Hoppa till innehåll
SKB logotyp

ABH-ingenjör

Publiceringsdatum
15 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, arbetar med ett av Sveriges största miljöskyddsprojekt. SKB:s uppdrag är att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö.

I dag är cirka 600 personer anställda på SKB. Vi har ett omfattande samarbete med experter och uppdragstagare utanför företaget.

SKB:s huvudkontor är placerat i Arenastaden i Solna. Vi har även kontor i Oskarshamn och Forsmark/Östhammar, där vi har anläggningar och bedriver olika verksamheter inför byggandet av ett slutförvar för använt kärnbränsle.

Jobbeskrivning

Vill du arbeta med ett stort och viktigt uppdrag?

På SKB arbetar vi med att ta hand om Sveriges radioaktiva avfall. Det är ett viktigt miljöskyddsprojekt. Vi bidrar till trygghet för människor och miljö under mycket, mycket lång tid framåt.

Din uppgift blir att tillsammans med dina kollegor sköta driften av Clab, mellanlagret för använt kärnbränsle i Oskarshamn. Arbetet ställer höga krav på samarbetsförmåga, säkerhetstänkande och ansvarstagande.

Är du redo för ett stort och viktigt uppdrag? Nu söker vi en strukturerad och driven ABH-ingenjör.

Här kommer du att arbeta

Drift- och underhållsavdelningen ansvarar för driften och underhållet av SKB:s kärntekniska anläggningar Clab och SFR samt av transportsystemet. Avdelningen består av cirka 130 medarbetare fördelade på tre orter, Oskarshamn, Östhammar och Solna. Enhet DO ansvarar för driften av Clab. Inom gruppen Anläggningsdrift Clab ansvarar vi för operativ drift samt driftstödsuppgifter och arbetar exempelvis med bränslehantering, bemanning av kontrollrum och planering.

Vad du kommer att göra

  • Bereda arbetstillstånd och avgränsningar samt vid behov initiera arbetsförberedande möten.
  • Utfärda, uppdatera, utvärdera och granska interna och externa dokument som till exempel driftorder, instruktioner och rapporter.
  • Utfärda och uppdatera operativa interna rutiner som berör arbetsområdet.
  • Hantera och förvalta drift- och underhållsystem samt anläggningsregister med tillhörande applikationer.
  • Vara sammanhållande för veckoplaneringen, utgöra stöd och sekretariat åt driftledningen vid till exempel driftmöten.
Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleutbildning inom driftteknik eller med motsvarande arbetslivserfarenhet inom kärnteknisk verksamhet. Du har baskunskap i GDU/UDUS plattformen vi använder för drift och underhållsuppföljning) eller har arbetat i liknande system och du är även van att arbeta i Office-miljö. Goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift är ett krav.

Då rollen kräver mycket koordinering och samplanering ser vi gärna att du är både strukturerad och samordnande. Du kommer att samverka med många olika funktioner, och vi vill därför att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ. Har du också en förmåga och vilja att förbättra processer ser vi detta som en fördel

Ytterligare information

Varför ska du arbeta hos oss?

Hos oss får du möjlighet att utvecklas i en spännande organisation med många nationella och internationella sakkunniga experter som gärna delar med sig av kunskaper och erfarenheter.

Eftersom SKB ingår i Vattenfallkoncernen finns goda karriärmöjligheter inom en stor dynamisk organisation.

Våra medarbetare är avgörande för vår framgång. Det är viktigt att hela livet fungerar. Därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid.

Det här är vi, dina framtida arbetskamrater

På SKB träffar du människor med olika utbildning, olika förmågor och olika bakgrunder. Alla är olika, och det tycker vi är bra. Vi på SKB är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer öppet och framgångsrikt företag. Och genom att var och en har möjlighet att utveckla sig själv, utvecklas även vår verksamhet.

Men på ett väsentligt sätt är vi alla lika. Det som enar oss, är att vi siktar mot ett tydligt mål: det att skapa trygghet för kommande generationer.

På vår webbplats finns mer information om SKB och hur det är att arbeta hos oss. Vi ser fram emot att lära känna dig.

Ytterligare information

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef, Sebastian Karlsson 070-793 86 77.

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Anders Nielsen 070-078 68 40.

Fackliga företrädare är för Saco-SKB Marika Westman, 070-638 34 36, för Unionen Roger Ingvarsson, 070-618 83 45 och för Ledarna Per Carlsson, 070-325 09 15.

Placeringsort: Oskarshamn

Vattenfall och SKB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. Därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV senast den 29 maj 2024. Urval sker efter sista ansökningsdatum.

Vi ser fram emot din ansökan!

SKB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 maj 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren