Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Student inom HR eller arkitektur

Sista ansökningsdag
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi på Kulturförvaltningen söker nu en studentmedarbetare för ett kommande spännande och intressant uppdrag hos oss! Uppdraget kommer att innefatta utredning och kunskapsinhämtning i relation till den moderna arbetsplatsens utformning. Hur upplever vi dagens arbetsplats och hur vill vi att morgondagens arbetsplats ska upplevas? Hur behöver vi arbeta i framtiden och hur utformar vi vår arbetsplats utifrån det? Detta är förslag på vilka frågor som kommer att behandlas där du med din kreativa och analyserande förmåga kan bidra till våra verksamheter samtidigt som du samlar på dig meriterande erfarenheter under dina studier. Utredningen kommer ha sitt fokus på Kulturförvaltningens stab vilket inkluderar avdelningarna: Kommunikation, HR, Administration och Ekonomi. Staben har sitt kontor placerat mitt i Malmös hjärtpunkt med city precis utanför dörren.

Uppdraget innebär att:

- Utreda och beskriva olika typer av arbetsplatsorganisering och dess tänkta effekter med stöd i forskning samt sammanställa detta i en skriftlig rapport.

- Genomföra en enkätundersökning och eventuellt gruppintervjuer med medarbetare på arbetsplatsen om vilka tankar och önskemål/behov som finns bland medarbetare samt att sammanställa resultatet.

- Arbeta med metoden ”benchmarking” för att jämföra vår organisering med andra verksamheter.

 - Organisera 1-2 studiebesök för en arbetsgrupp för att studera olika former av arbetsplatsorganisering.

Som studentmedarbetare i Malmö stad får du möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Vi erbjuder dig relevant och kvalificerad arbetslivserfarenhet, värdefulla kontakter samt lön. Arbetstiden kan motsvara ungefär 10-15 timmar i veckan.

Kvalifikationer

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som har läst minst 60 högskolepoäng och fortfarande studerar under hela uppdragsperioden.

Vi söker dig som studerar inom HR/personalvetarprogrammet alternativt inom arkitektur, förslagsvis med inriktning inredningsarkitektur. Vidare ser vi gärna att du intresserar dig för organisering av verksamheter i syfte att både effektivisera arbetssättet samt skapa en trivsam arbetsmiljö, både gällande fysisk utformning samt kreativt och socialt samarbete.

Vi söker dig som gillar att arbeta såväl tillsammans med andra som enskilt. Du är pedagogisk och strukturerad och gillar att ta fram underlag och rapporter, då detta uppdrag kommer att överlämnas genom en skriftlig rapport och presentation. För uppdraget behöver du även ha en god kommunikativ förmåga, ha lätt för att skapa nya goda relationer samt en förmåga och nyfikenhet att se saker ur olika perspektiv.

Om arbetsplatsen

Malmö är Sveriges snabbast växande stad och en global mötesplats med 186 nationaliteter och över 150 olika språk. Med utgångspunkt i konst, folkbildning och kreativt skapande ska kultur fortsätta utveckla och berika hela Malmö. Malmö stads kulturförvaltning med sina 620 medarbetare arbetar för att fler malmöbor ska involveras, bli hörda och aktiveras genom kultur i vår stad.

Kulturförvaltningen består av Malmö Konsthall, Malmö Konstmuseum, Malmö Kulturskola, Malmö Museer, Stadsarkivet, Biblioteken i Malmö, Kulturarrangemang och mötesplatser, samt Staben där administration och stödfunktioner arbetar centralt gentemot kulturverksamheterna.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad 
Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca 120 h under perioden 1 oktober till den 31 januari. 
Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du ca 10 -15 timmar i veckan dagtid. Arbetstiden är till stor del flexibel. Du kommer överens med din handledare om arbetstider som går att kombinera med dina studier. 
Antal tjänster: 1
Tillträde: Oktober

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren