Hoppa till innehåll

Yrkeslärare på Sjöfartsutbildningen

Publiceringsdatum
06 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Öckerö Maritime Center är Sveriges ledande utbildare inom högkvalitativa sjöfartsutbildningar enligt STCW Manila. ÖMC bedrivs som ideell förening och har som målsättning att vara en resurs för sjöfarten och som ett led i detta har ÖMC sedan 25 år ett samarbete med Öckerö kommun i att utbilda framtidens sjöfarare på Öckerö seglande gymnasieskola. Historiskt har man utbildat Sveriges fiskare, men numera ligger fokus på Sjöfartsprogrammet och Marinteknik.

Vi söker nu lärare till flertalet av de kurser där vi utbildar elever inom sjöfartsprogrammet. Vi söker dig som har ett genuint intresse, kompetens och förmågan att i teori och praktik guida våra elever på resan mot att bli framtidens vaktgående däck- och/eller maskinpersonal. Hos oss får du möjlighet att kombinera ditt nuvarande arbete med att pröva på att vara inspiratör och kunskapsförmedlare i den viktiga rollen som lärare.


Vi söker lärare till en eller flera av kurserna;

  • Maskintjänst 1
  • Maskintjänst 2
  • Maskinbefäl
  • Däcktjänst 1
  • Däcktjänst 2
  • Säkerhet och miljö
  • Lasthantering och passagerarsäkerhet
  • Svets Grund


Omfattning

För rätt person finns möjlighet till tillsvidareanställning. Tjänsten kan också erbjuda timanställning, där urvalet av kurser i vilka du kan erbjuda dina tjänster avgör omfattningen.


Arbetsuppgifter

Att tillsammans med kursansvarig planera och genomföra undervisning på sjöfartsprogrammet och koppla teoretiska moment till den mängdträning som sker ombord på fartygen där eleven gör sin APL (arbetsplatsförlagt lärande).


Kvalifikationer

Du har erfarenhet från arbete i maskinavdelning eller på däck ombord på ett fartyg och ett genuint intresse för att förmedla kunskap och att vara en inspiration för elever i deras utveckling mot en yrkesroll som vaktgående maskin- eller däckspersonal. Ditt arbetssätt utmärks av kreativitet, flexibilitet och noggrannhet.


Du har mycket goda kunskaper i att arbeta med dator, telefon och läsplatta och behärskar Microsoft office 365

Du har mycket goda kunskaper i svenska och behärskar engelska språket i tal och skrift.

Du innehar B-körkort


Meriterande:

Pedagogisk utbildning och erfarenhet

I arbetet ingår nära samarbete med både kollegor och elever och vi lägger därför stor vikt vid din personliga lämplighet

Vid frågor om tjänsterna kontakta utbildningssamordnare William Nilsson på e-post: william.nilsson@omc.nu eller telefon 070-996 27 28.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se