Hoppa till innehåll
Tennant Sverige AB logotyp

Teknisk säljare

Sista ansökningsdag
03 november 2024 (37 dagar kvar)
Publiceringsdatum
12 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Kontaktperson
Stein Askautrud
Email
ARBETSBESKRIVNING:

Som teknisk säljare för vår division av högtryckstvättar kommer du att ansvara för support och utveckling av professionella städmaskiner för den svenska marknaden i ett stort internationellt företag. Du kommer att fungera som den primära tekniska kontakten för lokala distrubutörer och tillhandahålla säljutbildning, teknisk support och hjälp med installationer. Din roll kommer att innebära att samarbeta med hundratals lokala distrubutörer över hela Sverige, samt att direkt interagera med potentiella kunder för att förstå deras krav och tillhandahålla lämpliga lösningar.

ALLMÄNNA ANSVARSOMRÅDEN:

Fungera som den huvudsakliga kontaktpunkten för lokala distrubutörer i Sverige och stödja dem med teknisk utbildning,produktdemonstrationer och installationer av högtryckstvättar och relaterade rengöringsanordningar.

Leda tekniska presentationer och demonstrationer för att underlätta försäljningsprocessen och visa upp funktionerna och fördelarna med våra produkter för potentiella kunder.

Fungera som den primära tekniska kontakten för kunder under bedömnings- och försäljningsprocesserna, besöka kundanläggningar över hela Sverige för att förstå deras behov och tillhandahålla lösningar.

Uppvisa en stark teknisk förståelse för tvättlösningar, inklusive produktspecifikationer, installationskrav och underhållsprocedurer, för att effektivt stödja kunder.

Odla relationer med nyckelkunder för att förstå deras specifika behov och ge kontinuerligt stöd och hjälp.

Samordna nära med försäljningschefen varje vecka för att säkerställa konsekvent utveckling och implementering av försäljningsstrategier inom det tilldelade området.

Samla in, analysera och rapportera
information om konkurrenter, informera om lokala försäljningsstrategier och förbättra vår konkurrensfördel på marknaden.

ERFARENHET OCH UTBILDNING SOM KRÄVS:

Tidigare erfarenhet av teknisk försäljning eller en liknande roll, särskilt inom industri- eller rengöringsutrustningssektorn, är mycket meriterande.

Stark teknisk begåvning och förståelse för högtryckstvättsystem och relaterad utrustning.

Utmärkt kommunikations- och presentationsförmåga, med förmåga att effektivt förmedla teknisk information till både teknisk och icke-teknisk publik.

Bevisad förmåga att bygga och upprätthålla relationer med kunder och viktiga intressenter.

Motiverad och resultatorienterad, med förmåga att arbeta självständigt och samarbeta i en teammiljö.

NÖDVÄNDIGA INTERPERSONELLA OCH BETEENDEMÄSSIGA FÄRDIGHETER:

Bra verbal och skriftlig kommunikations- och presentationsförmåga.

Förmåga att arbeta effektivt under press i en tidskänslig miljö med skiftande prioriteringar och flera deadlines.

Utmärkt förmåga att bygga och upprätthålla förtroendefulla relationer med arbetskamrater och kunder.

Van att arbeta i en mångkulturell miljö.

Utmärkt förmåga att lösa problem tillsammans med solid analytisk förmåga, förståelse för affärsprocessen.

Flytande i både tal och skrift på engelska.
Tennant Sverige AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 november 2024 (37 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Tennant Sverige AB är Nordens huvudkontor och distributionscenter för IPC-rengöringsprodukter. Vi har vårt huvudkontor i Italien, en av Europas ledande industrinationer där många av världens mest kända och tekniskt avancerade produkter produceras.
Genom generationer av forskning, utveckling och produktion har vi byggt upp en kompetens som har gjort det möjligt för oss att erövra en suverän ledarroll inom många produktområden.
Våra produkter tillverkas enligt ISO 9001, 14001 och 45001 och vi innehar alla relevanta godkännanden och certifikat.
Genom att producera på våra egna fabriker och distribuera varorna genom vår egen nordiska anläggning har vi ordnat förutsättningarna så att våra kunder får mycket bra produkter till bästa möjliga förutsättningar.
Våra produkter och lösningar är till stor del anpassade till den marknad vi betjänar och genom vår specialkompetens anpassar vi produkterna ytterligare så att våra kunder uppnår bästa möjliga lönsamhet genom att välja IPC-produkter.
Vi och våra återförsäljare gör allt vi kan för att våra kunder ska vara nöjda med våra produkter.