Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

IT-samordnare

Publiceringsdatum
17 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
FMTIS (Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband) utgör grunden för Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om. Vi är en viktig del av ett starkare försvar som klarar varje hot och möter varje utmaning. Med en unik kombination av civil och militär kompetens löser vi vår uppgift och bidrar till Försvarsmaktens ledningsförmåga.

Vi erbjuder
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid, på våra egna träningsanläggningar eller där vi har avtal
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB
 • Möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Om enheten
FMTIS har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem. Systemen stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. FMTIS finns där Försvarsmakten finns. Förbandet har över 1800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Staben är förbandschefens stöd i ledning och styrning av förbandet. Inom staben finns olika operativa funktioner inom bland annat HR/personal, underrättelse- och säkerhetstjänst, kommunikation, ekonomi och logistik. I staben ingår också förbandets insatsledning och planeringsfunktion.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som IT-samordnare kommer du vara en del av IT-funktionen vid Ledningssystemsavdelningen. Funktionen utgörs av IT-chef och IT-samordnare i staben, samt biträdande IT-samordnare ute på enheterna runt om i landet. Ditt uppdrag är att säkerställa att det finns ett väl fungerande och uppdaterat IT-stöd för verksamheten. Du kommer att ansvara för avrop, följa upp leveransen av IT-tjänster och eventuella avbeställningar. Du kommer även medverka vid implementeringen av nya administrativa IT-system och delta i centrala arbetsgrupper och andra verksamheter inom Försvarsmakten. Ett annat viktigt uppdrag är att koordinera och kontrollera att regelverk för IT-tjänster följs. Försvarsmakten står inför en digital transformation som ska möta framtidens ledning- och informationsbehov. Här förutsätter vi av dig som IT-samordnare att du har en vilja att utvecklas och ta initiativ i en allt mer datacentrerad framtid.

KRAV
Kvalifikationer

 • Minst gymnasieutbildning med IT-inrikting eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • God erfarenhet av administrativt arbete och förmåga att organisera och strukturera eget arbete
 • God muntlig och skriftlig framställningsförmåga i såväl svenska som engelska
 • Körkort lägst klass B
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är självständig och driven med förmåga att strukturera det egna som andras arbete. Du är noggrann och upprätthåller god säkerhet, trots många samtida uppdrag. Du är flexibel och har lätt för att skapa kontaktnät och upprätthålla relationer. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Grundläggande kunskaper och förståelse för ITIL eller annan liknande metod
 • Erfarenhet av att arbeta i roller som projektadministratör, projektledare eller IT-samordnare
 • Kunskap och erfarenhet om IT ledning och styrning
 • Kunskap och erfarenhet av IT-säkerhet eller signalskydd
 • Kunskap om Försvarsmaktens IT-system
 • Kännedom om lagar, regler och bestämmelser för statlig myndighet
 • Vana att tjänstgöra i stab
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet.
Anställningen är en heltids tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Tjänsten kan sökas av både militär och civil.
Tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsort: Örebro, resor i tjänsten förekommer.

Upplysningar om befattningen
Besvaras Javovanna Pettersson Gambino eller Marie Fredne. Båda nås på telefon via växeln 019- 39 35 00.

Information om rekryteringsprocessen
Besvaras Javovanna Pettersson Gambino eller Marie Fredne. Båda nås på telefon via växeln 019- 39 35 00.

Fackliga företrädare

SACO Agneta Landquist
OFR/S Martin Sparr
SEKO Matz Felix
OFR/O Heikki Videll

Samtliga nås genom växeln: 019-39 35 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-07-31. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (15 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren