Hoppa till innehåll

Head of Sustainability

Publiceringsdatum
19 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Lyssna på Addpeoples podcast där vi på OptiGroup berättar mer om vår verksamhet och vem det är vi söker till den lediga tjänsten här: https://www.addpeople.nu/lediga-jobb/4626083

Därför är du viktig

Vi söker dig som vill leda och utveckla framtidens hållbarhetsarbete inom våra dynamiska och innovativa verksamheter! Som ledande leverantör av service och produktlösningar strävar vi efter att vara en föregångare inom hållbarhet och miljö. Nu söker vi på OptiGroups BA Facility-Safety och Packaging en driven och engagerad Head of Sustainability för att ta våra verksamheter till nya höjder. Detta är en ny roll, en viktig position som kräver ett nytt sätt att tänka och arbeta.

Det här är OptiGroup

OptiGroup är en ledande europeisk distributionskoncern som tillhandahåller kundanpassade försörjningslösningar till B2B-kunder. Vi förvärvar och utvecklar bolag som är specialiserade på att förse kunder med produkter och tjänster som förbättrar effektiviteten och bidrar till en mer framgångsrik verksamhet. Genom aktivt och långsiktigt ägande bidrar OptiGroup med strategisk styrning och synergier dotterbolagen emellan. Starkare tillsammans!

Vår kultur

På OptiGroup präglas vår företagskultur av ett starkt engagemang för hållbarhet, innovation och samarbete. Vår kultur bygger på att skapa en positiv påverkan på samhället och miljön, och detta återspeglas i våra dagliga handlingar och beslut. Vi kompromissar aldrig med kvaliteten, och våra produkter och tjänster levererar pålitlighet och prestanda.

Samarbete är nyckeln till starka relationer med kunder, partners och medarbetare, byggda på förtroende och respekt. Ansvarstagande och etiskt företagande bidrar till en bättre värld, och vår passion och engagemang driver oss att nå våra gemensamma mål. Våra värderingar säkerställer att vi varje dag levererar mervärde till kunder, partners och samhälle. Läs mer om oss på www.optigroup.com.

Fokus i din roll

Som Head of Sustainability kommer du att ta en proaktiv ledarroll i att utveckla och driva hållbarhetsinitiativ inom våra Business Areas (BA) Facility-Safety samt Packaging. Du kommer att spela en nyckelroll i att utforma, implementera och kommersialisera våra hållbarhetsstrategier och rapporterar till ledningrupperna inom respektive BA. Med ett innovativt och kreativt tillvägagångssätt kommer du att säkerställa att våra hållbarhetsmål uppnås i linje med vår värdegrund och aktuella policys, där du supportera bolagen i Europa och utveckla verksamheten vidare till nästa nivå.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Driva och utveckla ESG-agendan: Du kommer att leda och vidareutveckla vår ESG-agenda (miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning) på BA-nivå.
  • Rapportering och vid behov deltagande i respeektive ledningsgrupp: Du kommer att rapportera till ledningsgrupperna inom respektive BA, samt kommunicera och kommersialisera hållbarhetsinitiativ.
  • Stödja bolagens ambitioner: Du kommer att stödja bolagen i deras hållbarhetsambitioner och hjälpa dem att nå sina mål.

Övriga ansvarsområden:

  • Leda workshops och projekt: Du kommer att anordna och leda workshops samt projekt inom hållbarhet.
  • Skapa transparens och kundnytta: Du kommer att arbeta för att öka transparensen och kundnyttan kring hållbarheten i våra produkter.
  • Säkerställa efterlevnad av Code of Conduct: Du kommer att samarbeta med sourcing/procurement för att säkerställa att våra leverantörer följer vår uppförandekod.
  • Extern kommunikation: Du kommer att kommunicera våra hållbarhetsinsatser till kunder och andra intressenter.
  • Anpassa och uppdatera strategier: Du kommer att justera och uppdatera hållbarhetsstrategierna i linje med ägarnas förändrade krav.
  • Sprida kunskap internt: Du kommer att sprida kunskap och medvetenhet kring hållbarhetsfrågor internt inom organisationen.

Om vi får önska

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ett relevant område, exempelvis hållbarhet eller miljövetenskap, samt minst fem års erfarenhet av arbete med hållbarhet, gärna i en internationell kontext. Erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupper och med projektledning inom hållbarhet är också viktigt, liksom kunskap om lagstiftning och krav för produkter som rör förpackningar, plast, kemikalier och liknande. Du bör ha mycket god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska, mycket goda kunskaper i Officepaketet och inneha B-körkort.

Är det rätt plats för dig?

Som person är du social, flexibel och kommersiellt lagd, med förmågan att anpassa dig till olika gruppers mognadsnivåer inom hållbarhetsområdet. Du är pragmatisk, orädd och entusiastisk och behärskar konsten att växla mellan både strategiskt och operativt arbete. Som vår Head of Sustainability behöver du vara driven och strukturerad med en naturlig benägenhet att ta initiativ. Du är bra på att prioritera och kan hantera flera projekt samtidigt i ett högt tempo.

Har vi fångat ditt intresse? Varmt välkommen med din ansökan!

Bra att veta

  • Placering Göteborg
  • Tillsvidareanställning, heltid
  • Du rapporterar till Niklas Jarbur, SVP Facility & Safety
  • Ansök senast den 31 juli, vi tillämpar löpande urval
  • Vid frågor kontakta Johanna Petersson, 072 203 18 89
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 juli 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se