Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Handläggare

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vill du också arbeta i en miljö där du blir en viktig länk i samhällsviktig verksamhet? Vill du påverka och bidra till Sveriges säkerhet och att vi kan fortsätta leva i ett demokratiskt land? I Försvarsmakten gör alla våra medarbetare skillnad för Sverige varje dag.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund där såväl professionell utveckling som personlig hälsa ryms. Hos oss är en bra balans mellan arbete och privatliv viktigt och vi erbjuder många karriärmöjligheter. Försvarsmakten erbjuder dig bland annat mer semester än de flesta andra arbetsgivare, goda möjligheter till utveckling och 3h träning/vecka på arbetstid.

Om enheten
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda -dygnet runt, året om.

Förbandet FMTIS har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands.

FMTIS Stab är en av tolv enheter inom FMTIS och agerar främst som förbandschefens stöd i ledning och styrning av förbandet. Staben verkar från två orter, Örebro och Enköping. Vår stab är indelad i avdelningar enligt NATO Joint Forces-modell, med funktionerna J0-J9.

Vi arbetar ständigt för att skapa en arbetsmiljö och kultur som ger hög trivsel för alla medarbetare. Vi tror att man kan göra fantastiska saker tillsammans när alla trivs och mår bra på sin arbetsplats. På J3 möts du av vänliga och engagerade kollegor där vårt värdegrundsarbete styrs av ledorden Öppenhet, Resultat och Ansvar.
Det är nu till oss på J3, vi söker en Handläggare Insats till Örebro.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I rollen som Handläggare Insats hos J3 stödjer du i första hand avdelningen och framförallt ledningscentralen administrativt. Arbetet är omväxlande, lärorikt och du har möjlighet att komma med egna idéer som kan utveckla verksamheten eller bidra till utveckling av rutiner mm. Exempel på arbetsuppgifter som handläggare insats:
 • Ansvara för informationshantering på avdelningen gällande inkommen, uppdaterad samt distribuerad information
 • Övergripande ansvar för ärendehanteringsflöde i avdelningens mailinkorg och Försvarsmaktens ärendehanteringssystem
 • Ansvara för administrativ hantering av underlag så som rutiner, instruktioner mm.
 • Stödja vid skapandet av orderverk, rapporteringar exempelvis lägesorientering
 • Ingå i ledningslag för incidenter, operationer och samverka med förbandet och övriga delar av Försvarsmakten samt stötta Vakthavande befäl
 • Kommendant för egen avdelning, vilket innebär bokning av boende, mat och transporter vid verksamhet vid annan tjänsteplats
 • Understödjer stab ledning vid stabsgemensam verksamhet
 • Delta i utvecklingen av våra metoder, processer, rutiner och aktiviteter i syfte att effektivisera det dagliga arbetet
 • Hantering av signalskyddsmateriel
 • IT ansvar på avdelningen
 • Ansvara för säkerhetsprövningar
 • Ansvara för tillträde inom egna utrymmen
 • Skiftplanera (arbetstidsplanera) egen avdelning
KRAV
Kvalifikationer

 • 3-årig gymnasieutbildning
 • Mycket god datavana
 • Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift
 • Körkort lägst *B***
 • Tidigare erfarenhet av administrativt arbete inom statlig myndighet eller annan större organisation
Personliga egenskaper
Du trivs i att arbete i team, du är flexibel och prestigelös och har lätt för att ta dig an nya arbetsuppgifter. Du ska även kunna hantera flera uppgifter samtidigt och ha en förmåga att prioritera. Du har en hög servicekänsla och behöver vara kommunikativ och lyhörd då du i ditt arbete kommer att möta många olika typer av människor. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Meriterande
 • Vana från arbete i lednings-/kommunikationscentral
 • Tidigare erfarenhet från stabsarbete inom Försvarsmakten
 • Kunskap om Försvarsmaktens organisation
 • God vana av systemen PRIO och VIDAR
 • Vana av att hantera signalskyddsmateriel
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).


Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Örebro.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Upplysningar om befattningen och rekryteringsprocessen
Ulrika Enetjärn
Jovanna Pettersson Gambino

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Heikki Videll

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00


Ansökan


Välkommen med din ansökan senast 2024-08-23. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 augusti 2024 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren