Hoppa till innehåll
Linde Material Handling logotyp

Kvalificerad ekonomiassistent

Publiceringsdatum
16 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Linde Material Handling söker en Ekonomiassistent med inriktning på leverantörsreskontra till huvudkontoret i Örebro. Vill du få möjlighet att arbeta i ett framgångsrikt globalt företag i en internationell miljö? Är du redo för en ny utmaning? Då kanske du är den vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Som Ekonomiassistent ansvarar du för att säkerställa en effektiv hantering av våra leverantörsfakturor. Du ingår i ett redovisningsteam bestående av 6 kollegor i Sverige och ett antal inom de nordiska länderna. Du rapporterar till Redovisningschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Hantering av alla leverantörsfakturor genom användning av vårt ERP- och Workflow-system.
  • Deltaga i månadsbokslut
  • Samarbeta med leverantörer angående faktura- och betalningsfrågor, i samarbete med interna affärspartners, för att säkerställa högsta kvalitetsstandarder
  • Förberedelse av betalningskörning inklusive utländsk valuta
  • Hantering av leverantörsmasterdata - säkerställa efterlevnad av Kion-reglerna
  • Stödja andra avdelningar genom utbildning för korrekt hantering av attesteringar av fakturor
  • Deltaga i Adhoc ekonomiprojekt.
  • Andra uppgifter och ansvar som kan krävas för att koncernen ska kunna uppfylla framtida planer
Vem är du?

Vi söker dig med ekonomisk utbildning eller liknande erfarenhet inom redovisning. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete med redovisning. Vi erbjuder ett utvecklande arbete där du får arbeta brett med redovisning inom leverantörsreskontra.

För att lyckas i rollen behöver du vara strukturerad, noggrann och lösningsfokuserad. Du är nyfiken och har lätt för att lära dig olika system. Du trivs med att ha många kontaktytor, är serviceminded och har en god analytisk förmåga i kombination med att driva uppgifter framåt. Vidare är du en van användare av Excel och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Har du erfarenhet av affärssystemet SAP så är det meriterande.

Vårt erbjudande

På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar - utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av ett av Sveriges, och världens, starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter - men också över våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Tillträde efter överenskommelse. Frågor om rekryteringen besvaras av Redovisningschef Charlotte Löthgren på 070-266 74 59. Varmt välkommen med din ansökan senast 15 september 2024. Urval sker löpande, så skicka din ansökan redan idag!
Linde Material Handling logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se