Hoppa till innehåll

Pedagogisk assistent/Elevstödjare, Malungs Folkhögskola

Publiceringsdatum
16 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Hos oss i Region Dalarna får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart Dalarna med utvecklingskraft i länets alla delar.

Malungs Folkhögskola är en del av Region Dalarna. Skolan är naturskönt belägen strax utanför centrala Malung. Vår inriktning är natur, kultur och hälsa, utifrån ett folkligt och bildande perspektiv. Skolan har cirka 120 deltagare på de långa kurserna, varav ungefär hälften bor på våra internat. På skolan hålls även korta kurser, distanskurser och viss konferensverksamhet. Vi har verksamhet hela året och ibland även på helger. Verksamheten bedrivs utifrån statens syften med folkbildningen, samt enligt Region Dalarnas planer för kultur- och bildning i länet. Vi lägger stor vikt vid att våra deltagare ska bli bemötta med respekt och lyhördhet. Deltagarinflytande och delaktighet är ledord för verksamheten, där stor vikt vid de demokratiska värdena läggs. Kring detta samarbetar dagligen ett trettiotal anställda inom olika personalkategorier. Oavsett yrkestitel, är vi alla med och bidrar till en positiv bildningsmiljö för våra deltagare.

Pedagogisk assistent/Elevstödjare, Malungs Folkhögskola

Arbetsuppgifter

Vi söker deltagarstödjare till Malungs Folkhögskola. Inom uppdraget kommer du främst att vara kopplad till vår kurs Funkiskursen (FUNKIS), som är en läsårskurs. Kursens syfte är att stärka individens självständighet och självkänsla genom både teoretiska och praktiska studier. En del av kursdeltagarna bor även på skolans internat, vilket innebär att visst stöd gentemot deras internatboende även kan förekomma. Deltagarna på kursen har främst lättare intellektuell funktionsvariation, och behovet av stöd kan komma att variera över tid. I ditt arbete stöttar du lärarna kring den pedagogiska lärmiljön och deltagare i direkt anslutning till undervisningen. Du är även ett deltagarstöd vid raster, måltider, mottagande och lämning till och från skolan, stöd och deltagande vid skolgemensamma aktiviteter och i viss mån på skolans internat. På skolan arbetar såväl pedagogisk personal, som servicepersonal. Vi arbetar aktivt med att alla ska känna sig delaktiga i hela skolans verksamhet, men med fokus på de egna ansvarsområdena. Du kommer att ingå i ett litet arbetslag inom verksamhetsområdet särskilda kurser. Arbetslaget arbetar i nära kontakt med övrig personal och skolans deltagare. Samarbeten sker med de andra kurserna på skolan. All personal förväntas vara en del i det gemensamma skolsamhället och delta på skolgemensamma aktiviteter och möten. Arbetet sker platsförlagt.

Övrig information

Kvalifikationer

Arbetet kräver god förmåga till samarbete, kommunikation och goda kunskaper och erfarenhet av att kunna möta vuxna med olika typer av särskilda behov, funktionsvariationer. Du ska ha erfarenhet av stödjande och stöttande deltagararbete inom pedagogisk verksamhet, gentemot målgruppen funktionsvariationer. Vi ser gärna att du har denna erfarenhet inom folkhögskola som verksamhetsform. Vi söker en medkollega som har en öppen och inkluderande människosyn, god social kompetens, samt fungerar väl i team-sammanhang.

Är du den vi söker? I sådana fall passar du in på följande.

  • Besitter stor skicklighet och erfarenhet med målgruppen intellektuellt funktionsnedsatta
  • Har god erfarenhet av stödjande och motiverande arbete gentemot målgruppen inom verksamhetsformen folkhögskola
  • Har god förmåga att samarbeta, både med kollegor, deltagare och externa parter
  • Har utbildning inom relevant område
  • Har tidigare erfarenhet inom folkbildningsområdet/folkhögskola
  • Har en värdegrund som bottnar i folkbildning

Meriterande är om du arbetar i, eller har arbetet inom, Region Dalarna.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, där vi ser att du har hög grad av tålamod, flexibilitet, är positiv, problemlösande och har mycket god samarbetsförmåga - du bidrar självfallet till att stärka den gemensamma arbetsmiljön på skolan.

Ansökan

Malungs Folkhögskola eftersträvar en jämn könsfördelning, samt mångfald. Region Dalarna har tagit ställning till de rekryteringskanaler som ska användas och vi frånsäger oss all kontakt med mediasäljare.

Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@regiondalarna.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss.

Om du är eller tidigare har varit anställd i Region (Landstinget) Dalarna kommer vi att ta interna referenser från din nuvarande eller tidigare chef, om du blir aktuell för anställning.

Läs mer om Region Dalarna, vår värdegrund, arbetsmiljö och förmåner, samt vilka kontroller som görs innan anställning: Jobba med oss - Region Dalarna

Vi har gjort vårt medieval och vill därför ej bli kontaktade av andra säljbolag eller rekryteringsföretag.

Detta arbete innebär direkt och regelbunden kontakt med barn och/eller ungdomar. Innan erbjudande om anställning kan ske, måste du som sökande uppvisa utdrag ur Polisens belastningsregister i obrutet kuvert alternativt via ett digitalt registerutdrag, enligt lag 2013:852 eller 2000:873. Mer information finns här: Belastningsregistret - begär utdrag (polisen.se).

Fackliga kontaktuppgifter

Fackförbund - Region Dalarna

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
01 augusti 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se