Hoppa till innehåll
AB Effektiv logotyp

Redovisningschef till Scandinavian Photo

Publiceringsdatum
06 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Är du en driven redovisningschef redo att bli en nyckelspelare i en snabbväxande och dynamisk organisation? Hos Scandinavian Photo får du en unik möjlighet att leda och utveckla vår redovisningsfunktion, samtidigt som du revolutionerar våra ekonomiska processer genom effektivisering och automatisering. Ta chansen att lyfta din karriär till nya höjder och bli en central del av vårt passionerade och engagerade team!

Din framtida arbetsgivare
SP genomsyras av deras värdegrund med stark laganda, hög kvalitet, tydligt kundfokus och mycket passion. Det som började med ett huvudfokus på kameror och fotografering har under deras 40 år i branschen breddats till ett stort utbud av teknikprodukter för produktion och konsumtion av foto, video och ljud.
Bland kunderna finns allt från nya kreatörer, entusiaster och influencers till erfarna utövare, företag och produktionsbolag. Det SP har gemensamt med sina kunder är ett brinnande intresse för kreativt skapande och teknik. SP har webbförsäljning i Sverige, Norge, Finland och Danmark samt butiker i Stockholm, Oslo, Köpenhamn, Malmö och Borås. Huvudkontor och centrallager ligger i Borås. Vi är 130 anställda och omsätter 900 miljoner kronor.


Vad erbjuder rollen?
Som redovisningschef har du en nyckelroll inom redovisning och HR. Avdelningen består idag av sex medarbetare där du har personalansvar för en grupp om fyra personer som arbetare inom redovisning. Du leder arbetet med månadsbokslut och gruppens externa rapportering och säkerställer kvalitén i redovisningsprocesserna. Du rapporterar till VD.

Dina arbetsuppgifter inkluderar bland annat:

- Leda och planera redovisningsfunktionens arbete.
- Ansvara för månadsbokslut och extern rapportering.
- Ansvar för årsredovisning.
- Koncernkonsolidering.
- Ansvara för gruppens skatter och avgifter.
- Sköta kontakt med myndigheter, revisorer och liknande.
- Proaktivt utveckla redovisningsprocesserna och optimera systemanvändning.
- Administratör av affärssystem, bank och övriga ekonomisystem.
- Arbetsmiljöarbete.
- HR-ansvar övergripande.


Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi med erfarenhet av en liknande roll och/eller som revisor. Du har en mycket god förståelse för affärssystem och är en kvalificerad användare av Excel. Som ledare strävar du efter att ge frihet under ansvar samtidigt som du uppmuntrar till samarbete och vill utveckla en stark teamanda. Din förmåga att analysera, sätta mål och motivera ditt team är avgörande. Har du erfarenhet av nordisk verksamhet är det meriterande.

Är detta din perfekta match?
Att arbeta hos Scandinavian Photo innebär att bli en del av ett företag i ständig rörelse, som präglas av en stark vilja till utveckling och en kultur fylld av entreprenörsanda. Här värdesätts din förmåga att omfamna nya projekt och förändringar. Vi är stolta över att vara en ledande specialist inom vår bransch, med en bred och varierad kundbas som sträcker sig från enskilda bolag till några av Sveriges största företag. Hos oss får du friheten att styra din avdelning med stöd från ett nära och tillgängligt ledningsteam, vilket skapar en arbetsplats där kvalitet, kunskap och medarbetarnas utveckling står i centrum.

Om Team Effektiv
Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del.

Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag.

Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.


Varmt välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan via effektiv.se. Intervjuer kommer att ske löpande. Sista ansökningsdatum är 11 augusti 2024. Vill du veta mer om tjänsten kontakta gärna Kajsa Larsson på kajsa.larsson@effektiv.se eller Jens Lindroth på jens@effektiv.se

AB Effektiv logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 augusti 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Effektiv är det innovativa och personliga företaget inom rekrytering, bemanning, coaching, matchning & interim. Idrottsrötterna och lagandan präglar bolaget, dels arbetar vi i team i våra bemannings- och rekryteringsprocesser, dels är sponsring till idrottsföreningar en betydande del. Till dig som kandidat vill vi ge det lilla extra, med en bra upplevelse genom hela rekryteringsprocessen, vilket vår utmärkelse Årets Rekryteringsföretag är ett kvitto på. Effektivs värdeord är Glada, Utforskande, Långsiktiga och Driftiga. Tillsammans bildar initialerna GULD. Effektiv vill ta guld med sina kandidater, konsulter, kunder och samarbetspartners varje dag. Detta är en direktrekrytering, vilket innebär att Effektiv ansvarar för rekryteringsprocessen och du kommer att bli anställd direkt hos kundföretaget.