativt.

Du kommer ingå i en grupp som arbetar med kemioptimering för att minimera korrosion och aktivitetsspridning. Gruppens uppdrag är att förhindra åldersrelaterade försämringar och skador genom övervakning av vattenkemin och radioaktivitetsnivåer i processystemen samt analys och rapportering av utsläpp till luft och vatten. I rollen som radiokemist har du ansvar för processövervakning vilket innebär både utsläppsövervakning och kontroll av aktivitetsspridning i systemen.

Du erbjuds

 • En ansvarstagande roll i en samhällsviktig verksamhet
 • Att vara en del av ett företag med stora möjligheter till vidareutveckling och utbildning
 • Lönetillägg för dig som pendlar minst 5 mil till Forsmark, exempelvis för dig som bor i Uppsala, Gävle eller Tierp
 • Kollektivtrafik till och från Forsmark som är anpassade efter dina arbetstider


Arbetsuppgifter
 • Provtagning av vatten och luft
 • Analys med bland annat gammaspektroskopi, alfaspektroskopi och vätskescintillation
 • Utvärdering och rapportering av analyser och analysresultat


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning inom kemi, exempelvis analytisk kemi
 • Läst kurser och/eller har ett stort intresse av radiokemi
 • Har B-körkort
 • Är flytande i svenska och engelska då det krävs för kommunikation och dokumentation

Meriterande är om du har praktisk arbetserfarenhet inom radiokemi.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad
 • Kvalitetsmedveten
 • Anpassningsbar
 • Samarbetsinriktad

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer alkohol- och drogtest att genomföras samt en läkarundersökning för arbete med joniserande strålning.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juni 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se