Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

2.Marina Basbataljonen söker bataljonsstabsläkare på deltid

Publiceringsdatum
05 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du jobba med inspirerande arbetsuppgifter och bidra till marinens utveckling?

Vi erbjuder ett omväxlande arbete som skiljer sig från mängden och är utvecklande såväl psykiskt som fysiskt. Andra marina basbataljonen är baserad på Berga utanför Stockholm och tillhör Stockholms amfibieregemente. Andra marina basbataljonen består av fem kompanier vars övergripande uppdrag är att logistikförsörja marina enheter både från land och till sjöss, både i daglig verksamhet i ordinarie bas samt vid tillfälligt upprättade baser. Förbandet utbildar soldater och sjömän inom logistik, markstrid, eskort, spaning, samband, teknisk tjänst och sjukvård.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som bataljonsstabsläkare kommer du delta i arbetet att bygga upp ett helt nytt förband. I arbetsuppgifterna ingår att utveckla både en sjukvårdspluton och ett marint sjukvårdskompani, ta fram rutiner och riktlinjer, rekrytera personal samt vara bataljonschefens medicinska rådgivare. Arbetet innebär också att planera förbandets övningar samt att samverka med andra förbands sjukvårdsresurser.

Kvalifikationer
 • Legitimerad läkare
 • Genomgången officers- eller reservofficersutbildning
 • Kunskaper om försvarsmedicin
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Fullt frisk och uppfyller kraven i FMFysS
Personliga egenskaper

Vi söker dig som har en vilja och ett driv att utveckla ett nytt förband. Du måste kunna arbeta i grupp men också självständigt. Du är beredd på att tjänstgöra både nationellt och internationellt. Flexibilitet och prestigelöshet är viktiga personliga egenskaper. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • Specialistutbildning inom akutsjukvård, allmän medicin, anestesi och intensivvård eller kirurgi
 • Utbildning i eller erfarenhet av att utbilda och leda andra
 • Erfarenhet av traumaomhändertagande t.ex ATLS eller motsvarande
Övrigt

Som deltidstjänstgörande i Försvarsmakten behåller du din civila arbetsgivare som huvudarbetsgivare men tjänstgör hos oss tidvis. Varje år görs en tjänstgöringsplan för året, för denna tjänst ser vi gärna att du kan tjänstgöra hos oss cirka 50% av din arbetstid. Med befattningen följer en skyldighet att krigsplaceras samt att delta i utbildning och övning i krigsorganisationen. I befattningen ingår också internationell tjänstgöring. Arbetet innebär stor variation i arbete och miljö. I tjänsten ingår fysisk träning på arbetstid.
 • Typ av anställning: Tillsvidare anställning med tidvis tjänstgöring, provanställning på sex månader tillämpas.
 • Arbetsort: Berga, Haninge
 • Tillträde: Efter överenskommelse
 • Lön: Individuell lönesättning
Urval och intervjuer:

Urval sker under v.33. Intervjuer och tester sker under v. 34-36. Slutligt urval sker v.39

Upplysningar om befattningen:

Regementsstabsläkare Kn Jan Rutqvist, nås via växeln 010-823 30 00 , jan.rutqvist@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O: Simon Abrahamsson, nås via växeln 010-823 30 00
OFR/S: Fredrik Wilson, nås via växeln 010-823 30 00

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren