Hoppa till innehåll

Personalplanerare

Publiceringsdatum
10 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sveriges vackraste arbetsplats söker en

Personalplanerare

med placering i Norrköping
 

Du ges nu en unik möjlighet att vara med i uppbyggandet och utvecklas i rollen som Personalplanerare! Du kommer tillhöra Sjöfartsverkets avdelning Rederiet och enheten Affärsområde Fartyg som ansvarar för arbetsfartyg, forskningsfartyget Svea och våra isbrytare. Sjöfartsverket arbetar med att ta hem bemanning och drift av våra fem isbrytare och Rederiet växer i och med det med ca 200 personer. För att möta dessa utmaningar pågår nu ett arbete med att strukturera om och förstärka Sjöfartsverkets rederiorganisation i land. Du kommer jobba i nära samarbete med kollegor både i land och ombord. Du rapporterar till Fleet Manager.

Din arbetsplats är placerad i Norrköping. Resor i tjänsten förekommer.

Arbetsuppgifter
I rollen som Personalplanerare har du en central funktion för att säkerställa smidig och effektiv drift av sjöfart. Din huvudsakliga uppgift är att stödja och konsultera befälhavare i planeringen och bemanningen av personal. Detta inkluderar övervakning av personalbemanning, schemaplanering, säkerställande av behörigheter och certifikat samt hantering av övriga administrativa uppgifter. Du kommer agera som en länk mellan befälhavare och personal, där du säkerställer att etablerade rutiner, kollektivavtal och föreskrifter följs. Du kommer främst att ansvara för långsiktig planering av personal, men kommer även att delta i kortsiktig planering vid behov.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort intresse för utvecklingsarbete och personalplanering. Du har en akademisk utbildning inom antingen personalvetenskap eller sjöfart alternativt annan utbildning kombinerat med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du besitter god datorkunskap. Du talar och skriver obehindrat på svenska.

Meriterande är:

  • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
  • Erfarenhet av arbete inom sjöfartsbranschen
  • Erfarenhet av crewing
  • Goda kunskaper i Excel
  • Erfarenhet av implementering av affärssystem

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du har hög integritet, är relationsskapande och lösningsorienterad. Du är strukturerad, flexibel och öppen för förändringar. Du är ansvarstagande och har en förmåga att agera självständigt likväl som du har lätt för att samarbeta med andra och anpassa ditt bemötande till olika mottagare.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. För denna nivå av säkerhetsklassning ställs inte krav på svenskt medborgarskap. Befattningen kan innebära krigsplacering vid Sjöfartsverket.

Varför ska du välja Sjöfartsverket
Sjöfartsverket är ett tjänsteproducerande affärsverk inom transportsektorn. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt – Sveriges vackraste arbetsplats. Vårt uppdrag är att utveckla transport och sjöfart i linje med riksdagens och regeringens beslut. Vår affärsidé är att erbjuda effektiva sjövägar, moderna tjänster och maritimt partnerskap för tillväxt, konkurrenskraft och hållbar utveckling.

Sjöfartsverket erbjuder en trivsam arbetsmiljö med goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv, det kan till exempel finnas möjlighet till enskild överenskommelse om distansarbete några dagar i veckan. Vi har en tydlig identitet och ett starkt varumärke. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och arbetar ständigt för att utveckla våra medarbetare samt för att upprätthålla våra nöjda kunder. Är vi rätt organisation för dig är det en självklarhet för dig att agera på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Vårt arbete utgår från den statliga värdegrunden, vi arbetar också aktivt för jämställdhet, mångfald och inkludering och ser det som en självklarhet att du delar vår uppfattning.

Hur och när?
Den här rekryteringen gäller en tillsvidareanställning som beräknas tillsättas snarast.
Sjöfartsverket kan komma att tillämpa sex månaders provanställning.
Intervjuer planerar att hållas via Teams vecka 23.
En andra intervju på plats i Norrköping planeras till vecka 24.

Upplysningar:
Rekryteringsspecialist, Irma Wallander - StudentConsulting irma.wallander@studentconsulting.com
Fackliga företrädare: Saco-S Peter Hellberg, OFR/ST Carl Cremonese, Seko Ib Bergström, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Ansökan:
Registrera din ansökan senast den 31 maj 2024.
Diarienummer: 24–02429

Sjöfartsverket gör kontinuerliga och aktiva val kring exponering och rekryteringsstöd i varje rekrytering. Vi undanber oss därför direktkontakt av annonsförsäljare, bemannings- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 maj 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se