Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Socialsekreterare till våld i nära relation och hedersrelaterat våld

Sista ansökningsdag
25 september 2024 (12 dagar kvar)
Publiceringsdatum
11 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Om du trivs med ett varierande uppdrag där du som professionell tillåts växa i en dynamisk arbetsmiljö, då är detta något för dig!

Verksamhetens uppdrag är att via mottaget för VINR och heder göra bedömningar om rätten till bistånd i form av skyddat boende eller andra relevanta insatser utifrån våldsutsatthet. Vi har också ett viktigt uppdrag i att ge rådgivning till kvinnor, män och andra över 18 år som är eller riskerar att bli våldsutsatta av en eller flera personer som denne har en relation till. Arbete med våldsutövare ingår i verksamhetens uppdrag, liksom stöd och hjälp för personer som utsätts för trafficking och prostitution. I Malmö stad finns flera verksamheter som möter och arbetar med våldsutsatta personer vilka bidrar till vår verksamhet på flera sätt. Mottaget för VINR och hedersrelaterat våld är en del i detta nätverk och arbetar i nära samverkan med flera viktiga aktörer.  

Sektionen består idag av ett mottags- och ett insatsteam, och utgörs av 14 socialsekreterare, två förste socialsekreterare och sektionschef. Nu utökar vi verksamheten med två nya medarbetare. Ansökan om bistånd tas emot i vårt mottag där rätten till bistånd bedöms. De insatser som beviljas behåller vi i den egna sektionen vilket innebär att socialsekreterare i insatsteamet har uppföljningsansvaret jml. SoL för handläggning och dokumentation, uppföljning, planering och samverkan för de ärenden som kommer in via mottaget. Samarbetet mellan de båda teamen är mycket högt och inslag av akuta omplaceringar och löpande riskbedömningar är vanligt förekommande även på löpande tjänst.

Arbetet med målgruppen innebär ofta oförutsedda händelser som ställer krav på att du kan ställa om ditt fokus och anpassa ditt arbete efter rådande omständigheter.  I verksamhetens uppdrag ingår också att på olika sätt handleda och utbilda kollegor i andra verksamheter i temat våld i nära relation. Du kommer till ett team med hög kompetens där vi tillsammans formar och utvecklar verksamheten för att möta behov och förändringar!

Tjänsten innebär att det förekommer arbete efter schemalagd arbetstid då verksamheten hanterar akuta ärenden som måste slutföras. Avtalsenlig ersättning ges vid dessa tillfällen och verksamhetens mål är att struktur och förutsägbarhet ska råda för att värna om arbetsmiljön och våra medarbetare.  

Som anställd hos oss erbjuds du extern handledning, metodutveckling, friskvårdsbidrag, flexibel arbetstid och möjlighet till semesterväxling. Hemarbete är möjligt när verksamheten tillåter det.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten så ser vi att du har: 

  • Socionomexamen (210 hp) 
  • Minst ett års erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänsten
  • Mycket goda kunskaper i svenska, i tal och i skrift samt god administrativ förmåga

Följande ser vi som meriterande: 

  • Flerårig erfarenhet av socialt arbete med myndighetsutövning eller annat relevant socialt arbete med målgruppen.
  • Erfarenhet av arbete med inriktning mot våld i nära relation och hedersrelaterat våld
  • B-körkort
  • Utbildning i MI, FREDA, SARA och/eller Patriark
  • Erfarenhet av arbete med personer med trauma, missbruk och psykisk ohälsa. 
  • Erfarenhet av ekonomiskt bistånd. 
  • Erfarenhet av arbete med hemlöshet.  
  • Erfarenhet av arbete med barnrätt.

Vi söker en person som är tydlig i sin kommunikation och säkerställer att budskap når fram på ett klart och effektivt sätt. Du har en stark samarbetsförmåga och trivs med att arbeta tillsammans med andra för att nå gemensamma mål.

Stabilitet är viktigt i denna roll, och vi ser att du är lugn och trygg även i stressiga situationer. Du har också en hög grad av flexibilitet och kan enkelt anpassa dig till plötsliga förändringar eller oväntade händelser.

Dessutom är du strukturerad och kan hålla ordning på dina uppgifter och prioritera rätt, även när förutsättningarna snabbt förändras.

Om arbetsplatsen

Sektionen är en av fem sektioner i enhet Mottag inom avdelningen för ekonomiskt bistånd och boende. Enhetens övriga fyra sektioner består av ekonomimottag, vräkningsförebyggande team, boendemottag och nödbiståndsteam.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse. 

Övrigt

Vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Vi kan komma att tillämpa löpande urval.  

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren