Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Arbetsmiljöingenjör till Forsmark!

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

En utvecklande och samhällsviktig verksamhet väntar dig som blir arbetsmiljöingenjör på Forsmark! Här erbjuder vi dig, som är i början av din karriär, att arbeta i en kultur som präglas av säkerhet samtidigt som du bidrar till Sveriges fossilfria elförsörjning.Om tjänsten

Forsmarks kärnkraftverk är den största elproducenten i Sverige och producerar en sjättedel av den el som förbrukas i Sverige. Forsmarks vision är att leverera fossilfri el varje dag, året runt. I rollen som arbetsmiljöingenjör är du med och bidrar till detta genom att säkerställa att arbetsmiljön är säker och uppfyller de lagar och riktlinjer som är uppsatta för verksamheten.

Som arbetsmiljöingenjör ingår du i enheten för Miljö & Arbetsmiljö som ansvarar för yttre miljö, transport av farligt gods, arbetsmiljö, kvalitetssäkring av personlig skyddsutrustning, el-säkerhet och Human Performance. Enheten arbetar både övergripande och stödjande med många kontakter såväl internt på Forsmark som externt, bl.a. i kontakt med myndigheter. Enheten består av ett sammansvetsat team där du, tillsammans med två andra arbetsmiljöingenjörer, driver och ansvarar för frågor som berör arbetsmiljö.

Du erbjuds

 • En ansvarstagande roll i en samhällsviktig verksamhet
 • Att vara en del av ett företag med stora möjligheter till vidareutveckling och utbildning
 • Lönetillägg för dig som pendlar minst 5 mil till Forsmark, exempelvis för dig som bor i Uppsala, Gävle eller Tierp
 • Kollektivtrafik till och från Forsmark som är anpassade efter dina arbetstider


Arbetsuppgifter
 • Ansvara för lagefterlevnaden där du ser till att rutiner och instruktioner är uppdaterade och efterföljs enligt uppsatta krav
 • Stötta chefer och medarbetare i organisationen kring arbetsmiljöfrågor vid exempelvis orsaksutredningar
 • Vara aktiv i interna forum för samverkan kopplade till arbetsmiljö
 • Utveckla det systematiska arbetsmiljöarbetet baserat på ISO 45001


Kvalifikationer
 • Har en eftergymnasial utbildning och/eller arbetserfarenhet inom arbetsmiljö
 • Är flytande i svenska och engelska i tal och skrift då det krävs för kommunikation och dokumentation

Det är meriterande om du har arbetserfarenhet av arbetsmiljöfrågor från processindustrin

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Strukturerad
 • Självgående
 • Anpassningsbar

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer alkohol- och drogtest att genomföras samt en läkarundersökning för arbete med joniserande strålning.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juni 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se