Hoppa till innehåll

Textilingenjör

Publiceringsdatum
28 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Är du vår nya textilingenjör som vill vara med på resan att ta positionen som kunskapsledare inom klimatlösningar?

 

Vi är ett stolt familjeföretag som har en passion för textilier som spänner sig över generationer. Vårt varumärke Svensson, bygger på kunskap, kvalité, design och funktion. Vi drivs av visionen att förbättra miljön för människor och växter med hjälp av textilier.

Svensson klär det offentliga rummet med estetiska och funktionella textilier som skapar en kreativ miljö för användaren både utifrån ljus och akustik. Sortimentet har ett starkt inslag av skandinavisk design och omfattar gardin- och möbeltyger samt solskyddstextilier. Vi är stolta över våra produkter där vi har full kontroll över hela utvecklingen i Kinna. Med laboratorium och produktion i huset ges fantastiska förutsättningar att testa och realisera produkterna på plats. Här samarbetar kemiingenjörer, textilingenjörer och maskintekniker med allt från att testa nötningsvärden till att färga in garner under processen, vilket skapar en dynamisk och kreativ arbetsmiljö.

Att arbeta som textilingenjör på Svensson

Som textilingenjör har du en stor variation i ditt arbete med fokus på funktionslösningar för ljud och ljus. Du arbetar med våra designers i utvecklingsprocessen och hjälper till med mönster, tillverkningskostnader, kund- och projektpresentationer, support i verktyget Point Caree. Du är involverad i att ta fram nya material.

Vi har tydliga ambitioner med att vara ett hållbart företag med mål och visioner för hur vi ska ta nästa steg (länk till hållbarhetsrapporten) och i rollen är en viktig del att säkerställa att vårt arbete möter både våra och kunders hållbarhetskrav.

För att trivas hos oss och med rollen bör du ha:

       Textilingenjörsutbildning

       Kunskaper i vävteknik.

       God kommunikationsförmåga.

       Ett stort engagemang och egen drivkraft.

 

Ansökan
Om du har frågor om tjänsten kontakta Annika Svedberg, Affärsområdeschef Interior Textiles, annika.svedberg@ludvigsvensson.com, 0320-209265.

 

Om AB Ludvig Svensson

Svensson erbjuder klimatlösningar för offentlig miljö och professionell växthusodling. Vi är ett familjeägt företag i fjärde generationen, sedan starten 1887.  Vi är ett mål- och värdestyrt företag med korta beslutsvägar organiserade i två affärsområden: Climate Screens och Interior Textiles. Globala strategier med kundfokus realiseras lokalt genom marknadsbolagen i Nederländerna, USA, Mexico, Kina och Sydkorea. Textilierna produceras i våra egna fabriker i Kinna, Sverige och Shanghai, Kina under varumärket Svensson för export till över 130 länder. Koncernen omsätter 800 MSEK och har totalt 370 medarbetare

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
28 juni 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se