Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Kommunikatör till Marinstaben på Muskö

Publiceringsdatum
22 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Marinstaben är ett marint ledningsförband lokaliserat på Muskö utanför Nynäshamn.
Marinstaben utövar en sammanhållen ledning av de marina förbanden vilket omfattar all utbildning, övning samt operationer med marina förband.
Marinstaben är under tillväxt och söker en junior kommunikatör som vill vara med och utveckla Marinstaben på Muskö.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som kommunikatör hos oss kommer du arbeta med intern-, extern- och attraktionskommunikation med planering, producering och publicering av innehåll i våra olika interna och externa kanaler.
Tjänsten innebär att producera text och bild-/filmmaterial. Du kommer även att bedriva omvärldsbevakning för att bevaka nyheter och aktuella händelser för att kunna analysera behov och inriktningar för kommunikationen.
Ditt arbete kommer att innefatta resor inom och utanför Sverige samt deltagande i övningar.
Du kommer bland annat att arbeta med följande:
  • Arbeta med Marinstabens dagliga och långsiktiga behov inom kommunikation.
  • Planera och producera kommunikationsaktiviteter och innehåll.
  • Utveckla våra verktyg och kanaler.
  • Administrativt arbete som arkivering, distribution, korrekturläsning, framtagande av presentationsunderlag.
  • Hjälpa till vid olika besök, möten och event.
Krav
Eftergymnasial utbildning inom media- och kommunikationsvetenskap eller annan utbildning inom kommunikation som Försvarsmakten bedömer likvärdig.
Dokumenterad erfarenheter i fotografering, redigering av bild och video
Svensk medborgare.
Körkort B.

Meriterande
Goda kunskaper i MS Office
Goda kunskaper i Adobe CS
Goda kunskaper i och intresse för, att skapa innehåll för sociala medier.
Goda kunskaper i engelska
Genomförd grundläggande militär utbildning

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är nyexaminerad eller har något års erfarenhet inom kommunikationsyrket.
Du är prestigelös och bra på att ta egna initiativ samt driva projekt framåt. Du är serviceinriktad och mycket bra på att samarbeta med andra, samtidigt som du trivs med att ta ansvar och verka självständigt. Du är flexibel utifrån rådande omständigheter och kan anpassa dig till nya omständigheter. Tjänsten kräver att du är mycket strukturerad och organiserad samt har förmåga att prioritera bland många arbetsuppgifter. Utöver den formella kompetensen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt
Befattningen är civil. Tillträde snarast eller efter överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med en 6-månaders provanställning. Individuell lönesättning tillämpas. Anställningen kräver godkänd registerkontroll Befattningen är placerad vid
Marinstaben, arbetsstället är Muskö.
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Melina Westerberg på melina.westerberg@mil.se

Fackliga representanter
SACO-S Dick Berzén
OFR/S Björn Engren
OFR/O Erik Tollin
SEKO Anders Rydberg
Kontakt med samtliga via FM växel 08-7887500

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-26. Din ansökan innehåller ett personligt brev där du beskriver hur du motsvarar efterfrågade kompetenser och ett CV (i PDF-format)

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten är inne i ett omfattande utvecklingsarbete för att bygga ett starkare försvar mot bakgrund av ett försämrat omvärldsläge och ny försvarspolitisk inriktning med fokus på det nationella försvaret. Ledning för ett starkare försvar syftar till att öka robustheten, förenkla lednings- och lydnadsförhållanden samt genom decentralisering av mandat och ansvar öka förutsättningarna för uppdragstaktik.
Inom ramen för detta arbete har Försvarsmakten organiserat en Marinstab för ledning av de Marina förbanden. Marinstaben är etablerad på Muskö i Haninge kommun.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren