Hoppa till innehåll

Skolkurator åk 7-9

Publiceringsdatum
30 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Fredsborgskolan är en fristående grundskola från förskoleklass till åk 9, uppdelat på två separata byggnader, en för F-6 och en för 7-9.

Fredsborgskolan är en skola för elever och föräldrar som tycker att skola och utbildning är viktigt. Vi arbetar aktivt med skolutveckling inom olika fokusområden. Tydlighet, förutsägbarhet och struktur är tre ledord som genomsyrar hela vår verksamhet. Fredsborgskolan har idag drygt 900 elever och är belägen i Åkersberga med närhet till kommunikation och en fantastisk natur.

ARBETSUPPGIFTER

Som skolkurator arbetar du första hand hälsofrämjande och förebyggande, både på grupp-och individnivå. Du ingår och är en viktig del i elevhälsoteamet som även består av skolsköterska, specialpedagog, speciallärare, socialpedagog, biträdande rektor, rektor och skolpsykolog.

Som skolkurator ska du bidra till att skapa sociala miljöer som främjar lärande, utveckling och hälsa. Du arbetar tillsammans med övriga professioner men även självständigt och har möjlighet att påverka ditt arbete inom ett givet uppdrag.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som är utbildad socionom / kurator men även annan utbildning såsom socialpedagog eller familjebehandlare är meriterande. Erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar och i skolan ser vi som en självklarhet.

Du är en strukturerad och engagerad person som har förmåga att skapa förtroende för såväl elever som vårdnadshavare. I tjänsten ingår ett nära samarbete med skolans pedagogiska personal kring elevernas sociala utveckling. Som skolkurator förväntas du att arbeta självständigt, planera och prioritera ditt arbete samt ha god kommunikationsförmåga.

Tillträde höstterminen 2024.

Vi har höga förväntningar på dig och ditt engagemang, och kan i gengäld lova dig ett mycket spännande uppdrag, där du kommer få vara med och utveckla vår skola. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och goda kunskaper i svenska språket.

Nu ser vi fram emot just din ansökan! Vi har intervjuer löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens slut.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se