Hoppa till innehåll

Redovisningsansvarig

Publiceringsdatum
01 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Om tjänsten

I rollen som Redovisningsansvarig har du det övergripande ansvaret för den legala redovisningen och rapporteringen för ett eller flera säljande bolag i EMEA-regionen. Tillsammans med kund- och levreskontra, Business Controller och i samverkan med försäljningschef för ditt eller dina bolag säkerställer du att all redovisning och rapportering sker på ett korrekt sätt och enligt givna redovisningsprinciper. Detta innebär både operativt arbete i redovisningen och nära samarbete med dina kollegor. Dentsply Sirona är en stor multinationell koncern med en komplex rapporteringsstruktur. Du ansvarar också för skatt & moms samt bolagets internkontroll (SOX). Bolaget befinner sig i en spännande fas och du kommer att få vara med och driva olika typer av projekt kopplat till ERP-systemet.

I rollen ansvarar du för:

  • Redovisning och rapportering enligt både local GAAP & US GAAP
  • Skattedeklaration & Moms-rapportering
  • Internkontroll
  • Ansvar för årsredovisningsarbetet
  • Analys av balansräkning
  • Granskning och analys av månatligt resultat
  • Agera kontaktperson och hanterar externa aktörer såsom banker, revisorer och myndigheter.
  • Driva förbättringsarbete inom redovisning- och rapportering för ditt/dina bolag

Om dig

Vi söker dig som är analytisk och med ett öga för detaljer. Du har tidigare erfarenhet från en stor komplex och internationell organisation och har erfarenhet av redovisning och rapportering enligt IFRS och/eller US GAAP. Har du erfarenhet från revision är det starkt meriterande. Du har med fördel god kompetens och vana inom större ERP-system såsom SAP, M3 eller liknande. Har du erfarenhet av Hyperion är det också meriterande.

Vi söker dig som har:

  • Eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Erfarenhet av rapportering i ett internationellt bolag.
  • Erfarenhet av att ha arbetat med SOX/internkontroll
  • Hög kompetens inom redovisning, skatt och momsfrågor.
  • Professionell nivå av svenska och engelska i tal och skrift. Ytterligare språkkunskaper är meriterande.

Om Dentsply Sirona

Dentsply Sirona är världens största tillverkare av professionella dentala produkter och teknologier, med en 130-årig historia av innovation och service till tandvårdsindustrin och patienter världen över. Dentsply Sirona utvecklar, tillverkar och marknadsför en omfattande lösningsportfölj som inkluderar dentala och orala hälsoprodukter samt andra förbrukningsvaror inom medicinteknik under en stark portfölj av världsledande varumärken. Dentsply Sironas produkter erbjuder innovativa, högkvalitativa och effektiva lösningar för att förbättra patientvården och leverera bättre och säkrare tandvård. Dentsply Sironas globala huvudkontor ligger i Charlotte, North Carolina, USA. Företagets aktier är listade i USA på NASDAQ under symbolen XRAY.

Vad vi erbjuder

Våra medarbetare har en passion för innovation och är engagerade i att tillämpa den för att förbättra tandvården. Vi lever och andas hög prestanda, arbetar som ett globalt team, och får fram det bästa i varandra för att gynna tandvårdspatienter världen över. Om du vill växa och utvecklas som en del av ett team som är med och formar en hel bransch så har du hittat rätt.

Vi erbjuder komplexa utmaningar i en global miljö och är med och gör skillnad för människor på riktigt – Dessutom erbjuder vi väldigt bra förmåner för våra anställda.

 

Om anställningen

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering i Mölndal. Dentsply Sirona anammar ett flexibelt arbetssätt där du har möjlighet att jobba både på kontoret och hemifrån.

Har vi fångat ditt intresse?

I den här rekryteringen samarbetar Dentsply Sirona med EQonomy/Wise Professionals. Du söker enkelt med ditt CV eller din LinkedIn-profil på eqonomy.se och du får då svara på några korta frågor, vi tar inte emot ansökningar via mejl. Om du går vidare i processen kommer du inom några dagar att få genomföra två arbetspsykologiska tester. Vi vill tidigt i processen samla in så mycket fakta som möjligt för att vi ska kunna göra den bästa matchningen. Som kandidat får du göra testerna tidigt i processen eftersom vi vill säkerställa ett objektivt, fördomsfritt och rättvist urvalsarbete. Vi jobbar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jonatan Lundberg via jonatan.lundberg@eqonomy.se.

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
25 augusti 2024 (21 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se