Hoppa till innehåll
KSU logotyp

Simuleringsingenjör till KSU

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Företagsbeskrivning

KSU, Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB, kompetenssäkrar de svenska kärnkraftverkens personal genom såväl teoretisk utbildning som träning i fullskalesimulatorer och grafiska simulatorer. Företaget befinner sig i utveckling och vi ser en spännande tillväxt för att säkerställa kompetens för ny och långsiktig kärnkraftsdrift.

Verksamheten bedrivs från vårt huvudkontor som ligger i Nyköping samt från våra träningsanläggningar som ligger i nära anslutning till kärnkraftverken i Forsmark, Oskarshamn och Ringhals. I Forsmark har vi även Teknik och träningscenter, TTC, där vi har en unik möjlighet att bedriva verkslik utbildning. KSU, med ca 170 anställda, ingår i Vattenfallkoncernen.

Du kliver in i en spännande tid och får möjligheten att var en viktig kugge för att bidra till fossilfri framtid och kompetens för framtidens kärnkraft.

Jobbeskrivning

Vill du bidra till säker och fossilfri kärnkraft? Kärnkraftsäkerhet och Utbildning AB (KSU) söker nu en teknikintresserad simuleringsingenjör med problemlösningsförmåga.

Vilka är vi på KSU? En av våra viktigaste uppgifter är att utbilda de svenska kärnkraftverkens drift- och underhållspersonal. Vi bidrar till säker och stabil drift av kärnkraft och tillsammans med våra kunder skapar vi framtidens utbildning. I denna tjänst kommer du att tillhöra enheten för Processmodeller. Vi ansvarar för att utveckla och underhålla ett stort antal modellerade system i KSU:s kärnkraftssimulatorer. Beroende på de moderniseringar som genomförs vid kärnkraftverken är projektverksamheten omfattande.

Vi erbjuder dig en blandning av högt teknikinnehåll, lärande och utveckling. Du kommer att ingå i ett team på 12 personer som har lång erfarenhet av att modellera kärnkraftverkens processer inom termodynamik, elkraft, regler- och logiksystem samt haverisimuleringar. Vi arbetar självständigt och i interna team samt stöttar varandra vid behov. Med bra arbetsvillkor och ömsesidigt förtroende, erbjuder vi dig hög flexibilitet och balans mellan arbete och privatliv.

Dina arbetsuppgifter
Som simuleringsingenjör modellerar du avancerade system med hjälp av olika verktyg eller programkod, för att simulatorerna ska efterlikna verkliga processer i kärnkraftverken. Tjänsten inriktar sig särskilt på modellering av system med koppling till kärnkraftverkens huvudprocess, vilket bland annat innebär att simulera termodynamiska förlopp i realtid. Vid förändringar i kärnkraftverken behöver även simulatorn förändras. Det innebär att du ska kunna omsätta behov av förändringar i simulatorn till genomförda modelländringar, liksom att kunna underhålla och förbättra redan befintliga simuleringsmodeller. Det finns även en möjlighet att delvis inrikta rollen mot kärnkraftssäkerhet genom simuleringar av haverier.

Arbetet utförs både självständigt och i tvärfunktionella team, inom såväl förvaltning som utvecklingsprojekt och konsultationsuppdrag. Det innebär bland annat att

  • Utveckla och underhålla simuleringsmodeller av system
  • Felsöka och åtgärda rapporterade fel samt dokumentera arbete
  • Testa system
  • Delta i projekt som deltagare, delprojektledare eller projektledare
  • Delta i utredningar samt i utvecklingen av avdelningens arbetsmetoder och processer
Kvalifikationer

Vi söker dig som

  • Har högskoleutbildning inom fysik, maskinteknik eller motsvarande
  • Du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande är:

  • Arbetslivserfarenhet från simulatorer och kärnkraftssäkerhet
  • Erfarenhet av arbete med delprojektledning eller projektledning
  • Kunskap i att utföra design, konstruktion och felsökning av enklare program i till exempel C, C++, Fortran eller liknande i någon typ av utvecklingsmiljö (Visual Studio, Delphi etc).

Som person har du ett stort intresse av teknik, är uthållig och tycker om att lösa komplicerade problem. Du använder dig av din goda analytiska förmåga när du tolkar data vid felsökning och problemlösning. Du kan arbeta självständigt såväl som tillsammans med andra och har en hög nivå av självledarskap för att uppfylla mål och utveckla din egen kompetens. För att uppfylla åtaganden i linje med verksamheten planerar och prioriterar du ditt arbete då det påverkar övriga organisationen. Vidare drivs du av att förbättra produkter och leveranser med hjälp av dina kunskaper.

Ytterligare information

Vid frågor om tjänsten hör av dig till: Rekryterande chef Pierre Andersson Ankartun tfn 070 282 64 43. Har du frågor om rekryteringsprocessen kontaktar du rekryterare Terese Johansson, terese1.johansson@vattenfall.com

Fackliga representanter för denna tjänst är Mikael Stenmark, msk@ksu.se (Unionen), Ingemar Eriksson, ingemar.eriksson@vattenfall.com (SEKO), Johan Kjellberg, johan.kjellberg@ksu.se (Ledarna), Rolf Olsson, rolf.olsson@vattenfall.com (Akademikerna).

Placeringsort Nyköping

Välkommen med din ansökan senast den 31 maj 2024. Vi ser fram emot just din ansökan så tveka inte - sök redan i dag!

Vi är övertygade om att mångfald berikar, och arbetar därför kontinuerligt för jämställdhet och inkludering på vår arbetsplats. Läs gärna mer om vårt arbete inom mångfald och inkludering på vår hemsida https://careers.vattenfall.com/se/jobba-med-oss/

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur och vår verksamhet omfattas bland annat av regler om säkerhetsskydd, nukleär icke-spridning och exportkontroll. På grund av dessa regler genomförs en kontroll av kandidaten för många av tjänsterna i vår verksamhet innan anställning sker. För de tjänster som leder till deltagande i säkerhetskänslig verksamhet eller placering i säkerhetsklass innebär denna kontroll att säkerhetsprövning genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

KSU logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (8 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren