Hoppa till innehåll
Moelven Skog AB logotyp

Virkesköpare, distrikt Örebro Skaraborg

Publiceringsdatum
22 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du intresserad av ett yrke som präglas av möten med människor, affärer och rådgivning? Ett omväxlande jobb där du får möjlighet att dela din kunskap, engagemang och glädje med andra? Ett jobb där du får möjligheten att spendera stor del av din arbetstid i skogen? Då kan detta vara något för dig!



Kort om rollen

Som virkesköpare i Moelven Skog är du ansvarig för alla rådgivande affärer inom ditt geografiska område tillsammans med skogsägaren samt är länken mot industrin. Det innebär att du får ett varierade och intressant arbete där människan är lika viktig som skogen.

Moelven befinner sig i en spännande tid, nya stora investeringar och satsningar gör att vi på Moelven Skog behöver förstärkning i vårt distrikt Örebro Skaraborg. I mötet med skogsägaren erbjuder du stöd i förvaltning, avverkning och föryngring av skogen och det innebär att du har en konsultativ och administrativ roll i kontakten med skogsägaren och industrin. I uppdraget ingår också att ha kontakt med olika myndigheter, anordna marknadsaktiviteter samt viss arbetsledning i samråd med våra
entreprenörer.

Hos oss på Moelven Skog jobbar vi för att bli lite bättre varje dag och där är du en viktig spelare. Våra medarbetare är alltid med och utvecklar oss till att vara det bästa alternativet för både skogsägaren och industrin.



Vem är du?

Vi tror att du har en genuin känsla för människor och skog, god social kompetens samt trivs med att skapa kontakter och långsiktiga relationer.

Och att du:

  • Tycker om att göra affärer och har ett naturligt driv att nå gemensamma resultat
  • Har skoglig utbildning på eftergymnasial nivå, eller förvärvat motsvarande kunskaper genom din arbetslivserfarenhet

Tjänsten innefattar resor, vilket innebär krav på körkort.



Vi erbjuder dig
  • Ett fritt och ansvarsfullt jobb
  • Ett onboardingprogram med individuell anpassning
  • Bli en del av ett team med virkesköpare, förvaltare och produktionsledare
  • Bli en del av ett tryggt och familjärt företag inom en stor koncern med många möjligheter
  • En lärande organisation med kompetensutveckling genom både utbildning och erfarenhetsutbyte

Inom Moelven Skog blir du en del av en stark gemenskap. Ja, vi skulle vilja sträcka oss så lågt som att säga att stämningen är familjär. Vi ser värdet i att våra medarbetare ska må bra, både hemma och på jobbet och gör alltid vårt bästa för att skapa förutsättningar för just det.

Vi på Moelven Skog har stor kunskap och erfarenhet av att förvalta, avverka och förnya skog så att en så stor del som möjligt kan säljas som timmer. Vi är måna om att göra bra val utifrån skogens förutsättningar, både med tanke på ekonomi, ett hållbart skogsbruk, och att framtida generationer ska kunna nyttja skogen.



Övrigt

Du kommer att utgå med placering från något av våra kontor i distrikt Örebro Skaraborg (Örebro, Nora eller Töreboda) enligt överenskommelse.

Undrar du över något? Välkommen att kontakta mig, distriktschef Fredrik Jonsson, tfn 010-122 65 52 .

Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden, så välkommen med din ansökan så snart som möjligt!

Läs mer om hur det är att jobba som virkesköpare hos oss: Virkesköpare i Moelven Skog

Moelven Skog AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 33 produktionsbolag fördelat på 41 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 300 anställda och en årsomsättning på 14,8 miljarder NOK.

Moelven Skog AB som ingår i Moelven koncernen, ansvarar för råvaruförsörjningen till koncernens industrier i Sverige. Vi är 80 medarbetare och samarbetar med en rad olika underentreprenörer. Vi finns på flera orter och vårt huvudkontor ligger i Karlstad.

 

För mer information se www.moelven.se/tjanster, Mer Timmer i skogen