Hoppa till innehåll
Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB logotyp

Konstruktör inom el och energisystem

Publiceringsdatum
30 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Toyota Material Handling utvecklar och tillverkar materialhanteringslösningar i världsklass och är ett företag med ambitiösa utvecklings- och klimatmål. Nysatsningen Industrialisation fångar upp teknologiinitiativ som syftat till att vitalisera våra högvolymtruckar och styra de större projekten inom TMHE Supply. Arbetet inkludera de senaste innovationerna och spanar även på kommande trender för att tidigt fånga upp bra idéer för våra kommande produkter. Som ett led i detta förstärker vi nu med en Konstruktör inom el & energisystem.

Vill du ha möjlighet att påverka och driva teknisk utveckling för hållbara energi och elsystem tillsammans med ett hängivet team? Då ser vi fram emot din ansökan!

Som Konstruktör inom el och energisystem på Toyota kommer du att arbeta med:
 • Central roll för att vara uppdaterad på senaste trenderna inom energi- och elsystem såsom batteri, motorer och övriga elkomponenter
 • Konstruera våra truckar i enlighet med senaste teknologi
 • Arbeta med tekniska utmaningar för att skapa förutsättningar för kostnadseffektiva och högkvalitativa produkter
 • Arbeta innovativt och följa den senaste tekniken tillsammans med övriga inom Industrialisering, samarbetspartners och lämpliga leverantörer. I en liten grupp blir varje person viktig och just ditt bidrag blir ovärderligt
 • Kravspecifikation på energi- och elkomponenter
 • Elsystem, layout och komponentval
Som Konstruktör av el och energisystem inom Industrialisation kommer du mestadels arbeta med teknologi som Toyota Material Handling generellt inte använder idag och fortsätta att implementera produktval som tar våra truckar in i framtiden. Det kommer ställa krav på öppet sinne och nytänkande och en förmåga att hitta sambarbetspartners för att förstå hur vi på bästa sätt kan dra nytta av de möjligheter vi ser. Utvecklingen kräver bred kompetens då du och dina kollegor kommer utmanas tekniskt för att hitta lösningar som passar våra produkter och våra fabriker. Arbetet med energikällan kommer ske tätt ihop med Sustainability och dess Battery Architect.

Vilka är Toyota Material Handling?
På vår site i Mjölby arbetar 3000 medarbetare med materialhantering från utvecklingskoncept till producerat fordon. Vår produktrange går från trotjänare som manuella handtruckar till autonoma självkörande fordon på 1,5 ton och innovativa energilösningar. Hos oss står medarbetaren i fokus och våra medarbetare beskriver oss som ett vänskapligt bolag med fokus på personlig utveckling, personligt ansvar och hälsa. Vi är nummer ett i världen inom materialhantering och fortsätter hela tiden vår utvecklingsresa.

Vi gör stora investeringar i vår verksamhet inför framtiden och vi rekryterar personal till flera av bolagets funktioner.

Hållbar arbetsgivare
På Toyota eftersträvar vi att vara en hållbar arbetsgivare genom vårt framstående miljöarbete och vår personalpolitik. Vi har i dagsläget bland annat en koldioxidneutral produktion och en KRAV-märkt personalrestaurang. Vidare erbjuder vi vår personal goda träningsmöjligheter genom gruppträning, ett nyrenoverat gym och digitala friskvårdstjänster.

Pendling och distansarbete
Vi har goda pendlingsmöjligheter med pendeltåg och bil från de flesta städerna i Östergötland, 30 minuter från Linköping och 20 minuter från Motala. Vi erbjuder gratis parkering med motorvärmarplats inom 5 minuters promenadavstånd från din arbetsplats. På Toyota erbjuder vi även våra medarbetare möjlighet till distansarbete på deltid. Möjligheten till distansarbete varierar utifrån tjänstens krav och förutsättningar.

Till tjänsten som Konstruktör el och energisystem söker vi dig som har/är
 • Mångårig erfarenhet av produktutveckling inom Toyota Material Handling eller motsvarande, med en bred kunskapsbas.
 • God kunskap om produktutvecklingsprocessen inom TMHMS och våra elkonstruktionsverktyg och Enovia eller från motsvarande företag
 • Intresse för ny teknologi som kan passa inom Materialhantering
 • Har en universitets- eller högskoleexamen alternativt motsvarande inom relevant område
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska
 • En skicklig problemlösare med god analytisk förmåga
 • Tycker om att arbeta i en grupp och gillar att ha interna och externa kontakter
Din ansökan

Låter det intressant? Ansök i så fall senast 2024-05-31. Vi arbetar med löpande urval så skicka in din ansökan redan idag. Du som söker jobb och har skyddad identitet ska kontakta HR, som kommer guida dig vidare för en säker ansökningsprocess.

Kontakta gärna våra medarbetare för mer information
 • Fredrik Moborg, Designchef Industrialisation, 0705-914198
 • Lars Philipsson, Director Industrialisation, 0733-140260
 • Andrea Landsjö, HR Business Partner, 076-1054419
Instagram: ToyotaMHsweden
Linkedin: Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB
Youtube: Toyota Material Handling

#MS
#LI-HYBRID
Toyota Material Handling Manufacturing Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren